Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Eygszerűbben:

Adott a 6voltos villtek.

Ez a 6voltos izzó által képviselt ellenállásra X teljesítményt képes leadni, 12voltos izzóra meg majdnem X szer 2 teljesítményűt.

ennek az a myagyarázata, hogy a 12voltos izzó ellenállsáa nagyobb, arra "könnyebben" dolgozik a tekercs.
A 6 voltos tekercs (nem annyira meglepő módon:) pont dulpa akkora áram szolgáltatására van méretezve mint a 12-es.

(mivel a teljesítmány azonso, a fesz a duplája, akkor 12volton fele akkora áram folyik )

Tehát, ha 6voltos rendszerben 35wattos tekercs táplál 6 voltos 35wattos izzót, akkor 5,8 amper csurdogál.

Ugyan ez a rendszer, de 12 voltos izzőval 2,9 amper áramfelvételt jelent a tekercsből.
(hehát áram szempontjából nem hogy túlterheli, hanem fele akkora mértékben terheli a 12voltos izzó a6voltos tekercset:)

Továbbá, a tekercs az sztenderd teljes terhelésen megy,mivel ez a rendszerű generátor terheléses szabályozású, ami azt jelenti, hogy pár ezres fordulaton már megvan a full kakaó, és maga a fogyasztó által felvett áram kelt ellenkező irányú mágneses teret a tekercsben ami a forgórész állandó mágnesei ellen hat.

Namost.

Ha mindezeket összeadod, akkor nyuilvánvaló, hogy (mivel a generátor terheléses szabályozású) a 6voltos tekercsre kötött 12 voltos izzó, akkor fogja mint terhelés leszabályozni a generátort, amikor a mondott 5,8 ampert a 12 voltos izzó felveszi.

Ergó: A 6voltos tekercset vidáman lehet12 voltos 55 wattos+hátsó 10 wattos izzóval terhelni.
Én úgy tudom, fel-le nem mozoghat. De majd kijavítanak, ha van egy határ értéke ennek.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek fel,le mozoghat minimálisan a hajtókar(azt tudom hogy jobbra,balra mozoghat kicsit),lehetséges,hogy az alsó tűgörgő rossz?Köszi.
ha a 35 több mint a 55+5 akkor elbírja.......
meg nem szokás a tekercset teljes terhelésen működtetni

töltőelektronikám van vagy 3db akinek kell olcsóért odaadom, elméletileg jók de kipróbálás után kell fizetni
Akkumulátor és töltőelektronika nincsen, így a tekercs azon kivezetése nincs is hasznosítva, ez nem tudom mennyire problémás. Ha jól vettem ki a kapcsolásokból így akkor csak a féklámpának szükséges az a tekercs. De totál sötét vagyok elektronikából, főleg a Simsonéból:) És akkor a 6v-os 35w-os tekercs elbírja az 55wattos izzót plusz a hátsó 5w-osat?
szóval ha beleverem a savat akkor félre lehet tenni és máskor is felhasználni?
vagy csak gyors egymásután lehet több tankot kitakarítani vele?
köszi!
már keresek is pesti kapcsolatot
Töltőtekercsből többféle van, mint ahogy töltő elektronikából is.
nem szeretnek összekeverve műkszeni.

A 6voltos mindíg testtelt tekercsű, a 12-es meg mindíg testfügetlen.

Világítás ügyben a lehető leg ravaszabbmegoldás a 6voltos 35 wattos világítótekercs 12 voltos 55 wattos ízzóval.
Hűha, megpróbáltam 12Voltosítani egy Schwalbe-t, Két problémába ütköztem Az egyik hogy a töltő tekercs semmit se nem csinál:) A másik meg hogy mikor szerettem volna beletenni az első lámpába a 12v-os égőt...háát, nem egyezik a foglalat:) A tekercsnél gondolom csak valami testelési gond lehet, viszont a fényszóró foglalatával nem tudom mit lehet kezdeni, hogy valami izzófélét belelehessen tenni.
Pár éve 2 rugóért vettem 70 dekát, több tankot kirozsdátklanítottam vele.
Most viszont parasztosan kifuvattam homokfúvóval:)
Köszönöm
Vagy ezek közül válogathatsz: http://www.conrad.hu/conrad.ph...
Nekem is biciklire való szerkezet méri a sebességet és elég pontos ill. nem késik a kijelzés a sebesség változásakor. BC-7 a típusa.
Pesten, Azúr vegszerbolt.
hol annyi?
nekem 6ezret mondtak kilójára székesfehérváron......
max egy 4 felömlős 60as henger ami lesz változtatva
de csak akkor ha megcsinálod
1 kg oxálsav 2500Ft, 1 tankra kb fél kiló elég, szóval nem olyan nagy összeg azt szépen kitisztítani.
ini nagyon zsír a motor, ne hagyd hogy a gyerek átfesse, meg szétvagdossa meg mittomén.
Újabb all cut race a shopomban
(enter a címsorra, akkor bejön,a cuccot meg a lista alján keresd)
ezt csináltam órákig, akkor jött ki az a marék rozsda
de nem lett fényes
oxálsavval ki kellene maratni, kb annyiba lenne mint egy másik tank
Vegyél annak a gyereknek, egy kipufogót arra a motorra!
Kis rozsdamaró, meg egy marék reiser csavar, pluszkét erős kéz, lustábbaknak betonkeverő. :)
még a 82-es számlája is megvan
sajna a tank rettenetesen rozsdás belülről, egy 2 decis pohár több mint félig volt a kivakart rozsdától, de még sok van benne,
tanulómotornak tökéletes, utána meg megmarad boltbajárósnak
teliraktam fag csapágyakkal, szerintem sokáig bírni fogja
Ez még így is nagyobb érték, mintha át lenne pingálva akármire...