Amúgy kanyargépem elég jól alakul(mihez képest),ma lett kerekem,holnap tanksapka,dellorto karbiba tűszelep,elvileg holnap megérkezik hozzá szívató,kell még a hátsó kerékhez egy távtartó,és hátsó lánckerékbe amibe belemegy a tengely.
Vissza van még henger,babetta gyújtáshoz közdarab,elektronika,és áttekert gerjesztő(utóbbi lezsírozva).
Jawa mustan gyújtó tekercsel jó lehet a babszi?
Vastagabb rajt a huzal sokkal mint babettáén,az jelent valamit,hogy megszakítós és nem tiris?
utcára én nem jsvaslom a merev cuccot.
lehet bronz, de azt akkor zsírzógombbal meg csatorbával kell ellátni, és nyomni kell bele a zsírt, hogy kihozza a koszt.
Danamidot meg árulnak ipari műanyagos boltok.(gugli)
Zoli,kicsit tudnál nekem segíteni?
Lengővilla szilentet akarok csinálni a gyári helyett,viszont danamid(remélem jól írtam) nem igen tudok hol lehetne hozzájutni így valami fémből szeretném ezt megcsinálni,milyen anyag legyen ez?
Ehhez zsírzószemet is kell bele tennem?
Ugye ezt kell elkészítenem?
leveszed az alaplapot.
gyertya ki és felsőholtpontra állítod(csavarhúzó gyertya helyére és addig tekered a lendkereket amíg nem jön tovább felfele)
ezt elég pontosan kell
azután tolómérővel leméred ezt a távolságot a gyertyánál bedugva(szélén mérd akkor pontos lesz)
ehhez az értékhez hozzáadsz 1,5mm-er(vagy 1,6-ot vagy amennyire akarod az előgyújtás értékét)
ezután tolómérőn beállítod ezt az értéket
visszarakod a gyertya helyén a beállított tolómérőt és a lendítőkereket addig tekered az óra járásával ellentétes irényba míg a tolómérő nem megy lentebb
ekkor megnézed a babi lendkerék jeladó mágnesét(ez van legbelül)
és oda állítod az alaplapon lévő jeladót(ez van legbelül)
rögzíted és jónak kell lennie.
más módszer is van de én ezt szoktam alakalmazni
vagy stroboszkóp(de az nemmindenkinek van)
Akkor annak a tapasztalatnak más oka volt.
A ferritmágnes végtelenül ostoba jószág.
Az ecélmágnes már kissé más(pl babetta) az elevegyengébb mint a ferrit, viszont nem is változik annit(keveset) a tulajdonsága minta többinek.(stabilabb)
Az acél viszont nem szereti ha ütögetik(a többi sem, mert azok simán eltörnek:)
Mert ha megnézed, a két kapcsrajz, két különböző gyújtáshoz való, az első képen az elektronikus van a másikon meg a sima megszakítós, ezért látod fordítva a trafó bekötését. A lényeg, hogy a megszakítós kapcsolási rajz alapján kösd be.
szerintem több vagy te annál