Az egyik szakmám gépész technikus ! Igaz, hogy a könyvben íves "retesz" a neve, de még egyszer nem mondott senki "reteszt" a műhelyben, csak nagyon erős alkoholos befolyásoltság alatt ! És tényleg, csak helyzetadó jelentősége van ! ha elnyíródik, akkor először rendbe kell tenni a kúpot, vagy cserés a főtengely,esetleg a lendkerék, ha már annyira tönkre van !
Az nem ék hanem íves retesz, másodszor meg tök mindegy a retesz anyaga, mert annak csak pozicionáló szerepe van. A kötésről a kúpos kötés gondoskodik. A simsonomba 15ezer km óta nincs retesz.
de te sem vagy nagy motorszakértő! De nekem is pont ilyen bajom volt hogy elnyírta az lendkerék éket. ez eléggé gyarori hiva a simsonnál ha silány minőségű a ék. és ha olajos a kúpja akkor hiába húzod meg akkor is ugyanúgy elnyírja és itt meg jól kell zsírtalanítani nitróhigítóval és picit megszórni gipsz porral vagy cement porral. és aztán vissza persze új ékkel és úgy meghúzod akkor fasza lesz:)
Heló! Szét kaptam a gépet, sajnos le volt lazulva a kuplung lefogató csavar, a hiper-szuper biztosító lemez miatt! Lötyögött a lamella köteg és ezáltal megcsúszott! Meg van húzva, most tök jó, kiold és nem csúszik! Ha valakinek ilyen problémája van, nézze meg a lemezt.
Vissza raktam a régit,és jó, csak egy a gond,az állító csavart annyira be kell csavarni hogy a rajta lévő anyát épp hogy rá tudom tenni és rögzíteni.
Ez hogy van,a régivel jó az újjal meg nem.?
Pont az van a képen, amit mopndtam
(már ha jól látom, mert elég életlen)
A kosár aljához eső lamella,FOGA felül a kosár kivágásának az alján.
Így nyilván csúszni fog.
nem tud valaki simson starhoz eredeti hátsó lámpabúrát?
elsővilla+kiflik+kormány+elsőfék 20ezer ft
haverom egyszer hozta a simsonját hogy csináljak vele valamit mer nem indul és ott is ez volt a gond
Ekkora hülyeséget még nem hallottam:D
Valami elérhetőség esetleg?
Várom segítségeteket..
KÖszi
Ez hogy van,a régivel jó az újjal meg nem.?
Tehát, ha meghúzás után 0,5mm-ert lötyög, akkor nem az a hiba, hanem más
(már ha jól látom, mert elég életlen)
A kosár aljához eső lamella,FOGA felül a kosár kivágásának az alján.
Így nyilván csúszni fog.