Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Őszintén szólva nem tudom mennyit forog. :(
Tudtommal SA féle 60/4f hozzá tervezve a Vrezo,macifül felhozva ha jól emlékszem 26,6mm-re (de nem vagyok teljesen biztos ebben az adatban 25,6vagy 26,6mm)
HA nem forog utsó fokozatban 8fölé a cuccod, akkor sima gyéári tiriset.
HA igen, akkor valami robigyulát.
Hát úgy, hogy azzal járok néha suliba, és délutánra el kezd esni, jövök haza és mivel földút mellett lakok, ezért nehéz úgy hazaérni, hogy ne legyen saras.
Nem használom terepezésre. :)
Főleg hogy K55 van e-h.
Ez egy korrekt válasz
Mit ajánlsz helyette?
Azért annyira amatőr nem vagyok hogy zárt csappal,üres karbival próbálom beindítani.
Én se értem. Nekiállnak szerelni, elcseszik aztán jönnek, hogy víz van az olajban , a karburátorban stb. Hogy kerülhet egy blokk olajába víz léghűtéses kétütemű motor esetén?!?
És hogy lesz a motor full saras?
úgy, hogy nem arra használod amire való.
Ez a konstrukció nem sárdagasztásra való.

Ha még is erre használod, akkor ne csodálkozz, ha sokkal gyorsabban "fogy"
Adj Isten!

Évtizedek óta mosom a motort, nekem még nem ment bele víz.
Valamit elqrtál, mert a Simson van annyira MOTOR , hogy egy egyszerű mosás ne ártson meg neki .Nézd meg amiket az előttem szólók írtak, (jól megaszondtam mi ?)és cserélj gyertyát, hátha. Nem lehet, hogy zárva van a benzincsap? És kifogyott a karburátorból a massza?
És te nekiállnál egy full saras motort vizes ronggyal takarítani? :)
dobd ki a babettagyújtást.
egy fos.
Minek kell mosni a motort? nemértem.. az autó még oké mert ott zárt nem foylhat bele a motorba de ez majdnem olyan mintha egy injekcióstüvel vizet fecskendeznél a konnektorba. és ne értsd félre nem baxogatásképp csakegy vizesrongy is elég lenne sztem.
Sziasztok!
Pöpec állapotú Simson eladó 1990 évjáratú 120 000ftért!
06 30 242 6600
Vagy elég, ha elzárt benzincsappal oldalra fordítja annyira a motort, hogy ki fóllyon belőle az a kis benzin (esetleg vizes benzin). Ne vedd le amiatt az egész karburátort.
Valószínűleg a mosásnak lesz hozzá köze.
Én kipucolnám a karbit.
Üdv,már megint nem jó a babetta gyulám tegnap fél délután motoroztam vele minden szép minden jó,ma is délelőtt fasza,bekötöttem a világítást a gyújtás kapcsolót fasza,megmostam a mocit rugom gyúl,bementem felöltözni kimegyek rugom beindul berakom 1-esbe megfult,rugom 10-szer semmi,kiveszem a gyertyát szikra van,mégsem indul,lassan abba az idegállapotba kerülök hogy szétverem az egészet egy fejszével.
Valakinek valami ötlet,tipp?
Hali!
Egy SA60/4-hez elég a gyári karbi?16N1 lenne rajta.És kb mekkora lenne a legideálisabb főfuvi?

Előre is köszi!
bár az enyém 55-öt ér de nem tom hogy ez mennyit érhat? :S
Nagyon csini, ezzel együttértéktelen mint eredeti, mert nem az.

Ha nem vagy eredetiségmániás, akor jó vétel.
Azt én nem tudom megmondani, hogy ér e annyit mint a te cseretárgyad.
Sziasztok!
Egyszer régebben olvastam itt egy eszmecserét:) a régebbi nagysúberes' simson karbiról. valaki írta, hogy beállíthatatlan, nem jó az egész; és egy hozzáértő pedig rácáfolt, hogy rosszul gondolja, csak a beállítás módja, stb. mást és ezt ki is fejtette. Sajnos ezt már nem találom és szeretném azt a szívességet kérni tőletek, hogy aki ért hozzá és van olyan rendes az írjon már le mindent amit az ilyen karburátor paramétereiről, helyes beállításáról tudnom (és tennem) kéne.: ) (benzinszint, alapjárat, típusszám meg minden ami van) Ezt előre is nagyon köszönöm!
mert azért kérdeztem mert lenne egy motor csere ami a puch TM 50 (80-as blokkal) adom neki és és ezt a schwalbet adna érte. várj linkelem. ezt. http://sportmotor.hu/motoros_k...
Reálisan ha nagyonrettentőporzasztóan csini akkor úgy 80 a teteje.

A turbósok ára már felfelé megy, legalábbis azoké, emelyikek eredeiek és nem berheltek.
Egy átblokkozott motor az restaurálási szempontból értéktelen.
Egyben nemnagyon, és ha ki is jönne nem lennél boldog, ert visszatenni már nem tudnád.
nagyon sürgős! lennekérdésem hogy mennyit ér egy felújított simson schwalbe utólag beépített s51-es blokkal? állítólag még bejáratós. De azért konkrét árközegre vagyok kiváncsi, mert ezek menyiért mennek árban, tudom a sima turbósok 20ezeről vannak 80ig.
30as mikunikat...
viccet félretéve egy emberesebb (normálisabb) 70esre illik egy 19es vagy egy 21es karbit rakni..

belsod: neked is ajánlanék egy 19est :)