hátt gondoltam én is rá de membránt meg mindent megcsinálnak nekem meg vizhütés kéne nekem a legjobban már a motor kész elöl hátul tárcsa minden csak egy izos blokk kéne bele
Sose értettem miért szeretik az emberek a 60as hengereket mikor ugyanannyiért van a 70es is. Jó nem kell blokkot marni de aztis csak 1x kell megcsinálni.
helló tudna valaki segiteni olyan ember keresek akir komárom esztergom megye környékén lakik +100km és tudna nekem csinálbi egy vizes blokkot vagy valami brutál blokkot
az akkumulátor sem a kozmoszból nyeri az energijját, hanem a generátorból.
ráadásul, ha egyenirányítod, akkor azon veszteség keletkezik, ami nem baj, ha van elegendő generátortteljesítményed.
De az uyge nincs:)
Jah, és nekem nem akksiról megy. A világítástekercsre kötöttem, mégpedig úgy hogy egyenirányítva van. Az akksi az önindítóhoz van, meg a spéci gyújtáshoz.
Egy darab LED-et szerintem elbírna a Babetta is. Kérdés hogy hány voltos a tekercsed, mert ez a LED 12V-ot kér, kb. 1A mellett. Ez durván 12W. 6V-os tekercsről esélytelen. De ezt meg meg lehet oldani áttekercseléssel vagy tekercs cserével. Viszont ami kell hozzá, az egy projektorlencse. Ezt autóbontóban olcsón kapni (3-6eFt). A LED-eknek darabja nálunk kb. 6eFt, én külföldről hozattam 2300,- ért. Ez nem pénz érte. A többi csak kézügyesség kérdése.
30W-os? De egyébként hiába teszel bele nagyobb izzót, ha nem bírja a tekercs. Volt olyan hogy egy motorba kicseréltük a 25W-os izzót 45W-ra, és még kevesebb fényt adott, mert nem bírt felizzani.
Egyébként Neked is csak tanácsolni tudom a LED-et. Keveset fogyaszt, de a fénye brutális. Bár barkácsolni kell vele, de szerintem megéri. Nézd meg a galériámat...
Üdv,milyen izzót tegyek a simomba,hogy jobb fénye legyen,megszakítós gyujtásommal jó erőss fénye volt,de most hogy egy ideje a babszi van fent azzal elég karcsu,nem azt mondom hogy nagyon gyenge,de közel sincs olyan erőss mint a megszak. gyújtással,nos szerintetek milyen izzot tegyek bele?
Az, hogy valahol valahogy szikrázik, és hogy valamennyi benzin jut a hengerbe, még koránt sem jelenti azt, hogy a motor üzemképes.
A szikrának amegfelelő időben (egy sávon belül, kb 1-4 mm között) kell lennie.
(így már elindul, ha más tekintetben jó, csak szarl megy, melegszik , durrog)
És megfelelő teljesítménynel kell jelentkeznie.
A kívánatos a kék színű erős szikra, ami szabad levegőn minimum néhány mm szikrakozt átüt.
A piros, bizonytalan szikra, a hengerben lehet, hoyg nem is létezik.
Az üzemanyag, uygan ez.
Annak iy egy sávon belüli mennyiségnek kell lennie, hogy a keverék gyulladóképes legyen, sem alatta, sem velette nem gyullad meg.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy ha meg sem pöccen, egyet sem, tolásra sem, haa akrbiba indítósprézel, vagy a gyertyanyláson benzint fecskebdezel be akkor sem, az garantáltan gyújtáshiba.
egyéb esetben a jelekből lehet csak következtetni.
Lenne egy olyan problémám, hogy (s51) szimóm, nem akar beindulni még tolásra sem! Szikra van, ettöl szarabb szikrával is ment már, üzemanyagot is kap! Terhelés alatt nem adna szikrát? Nem szimeringes, van kompresszió, gyújtótrafó,kondi, is jó.
mi lehet vele a megszakítót 0,4re állítottam.
valami ötlet?
szia a legegyszerűbb, lecsiszolod, kis felületen a fényezést, egy darab laposvasat ráheftelsz, és megpróbálod kihúzni, tökéletesen nem bírod ugysem kihúzni vele, de úgy már mindjárt jóval kevesebbet kell kigittelned! vagy esetleg ha szépen megbírod csinálni, egy lemez darabot rászabsz és ráhegeszted,utanna lecsiszolod, és fényezed...
nem lehetetlen megcsinálni, inkább ne vágd szét a tankot, venni se kell másikat! mindkettő módszerrel meg lehet csinálni. ( tudom mert már csináltunk mindkettőt) . hello
Vettem egy új simson hengert 60/4 adtak hozzá gyűrű hézagolót. Azt az alsó vagy a felső gyűrűhöz tegyem?
Gondolom Ő tudna mesélni....
ráadásul, ha egyenirányítod, akkor azon veszteség keletkezik, ami nem baj, ha van elegendő generátortteljesítményed.
De az uyge nincs:)
Egyébként Neked is csak tanácsolni tudom a LED-et. Keveset fogyaszt, de a fénye brutális. Bár barkácsolni kell vele, de szerintem megéri. Nézd meg a galériámat...
A szikrának amegfelelő időben (egy sávon belül, kb 1-4 mm között) kell lennie.
(így már elindul, ha más tekintetben jó, csak szarl megy, melegszik , durrog)
És megfelelő teljesítménynel kell jelentkeznie.
A kívánatos a kék színű erős szikra, ami szabad levegőn minimum néhány mm szikrakozt átüt.
A piros, bizonytalan szikra, a hengerben lehet, hoyg nem is létezik.
Az üzemanyag, uygan ez.
Annak iy egy sávon belüli mennyiségnek kell lennie, hogy a keverék gyulladóképes legyen, sem alatta, sem velette nem gyullad meg.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy ha meg sem pöccen, egyet sem, tolásra sem, haa akrbiba indítósprézel, vagy a gyertyanyláson benzint fecskebdezel be akkor sem, az garantáltan gyújtáshiba.
egyéb esetben a jelekből lehet csak következtetni.
Szóval akkor valami mégsem jó:)
Lenne egy olyan problémám, hogy (s51) szimóm, nem akar beindulni még tolásra sem! Szikra van, ettöl szarabb szikrával is ment már, üzemanyagot is kap! Terhelés alatt nem adna szikrát? Nem szimeringes, van kompresszió, gyújtótrafó,kondi, is jó.
mi lehet vele a megszakítót 0,4re állítottam.
valami ötlet?
nem lehetetlen megcsinálni, inkább ne vágd szét a tankot, venni se kell másikat! mindkettő módszerrel meg lehet csinálni. ( tudom mert már csináltunk mindkettőt) . hello
http://simsonosok.hu/Main.acti...