Azért nem mindegy, mert minden belenyúlás másképp változtat a motoron, a karakterisztikán, a teljesítményen stb.
Ha a felömlő felső élét felfelé növeled azzal változtatod a vezérlését így rendszerint emelsz a fordulaton és ezzel hamarabb tud megindulni a átömlés így magasabb fordulatot tudsz elérni viszont amit ezzel felül nyersz azt általában az alsó tartományokban el is veszíted.
Ha szélesíted a felömlőt akkor meg a vezérlés változatlan marad viszont a keresztmetszetből adódóan elvileg több gázt tudsz juttatni relatíve alacsony fordulaton, bár ez talán azért nem igaz mert e miatt a fordulat is megemelkedik. Ezzel meg ha minden igaz azt éred el ,hogy alacsonyabb fordulaton erősebb gépet kapsz.
Na most ebben így vissza olvasva nagyon nem vagyok biztos...
Zolit kérdezd inkább Ő talán többet tud mondani, legalábbis úgy érzem ,hogy biztosabbat.
Amúgy hozzátenném ,hogy rendszerben kéne/kellene gondolkozni... Ugyanis a henger és a benne lévő dolgok egy rendszer részei, szóval csak úgy nem lehet itt alakítani ,hogy ez legyen.. mert a többi kiegészítő már nem lesz összhangban azzal amit alakítottál.
Bizonyos keretek között lehet.. de ezeket a keretek behatároltak.
Keresek Egy 4 sebességes simson blokkot,henger+hengerfej,gyújtás,karbi nélkül,vagy ha nincs akkor külön 4 sebességes váltót,és 1 pár blokközepet.
Ha bárkinek van és szeretne tőle megválni,akkor jelezze ezt felém.
További szép napot!
HAli..Simsonomon S51N mért van az hogy elindul és 2 másodpercig megy és leáll, utána meg rugdalom és pöfög...gyujtás lehet a hiba sztem. Valakinek volt már ilyen gondja vele? És ha igen akk hogyan tudom beállitani? Valaki segitsen majd nekem....kösziiii
Üdv mindenkinek egy olyan kérdés hogy simsonra aksi nélkül egyenirányítóval lehet az indexet működtetni esetleg van itt valaki akinek ilyen van?
Válaszokat eéőre is köszi!
Szejaa.
Várakozás okoskodás számolgatás folyamatosan.
Vizesből és levegősből egyaránt van jó és kevésbé jó cucc ez a problem lehet, hogy belevágok de még nagyon képlékeny a dolog.
A 80-asomhoz is vannak jó cuccok meg vizesemhez is lenne meg eladásra is menne pár cucc haveri alapon (ez itt a problem) de majd kiderül.
Villán a króm jó!Nincs rozsda csak némi festékráfröccskölődés de kromofág 2 perc alatt leszedi.A felni olyanom amilyennek a képen láthatók természetesen full kompletten adom utolsó csavarig fékpálcával mindennel.
Hello segítség kéne ! s51N tipusú 6Voltos rendszerem van de kiégeti a hátsó helyzetfényt 6v5w,és a km óra égőt 6v 1.2w ,meg egyébként is a nagyobb izzóknak 15,25w nagy a fényük csak azért nem égtek ki mert több időre lenne szükségük sztem.Na a kérdés hol és mennyit kéne mérnem a motoron.Egyébként rajzról kötöttem mindent.Ja és még akksi mentes járgány.Köszi
hali.nekem az a baj h a simónál nemad szikrát se áramot. kicseréltem a kondenzátort megszakítót a vezetékeket megnéztem de mégsem ad szikrát szerintetek mi a baj?
Miért kozzeee? Ezt hogy érted? Hát hogy kicsit erősebb legyen. Nem akarom ,hogy bivaly erős legyen csak egy kicsit. Meg kicsit forgósabb legyen. Ilyesmit.
Kerekek a szokásos 17-es telók jónak tűnnek egy festés kell neki gummák nem jók (első még használható).HA gondolod teszek róla képet úgyis szerettem volna képet csinálni.Aztán még ma teszek képet.
Ha a felömlő felső élét felfelé növeled azzal változtatod a vezérlését így rendszerint emelsz a fordulaton és ezzel hamarabb tud megindulni a átömlés így magasabb fordulatot tudsz elérni viszont amit ezzel felül nyersz azt általában az alsó tartományokban el is veszíted.
Ha szélesíted a felömlőt akkor meg a vezérlés változatlan marad viszont a keresztmetszetből adódóan elvileg több gázt tudsz juttatni relatíve alacsony fordulaton, bár ez talán azért nem igaz mert e miatt a fordulat is megemelkedik. Ezzel meg ha minden igaz azt éred el ,hogy alacsonyabb fordulaton erősebb gépet kapsz.
Na most ebben így vissza olvasva nagyon nem vagyok biztos...
Zolit kérdezd inkább Ő talán többet tud mondani, legalábbis úgy érzem ,hogy biztosabbat.
Amúgy hozzátenném ,hogy rendszerben kéne/kellene gondolkozni... Ugyanis a henger és a benne lévő dolgok egy rendszer részei, szóval csak úgy nem lehet itt alakítani ,hogy ez legyen.. mert a többi kiegészítő már nem lesz összhangban azzal amit alakítottál.
Bizonyos keretek között lehet.. de ezeket a keretek behatároltak.
Keresek Egy 4 sebességes simson blokkot,henger+hengerfej,gyújtás,karbi nélkül,vagy ha nincs akkor külön 4 sebességes váltót,és 1 pár blokközepet.
Ha bárkinek van és szeretne tőle megválni,akkor jelezze ezt felém.
További szép napot!
Válaszokat eéőre is köszi!
Várakozás okoskodás számolgatás folyamatosan.
Vizesből és levegősből egyaránt van jó és kevésbé jó cucc ez a problem lehet, hogy belevágok de még nagyon képlékeny a dolog.
A 80-asomhoz is vannak jó cuccok meg vizesemhez is lenne meg eladásra is menne pár cucc haveri alapon (ez itt a problem) de majd kiderül.
Villán a króm jó!Nincs rozsda csak némi festékráfröccskölődés de kromofág 2 perc alatt leszedi.A felni olyanom amilyennek a képen láthatók természetesen full kompletten adom utolsó csavarig fékpálcával mindennel.
HA nem, akkor nyilván kiég, és akkor reppen a többi is vele.
Kerekek a szokásos 17-es telók jónak tűnnek egy festés kell neki gummák nem jók (első még használható).HA gondolod teszek róla képet úgyis szerettem volna képet csinálni.Aztán még ma teszek képet.