A 6 voltos tekercs (nem annyira meglepő módon:) pont dulpa akkora áram szolgáltatására van méretezve mint a 12-es.
(mivel a teljesítmány azonso, a fesz a duplája, akkor 12volton fele akkora áram folyik )
Tehát, ha 6voltos rendszerben 35wattos tekercs táplál 6 voltos 35wattos izzót, akkor 5,8 amper csurdogál.
Ugyan ez a rendszer, de 12 voltos izzőval 2,9 amper áramfelvételt jelent a tekercsből.
(hehát áram szempontjából nem hogy túlterheli, hanem fele akkora mértékben terheli a 12voltos izzó a6voltos tekercset:)
Továbbá, a tekercs az sztenderd teljes terhelésen megy,mivel ez a rendszerű generátor terheléses szabályozású, ami azt jelenti, hogy pár ezres fordulaton már megvan a full kakaó, és maga a fogyasztó által felvett áram kelt ellenkező irányú mágneses teret a tekercsben ami a forgórész állandó mágnesei ellen hat.
Namost.
Ha mindezeket összeadod, akkor nyuilvánvaló, hogy (mivel a generátor terheléses szabályozású) a 6voltos tekercsre kötött 12 voltos izzó, akkor fogja mint terhelés leszabályozni a generátort, amikor a mondott 5,8 ampert a 12 voltos izzó felveszi.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek fel,le mozoghat minimálisan a hajtókar(azt tudom hogy jobbra,balra mozoghat kicsit),lehetséges,hogy az alsó tűgörgő rossz?Köszi.
Akkumulátor és töltőelektronika nincsen, így a tekercs azon kivezetése nincs is hasznosítva, ez nem tudom mennyire problémás. Ha jól vettem ki a kapcsolásokból így akkor csak a féklámpának szükséges az a tekercs. De totál sötét vagyok elektronikából, főleg a Simsonéból:) És akkor a 6v-os 35w-os tekercs elbírja az 55wattos izzót plusz a hátsó 5w-osat?
Hűha, megpróbáltam 12Voltosítani egy Schwalbe-t, Két problémába ütköztem Az egyik hogy a töltő tekercs semmit se nem csinál:) A másik meg hogy mikor szerettem volna beletenni az első lámpába a 12v-os égőt...háát, nem egyezik a foglalat:) A tekercsnél gondolom csak valami testelési gond lehet, viszont a fényszóró foglalatával nem tudom mit lehet kezdeni, hogy valami izzófélét belelehessen tenni.
még a 82-es számlája is megvan
sajna a tank rettenetesen rozsdás belülről, egy 2 decis pohár több mint félig volt a kivakart rozsdától, de még sok van benne,
tanulómotornak tökéletes, utána meg megmarad boltbajárósnak
teliraktam fag csapágyakkal, szerintem sokáig bírni fogja
Adott a 6voltos villtek.
Ez a 6voltos izzó által képviselt ellenállásra X teljesítményt képes leadni, 12voltos izzóra meg majdnem X szer 2 teljesítményűt.
ennek az a myagyarázata, hogy a 12voltos izzó ellenállsáa nagyobb, arra "könnyebben" dolgozik a tekercs.