Ezt jól belinkelted:)
Az a darab kellhet neked, amibe a rugót kell beakasztani belül.
Mielőtt megveszed, nézd meg, hogy az e a baj forrása, de esélyes.
Jegyezd meg, hogy mi hogy volt,mert eddig ahányat láttam, mind rosszul volt összerakva.
Berugóracsni ellenrész
Tehát akkor egy ilyet kell nekem is vennem ezek szerint. És ennek a cseréjéhez szét kell húznom a blokkot vagy elég levennem a váltóoldali deknit és onnan hozzáférek?
lehet, csak széria motorra minek?
A gyári cső meglehetősen jól illeszkedik a motor gyári karakteréhez, széria motorra nem sok értelme van egy rezót csinálni.
Az a kis pöcök a racsni külső fogaskerekéhez van hegesztve, akkor szokott eltörni, ha berugáskor nem kísérik vissza lábbal a berugókart, hanem lent elengedik, akkor a rugó ereje letöri.
Lehet más , esetleg költségkímélőbb módszereekt alkalmazni, mint a normális menetjavítás, de az már a kókányolás ketagóriába tartozik.
Nincs értelme 3500at kidobnom a menetjavításért meg ráadásul amennyiért felküldöm annyiért márt kapok egy 50es hengert... vagyis majdnem.
Mondtak nekem egy olyan megoldást is, hogy a felfogatót ami a csonkot fogja azt egy helyen el kell vágni. mindkét oldalra egy-egy kiemelkedő részt hegeszteni. Átfúrni és csavarral meghúzni. Szerintetek?
A saját mocimmal kapcsolatban is lenne egy kérdésem : Nemrég vettem (s51b) és a berúgókarja olyan hogy ha rárúgok egyet akkor akkor tovább jön vissza mint kellene. Levettem a deknit és egy ilyen kis fémdarabot vettem ki. Állítólag az fogta meg a berúgókart hogy ne menjen tovább a váltókar felé. Na most ez honnan törhetett le az a kis fémdarab?
Jó rezsót tervezni szemre, csak az igazán nagy spillerek tudnak, hidd el, ha nincs mögötted sok sok rutin, szemre nem fog menni.
Ma már hozzáférhetőek jó kis szimulátor progik, ha nekem új cső kell, én is ilyennel terveztetek.
Az esztergálósdi rész kihagytam, de sztem 1értelmű hogy a varratot aztán le kell esztergálni méretre hogy aztán a menet he beele lesz vágva akkor olyan méreten legyen mint a gyári!
Mi úgy csináltuk meg, h a henger kipufnyílásánál új menetet vágtunk bele, esztergáltunk egy közdarabot ami arra rámegy és a közdarab másik végére pedig akkora menetet vágtunk amekkora a kipuffé.
Kép:
Hello, hát van ilyen "menetjavító" dolog ami sztem elég gusztustalanul mutat ott, de ez egy elég gyors és egszerű megoldás...de van még az h. aluhegesztőssel a menethelyére rakatsz fel varratot és arra uj menetet vágasz, én ennyit tudok mondani:)remélem segítettem
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mit lehet csinálni akkor ha a s51es moci hengerén ahol csatlakozik rá a kipufogócsonk ott szétment a menet a hengeren. És menet közben leesik a kipufogó...
Van rá valami megoldás? Mert új henger egy kicsit drága lenne...
Láttam valami rugós megoldást de hátha ti tudtok mondani valami tartós megoldást.
Kösz előre is!
sziasztok!
Na, azért ne essünk a ló túloldalára. Ez egy kb 20 fős, 2 napos rendezvény volt. Azért egy 300 fős 3 napos rendezvénynél már valóban szükség van normális infrastruktúrára.
persze, ez nekem bőven elég volt, sőt szerintem aki ott volt mindenkinek, de arra gondoltam hogy biztos hogy valaki primitívnek tartaná, mivel az is.
Ennyi erővel akár ott is meg lehet tartani sztem a simonálist, ott tuti nem zavar senkit ( rossz felementünk, te tudod miről van szó) le fűnyírózunk egy nagyobb területet, igaz itt nincs gyakorlatilag semmi infrastruktúra.
nem tom mit akarsz, én ott tök jól elvoltam. Volt egy pottyantós, volt víz, nekem ez elég egy ilyen helyen. Nem tudom láttad e a szelíd motorosokat, nekem ez a fajta motoros élet azt képviseli. A nomád táborozás stb. Én cuccot is nagyon keveset vittem magammal a simsonálisra. Azt is csak a legfontosabbat. Sátor, hálózsák, néhány ruha, egy törölköző, kaja, pia, SÖR:D kanálgép, egy szurony(késnek átalakítva) lámpás, meg egy horgásszék. (ez pl mellőzhető) Ezekkel már el lehet lenni akár egy erdőben is.
Támogatom én is hogy az ex kvb csinálja a mókákat, ha kell segítek is benne....
Attila, jah annak már tényleg mind2. Végülis az is jó hely lenne, ha lenne nyáron egy kis árnyék valahol... ,meg ha lenne normális víz az sem lenne gond :)
Akármennyire is nem, én szeretném ha mégis jövőre megint az (ex)kvb csinálná a versenyeket. És akkor itt lenne is egy ötletem, a korlátozott idejű kihívásokra. Lenne egy papír, amire 10 jelentkező pár felírja magát, ők mehetnek versenyen kívül és kész. Mert h mi pl előre szoltunk Szilvával h mennénk, és pont mi maradtunk ki. Nem szemrehányás, csak egy példa.
Az a darab kellhet neked, amibe a rugót kell beakasztani belül.
Mielőtt megveszed, nézd meg, hogy az e a baj forrása, de esélyes.
Jegyezd meg, hogy mi hogy volt,mert eddig ahányat láttam, mind rosszul volt összerakva.