Eddig még csak 10000 szer mondtam embereknek, hogy ilyet gyártani kellene...
A kluboldalon ha megkéred Richter andrist(kecskemét) vagy Gecsei Istvánt (enese) vagy Sallay Györgyöt(debrecen) akkor valaki biztos csinál neked.
Ha meg pesti vagy, akkor mondjuk én.
A "tömítés készlet" vastagságai nem stimmelnek, ettől elmehtnek az illesztések, és pl szorulhat a váltókar, valamint ez a papír szép lassan könynezi mindenhol az olajat, mivel ugye mezei papír.
Valahogy éreztem hogy nem benzinálló
A tömítéskészlet többi darabjával nem volt még baj, azzal raktam össze, és egyedül a karbitömítés szarakodik folyamatosan. Egyébként az egész készlet 160 HUF volt... az xt-m hez meg 18000 az Athena
A parafa tömítést kipróbálom, a tanksapkában is az van és az bevált eddig.
Köszi még 1x!
Amit a "tömítéskészletben" lehet kapni, az vicc nem tomítés.
A karbitömítő gumi, az NEM BENZINÁLLÓ! halál komolyan...
A többi cucc is teljesen használhatatlan, csak annyiban műszaki termék, hogy műszaki rajzlapból vannak:)
Lehet viszont kapni olyan tömítést, aminek a közepébe textil van vulkanizálva, és ha a karbi, vagy az ufóház felfekvő felülelte nincs elgörbítve, akkor az eléggé tartós(ha nem húzzák túl)
Létezik még szürke kemény klingerit szerű tömítés is oda, az sem jó, viszont lehet kapni 2 rétegü impregnált parafa tömítést az is baba.
Adott egy S51 típusú Simson(az apósjelöltömé). A karbi úszóházánál lévő tömítés kb 2 hetet bír ki, vagy kevesebbet, utána egyszerűen kidudorodik, eleszi a benzin, aztán menet közben kilötyög, falsot szív és egyszerűen nem megy. Van rá valami praktika hogy mivel lehet azt tömíteni? a környék összes boltjából vettem már bele tömítést, de semmi nem válik be. Az én simómba talán 2 éve volt cserélve, és mégsem adja meg magát, szóval nem értem a dolgot.
Válaszodat előre is köszi!
nekem is fojt végig a könyökön vmi fekete szar de ráhúztam vízpumpafogóval a hollandert azt megszünt. A szimeringed jó? ha újat veszel rezet vegyél szerintem
Még 1 kérdésem lenne. Tudom nehéz rá válaszolni ugy hogy nem halljátok a motor hangját de azért egy két jó tanács jól jönne. Miután berugom halk súrlódó hangot hallok talán a kuplung felőli oldalon de nem biztos.Szétszedtem de semmi kopást nem láttam. Olaj friss benne. Nem értek nagyon a motorokhoz és nem tudom hogy ilyenkor álló helyzetben amikor jár a motor akkor milyen alkatrészek érhetnek össze.
köszönöm a tippeket most áttérek a simson.hu-ra:D