Egyébként lehet azért jön mindenki ezzel a "majd ha le lesz tesztelve" dologgal, mert szinte minden szar, amit manapság lehet Simsonhoz kapni, ha meg nem szar akkor félkész. Ezért beleivódott az emberek tudatába, hogy óvatoskodik, nem akar saját bőrén tapasztalni.
Igen néztem. Van 5ös átalakító cucc itthon, futártól vettem, és még ott helyben leellenőriztem, hogy a vonóék úgy áll-e ahogy kell, csapágy nemesik rá:), meg nem viszi a reszelő, különben nem vettem volna meg.
Nem baszogatásnak szántam amit írtam, ha annak látszott akkor bocs.
Értem. Tudom, hogy ez most hülye kérdés lesz, de olyat nem terveztek, hogy S50-hez 3-nál több sebességes váltót gyártani? Pl. a Sperber váltója alapján készült 4-est? Vagy még több sebességeset?
Vagy van valamilyen egyéb olyan korlát, ami miatt ezt nem tudnátok/tudjátok elkészíteni?
Mert eddig akárhány embert kérdeztem S50 tuningról, mind szinte csak azt említette, hogy a váltó a szűk keresztmetszet, tehát az szabja meg főként a tuningolást. Mert ha ezt ki lehetne küszöbölni több sebességes váltó cseréjével, akkor talán az S50 tuning is lehet elterjedne!
Vagy esetleg van más olyan is amiben az S50 "gyengébb" konstrukció, mint pl. az S51?
Mert szerintem az S50 esetén nem olyan rossz dolog, hogy pl. a váltóolaj keni a csapágyakat, vagy hogy a karter részen is vannak hűtőbordák, meg hogy rövid a lökete, ezáltal pedig pörgősebb! Szerintem ez mind előny az S50-hez képest, de ezt lehet csak én gondolom így, és nem véletlen tervezték át anno a német mérnökök, mikor az S51-et elkészítették!
Érted, nem baszatás, csak a németnek mondott kínait megveszitek csont nélkül, a Magyrt meg "majd ha letesztelte valaki"
Ehhez én annyit tennék hozzá ,hogy szerintem azért mert azt gondolják ,hogy azt boltok árulják tehát könnyebb náluk reklomálni mint nálad. Meg azt hiszik ,hogy ez MZA szar nem lehet akkor sem ha más gyártja hiszen a terveket a németek adják.
Én valami ilyesmit érzek ki a dologból.
És hidd el ezt mindenféle hátsószándékból mondom.
Azárt készült a nullszáriából kapásból kettő darab, hogy lehessen próbálgatni, variálni.
nem kellett:)
Azért raktam össze egy blokkban, hogy üzemszerűen ki lehessen próbálni.
HA asztalon műkszik, akkor nyilván menet közben is.
Amúgy meg ott van Virbó váltója, az ugyan ebből a műhelyből került ki.
Néztél már meg ötös váltót fogasok nélkül?
Tök jól nem esnek egybe a reteszelési pontok a csőtengely furataival:)
Továbbá, a váltódob, az ő tengelyén, még jobban lötyög mint a gyári.
A vonóék puha, egy erősebb motor hamar megeszi.
Érted, nem baszatás, csak a németnek mondott kínait megveszitek csont nélkül, a Magyrt meg "majd ha letesztelte valaki"
De nembaj, mjd csinálunk rendes vonoéket az ötös váltóhoz, meg rendesebb váltódobot:)
Még annyit mondanék,hogy ez a belső trafós kiadás.Rúgásra elég jónak látszik a szikra.Olyat hallottam még,hogy ez nem valami jó megoldás.Lehet,hogy emiatt nem tudok alapjáratot állítani,hogy kis fordulaton nyomás alatt nem elég jó a szikra?
összeraktam a star blokkot.Új simmeringek,csapágyak,tömítések.egyszerűen nem tudok neki alacsony alapjáratot állítani,mert leáll.Kis fordulaton fullad.Hidegben párat rá kell rúgni mire indul.Előgyújtás 2mm-re állítva.Magasabb fordulaton nincs vele baj,szépen le is forog.Most 67-es főfuvi és 40-es alapjárati fúvóka van benne,de próbáltam 72-es főfuvival és 35-ös alapjáratival és még rosszabb lett.Nincs valakinek valami ötlete,hogy mi lehet a baja?
Sziasztok van egy simson s50 -em egy kényszerléghűtéses (star) blokk van benne és az lenne a kérdésem, hogy segítene a teljesítményén egy sport kipufogó?
Nem baszogatásnak szántam amit írtam, ha annak látszott akkor bocs.
Vagy van valamilyen egyéb olyan korlát, ami miatt ezt nem tudnátok/tudjátok elkészíteni?
Mert eddig akárhány embert kérdeztem S50 tuningról, mind szinte csak azt említette, hogy a váltó a szűk keresztmetszet, tehát az szabja meg főként a tuningolást. Mert ha ezt ki lehetne küszöbölni több sebességes váltó cseréjével, akkor talán az S50 tuning is lehet elterjedne!
Vagy esetleg van más olyan is amiben az S50 "gyengébb" konstrukció, mint pl. az S51?
Mert szerintem az S50 esetén nem olyan rossz dolog, hogy pl. a váltóolaj keni a csapágyakat, vagy hogy a karter részen is vannak hűtőbordák, meg hogy rövid a lökete, ezáltal pedig pörgősebb! Szerintem ez mind előny az S50-hez képest, de ezt lehet csak én gondolom így, és nem véletlen tervezték át anno a német mérnökök, mikor az S51-et elkészítették!
Mennyél már el reklamálni egy boltba, hogy pontatlan a váltó, puha a vonüék, körberöhögnek.
Pláne ,reklamálj ha németektől rendelted.
Én meg akkor is adtam másik alkatrészt (egyéb ügyben) ha tudtam, hogy a gazdi hibája volt és nem az alkatrész volt szar...
Ehhez én annyit tennék hozzá ,hogy szerintem azért mert azt gondolják ,hogy azt boltok árulják tehát könnyebb náluk reklomálni mint nálad. Meg azt hiszik ,hogy ez MZA szar nem lehet akkor sem ha más gyártja hiszen a terveket a németek adják.
Én valami ilyesmit érzek ki a dologból.
És hidd el ezt mindenféle hátsószándékból mondom.
Ilyletve fogjuk, mert nem egyedül csinálom, hanem Papp Mikivel.
Azárt készült a nullszáriából kapásból kettő darab, hogy lehessen próbálgatni, variálni.
nem kellett:)
Azért raktam össze egy blokkban, hogy üzemszerűen ki lehessen próbálni.
HA asztalon műkszik, akkor nyilván menet közben is.
Amúgy meg ott van Virbó váltója, az ugyan ebből a műhelyből került ki.
Néztél már meg ötös váltót fogasok nélkül?
Tök jól nem esnek egybe a reteszelési pontok a csőtengely furataival:)
Továbbá, a váltódob, az ő tengelyén, még jobban lötyög mint a gyári.
A vonóék puha, egy erősebb motor hamar megeszi.
De nembaj, mjd csinálunk rendes vonoéket az ötös váltóhoz, meg rendesebb váltódobot:)
De mindennek vannak gyerekbetegségei a kezdeti fázisban.
Bár nagyon vicces, hogy mindenki azzal jön, hogy majd ha le lesz tesztelve.
A kínai fos anyagból lévő ötös váltót meg veszik mint a cukrot:)
Váltódob,vonóék, csőtengely.
Váltódob vonóék csőtengely meg 6.?
Illetve kérdezem másképp ez 4 esből csinál 6 ost vagy 5 ből csinál 6 ost?
Amúgy mennyi az annyi?