Hello! egy fúrt 50es simóm van ami kb.50-60ccm között van 3 sebességes és nagyon pörög már 60 nál tök fölöslegesen szerintetek érdemes egy 5-nek megfelelő sebességfokozatot belerakni? elbírná-e és mennyivel lenne gyorsabb? :P :) előre is köszönöm
hidegen nekem is szokta ezt csinálni
kicsit játszani kell a gázzal hogy ne áljon meg
én már álítottam rajta minden felé de most inkább nagyobb fordulaton megy jól
hidegen meg megtartom gázzal
Sziasztok!
Új vagyok még itt a fórumon. Van egy Simson S51B-m. Most kezdtem el használni nem is olyan régen. Igazából járatós, mert úgy lett összerakatva új cuccokból. Még csak egy fél tank benzint fogyasztottam el vele. Érzem, hogy egyre jobban bekopik stb. Viszont amikor elindulok vele vagy pl. berakom hármasba, akkor azon sebesség alsó fordulatszámtartományában kicsit lassan reagál a gázadásra, úgymond bedadog (aztán elkapja és már egész jó megy ). Szerintetek karburátorprobléma lenne? Egyik ismerősöm szerint rossz a levegő-benzin keverési arány...
De egyébként mikor megindul, akkor már egész jó
Bocsi, hogy így elsőre sokat írtam, csak kíváncsi lennék a véleményetekre.
Tervezem, de egyelőre nem nagyon haladok vele, még kell sok pénz, és idő, hogy olyan legyen mint akarom.
A blokk az már nem sokára készen van 100%-ban úgy ahogy azt elképzeltem anno.
Tegyük hozzá, hogy ennek az az előnye ,hogy zártabb a váltó, így nem esik akkorát váltásoknál a fordulat.
Persze 1esből (tulajdonképpen 2-esből) való elindulás kicsit nehézkesebb de, utána nincs nagy fordulatszám esés váltásoknál.
Ja és ha valaki megcsinálja az lemondhat a berúgókarról. :)
Mert már csak betolással fog indulni. Ugyanis nem jó hozzá a régi berúgó fogaskerék. :)
Katt rá és lentebb van több rajz is
Blokkelválasztó link
Valóban, magasabb fordulaton már egész jól megy és nem reagál késve.
kicsit játszani kell a gázzal hogy ne áljon meg
én már álítottam rajta minden felé de most inkább nagyobb fordulaton megy jól
hidegen meg megtartom gázzal
olyan ami nyomtatás után teljesen méretarányos
régen találtam ilyent de most hiába keresgélek
Új vagyok még itt a fórumon. Van egy Simson S51B-m. Most kezdtem el használni nem is olyan régen. Igazából járatós, mert úgy lett összerakatva új cuccokból. Még csak egy fél tank benzint fogyasztottam el vele. Érzem, hogy egyre jobban bekopik stb. Viszont amikor elindulok vele vagy pl. berakom hármasba, akkor azon sebesség alsó fordulatszámtartományában kicsit lassan reagál a gázadásra, úgymond bedadog (aztán elkapja és már egész jó megy ). Szerintetek karburátorprobléma lenne? Egyik ismerősöm szerint rossz a levegő-benzin keverési arány...
De egyébként mikor megindul, akkor már egész jó
Bocsi, hogy így elsőre sokat írtam, csak kíváncsi lennék a véleményetekre.
A blokk az már nem sokára készen van 100%-ban úgy ahogy azt elképzeltem anno.
Én is egy ilyen váltót csinálnék(lok) majd racéra ha úgy alakul az életem. :)
Persze 1esből (tulajdonképpen 2-esből) való elindulás kicsit nehézkesebb de, utána nincs nagy fordulatszám esés váltásoknál.
Ja és ha valaki megcsinálja az lemondhat a berúgókarról. :)
Mert már csak betolással fog indulni. Ugyanis nem jó hozzá a régi berúgó fogaskerék. :)
Melyik szót nem érted ebből ?
http://www.kepesmotor.hu/simso...