Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez nem gond, 300 emberből garantáltan akad jópár, aki nem érzi jól magát.
Bizonyára volt olyan, aki kiüést kapott attól ahogy kommentáltam a ygorsulást, de úgy láttam a többségnek tetszett . Nem lehet olyan eseményt csinálni, ami mindenkinek jó, és ha valakinek nem volt jó, és leírja, én azon nem sértődöm meg, mert nincs rá ok.

Azt viszont alapvető gondnak látom, ha egy motorosklub elnöke nyilvánosan kijelenti, hogy " nem kell folyton motorozni", mag azt hogy " engem már semmi nem érdekel a klubból csak a simsonális"

Egy klubelnök nem gondolkozhat(na) így, illetve ha így érzi, és már ennyire elszakadt a motorozástól, és a motoros élet mindennapjaitól,(több mint 2 éve nem ült motoron) akkor szépen át kell adni a helyet valaki olyannak, akinek még akar valamit a "mutassuk meg magunkat a világnak" című marketinghülyeségen kívül.
Hát a simosn klubról megvan a személyes véleményem. De ez nem részletezem csak annyi hogy az egész el van baszva. Mert ha vki programot akar csinálni akkor vannak olyanok akik leszólják. Persze van olyan is aki építő jelegű kritikát mond de azoknak segíteni kéne a szervezésben. Én egyszer próbáltam régió talit szervezni az nap reggel amikor indultunk volna mindenki lemondta a fórumon így leszartam. Idén összejött egy régiós túra azt tetszett de nem lett több. A simsonálison ott voltam egy napot de vélemény arról is megvan Így több talin meg hasonló eseményeken a simson klubban sztem nem veszek részt
Én most néztem eurosporton
Volt fájt rendesen!
Nézem
GP MOST!
(m1)
Nem azt mondtam, hogy szar volt, pont ezek a programok voltak a legjobbak, amit felsoroltál (a gyorsulási verseny nagyon jól meg megszervezve), csak azt akartam mondani, hogy véleményem szerint csökkent a színvonal a tavalyihoz képest. Talán azért mert most többen voltunk. .
Neked van saját klubod ugyebár.
Hogy is van az? Az már a te homokozód.
Na látod Te is megkaptad az orcádba jól beléje. Elvitted a krosszversenyt, a gyorsulást, a Kecsoringet, meg a napon magyaráztad a karburálást, de "Az idei Simsonális nem volt olyan jó" Az ilyenekből aztán tényleg lehet erőt meríteni a következőhöz.........
"a szekunder 4-8 kilo ohm."
A tiris trafómé 2,30 és mégis működik
Én nem gondolom, hogy merev ellenállást váltott volna ki a javaslatod. Inkább azt mondom, amit Te is mondtál, hogy a Te javaslataid megvalósítása több munkát, tennivalót jelentett volna, és mindenki szereti a langyos vízben lógatni a lábát. Ha azt vesszük, a mezítlábas fórumozók is csak elvárásokat támasztanak a Klubbal szemben, mert az olyan kényelmes, és jó, kapni valamit. Ha már valamiben tevékenyen kell résztvállalni, akkor nem is olyan frankó. Én a magam részéről nem vállaltam semmit, csupán irkálom az irományaimat. Lehet, hogy nem tökéletesek, lehet, hogy esetleg némi hiba is van bennük, de arra mindenképpen jók, hogy lekössék, és felkeltsék a téma iránt az érdeklődést. Szeretem csinálni, és hogy valóban fel is kerüljenek az oldalra, öreg fejjel megtanultam egy picit html-ezni is. Sok fiatal, még erre sem képes, hanem kitalál valamit, és elvárja, hogy a másik leüljön a gép elé, és szerkessze be a cikkét. Te is dolgozol, a másik is, ennek ellenére elég sok időt feccölünk ebbe. Aki pedig beletett valamit, azoknak nem esik jól, ha olyanok fogalmaznak meg - nem mindig építőjellegű- kritikát, akik csak a partvonalon ülnek, és szotyit köpködnek. Hát persze, hogy jók voltak az ötleteid, már amiket olvastam. De aki belegondolt, az abból indult ki, hogy ezek még több munkát és időt igényelnek, és esetleg nekik már nincs több. Én bár nem a pesti régió tagja vagyok, mégis nagyon örültem, amikor Te lettél az elnök. Ebből adódóan eléggé lehangolódtam, amikor visszakoztál. Talán Te is beláttad, hogy ha egy kicsit jobban kell győzködni a másikat valamiért, akkor az több energiát igényel, és annyi már neked sincs. Persze nem akarom itt megválaszolni a saját felvetéseimet helyetted, csupán leírom, amire én jutottam.
Tirisztort mindíg LEGUTOLJÁRA CSERÉLJ mert azt nemigen lehet egyszerűen ellenőrizni, viszont, ha valami más rosz, az azonnal tönkreteheti a vadi új tirit!

A multiméterrel a gyujtótekercset ellenőridz le, 500 ohm felett kell lennie, de700 alatt, a jeladó 30-16 ohmos, ha nem egyforma a két fele 1ohmon belül, akkor ugyan megy, de rendetlenkedik(a jeladó voltaképpen két tekercs, a küzepe ki van vezetbe a jelado aljára) a trafó primerje néhány ohm, 1 nél nem kevesebb, de 10 nél nem több, a szekunder 4-8 kilo ohm.
Ha lekotod a gyujtótekercset az elektronikáról, és feszmérő állásban rámérsz amikor rárugsz egy rendesebbet, akkor minima 50 volt feszt kell mérned, ha kevesebb, akkor nem lesz szikra nyomás alatt.
Viszont ehhez peak hold os műszer kell, vagy mutatós analóg.
"De ugyan mutassa meg már valaki, hogy hogyan kell, és ne csak a száját tépje."

Miki!
Én megpróbáltam, NEM LEHET!

Nézd meg, az utóbbi években, aki valamit akart a klubbal, és nem csak a langyos melegvízben áztatta a lábát, azok közül MÁR SENKI sincs a szinesek között!
A simsonális előtt és után,a zöld topikban több gépelt oldalnyi elemzést írtam a klub jelenlegi problémáiról, az elemzések után volt egy hosszabb cselekvési terv, ha úgy tetszik reformjavaslat.
Ez a reformeterv a vezetőség egy részéből merev ellenállást váltott ki.

Beláttam, hogy szél ellen nem lehet hugyozni.

Ezért megpályáztam az üres pestmegyei régióelnöki posztot, hogy ott megmutassam kicsiben, hogy SZERINTEM HOGY KELLENE A KLUBNAK MŰKÖDNI.
(aki kíváncsi rá a pestmegyei régiófőoldalon szerda után elolvashatja)

Már maga a régióelnökké választásom is tragikomikusan zajlott(ezt most nem részletezném) de ami utána következett, abból egyértelművé vált a számomra, hogy itt nem lehet reformot csinálni, mert azt A vezetés egy része folyamatosan akadályozni fogja.
Ezért mondtam le.
Részemről téma lezárva, elmondta a véleményét ( ,,egy olyan ember aki jobban tenné ha csöndben maradna...")
és még kifelejtettem azt, hogy valóban nincs mögöttem olyan múlt mint mögötted, de már sikeresen résztvettem 3-4 megyei össze röffenés leszervezésében, sőt régebben beszámolót is írtam amit elküldtem Marcinak, de még a mi napig sincs fent, pedig szerintem stílusában, tartalmában sem volt olyan ami ezt megakadályozta volna, ezóta nem írok semmi ilyet...
"Egyetértek, az idei Simsonális nem volt olyan jó"

Én és a többi ex kvb-s elvittük ugye a gyorsulást, a kroszversenyt, és a kecsóringet, vittük a pesti vonulást. Komplett lebonyolítási és műszaki szabályokkal álltunk elő, flottul(majdnem:) ment minden, alig volt kétkedés ,vitatkozás. Jövőre a kroszversenyre is rendes mezőny futamot tarveztünk.
Jövőre meg úgy lesz ahogy lesz, mert én egy perc munkát nem fogok beletenni, csak odamegyek és sörözök.
Igazad van, teljes mértékben, nem látok bele a klub teljes életébe, íyg tényleg csak a számat tépem. De nem is azt mondtam, hogy az egész úgy rosz ahogy van és mindenki rosszul csinálja a dolgait. De ahogy mondtad régóta társadalmi munkában végzi mindenki a klubos dolgait, ez jól is van így, de ez így volt már évekkel ezelőtt is és akkor valahogy jobban működött minden.
Tisztelet a kivételnek!
A slepp-be szerintem te nem tartozol bele, mivel te még mindig aktívan fórumozol, rajzolgatsz, írogatsz, meg összességében szereted a simsont, a klubot, és nem sajnálod rá az időt. De rajtad kívül 1-2 piros van akit pl a fórumban lehet látni.
Én, mint ahogy írod a „slepp” egyik képviselője egészen másképpen látom. A Klub örömködés, időtöltés, tanulási lehetőség, mindenkinek más. Mindenki másért megy oda. Egy olyan univerzális oldal, ahol szinte mindenki megtalálja azt, amit keres. Aki nem, az egy idő után elmarad. Az meg elérhetetlen vágyálom, hogy mindenkinek megfelel és mindenki maradéktalanul elégedett. Ilyen nem létezik. Ez idealizmus. Még akkor sem lehetne olyanra alakítani a közösséget, hogy mindenkinek megfeleljen, ha a Klub-ot profik működtetnék busás tiszteletdíjért. De itt nem arról van szó. Én sem azért írom a cikkeket, mert abból akár egy fillér hasznom, vagy jövedelmem lenne. Sőt, én már akkor is írtam, és töltögettem fel a cikkeket, amikor betárcsázós netem volt, illetve amikor még adatkorlátos netem volt, és a cikkfeltöltéseknek köszönhetően, 10-12000 Ft volt a havi netdíjam. A baj az, hogy sokszor sokan úgy mondanak véleményt, hogy bár sosem csinálták, de úgyérzik, hogy jobban tudnák csinálni. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem lehetne jobban. De ugyan mutassa meg már valaki, hogy hogyan kell, és ne csak a száját tépje.
Ónodi Roli vagyok
Üdv:)
Egyetértek, az idei Simsonális nem volt olyan jó, mint a tavalyi, bár akkor nem aludtam ott. A legjobb talán a 2006-os volt, annak ellenére, hogy csak néhány óráig voltunk ott, és akkor még nem is volt Simsonom.
Elhiszem, hogy sok munkája van Marcinak, és nincs sok ideje a klubra, ezért is jobb lenne, ha Marci megbízna valakit a honlap karbantartásával (biztos elvállalná valaki a klubból). Részben ő tehet róla, hogy megfertőzték az oldalt. A Firefox se hülye, nem véletlenül figyelmeztetett a fertőzésre. Ezt hamarabb észre kellett volna venni. Sajnos előfordulhat, hogy rengeteg spamet fogunk kapni mostanában, ha megszerezték az e-mail címeket...
Azért vicces hogy régen az indexen mit írt MArci, most meg mi a hozzáállása...
"Na, legyek jók, és ne feledjétek, egy igazi motoros, addig motorozik, amíg le nem fagyott róla! "
Mzolival nagyon sokat beszélgettünk erről (nem konkrétan ő meg én, hanem a kanyarvadászokkal általában).
Azok alapján igaz ez az egész, de én erről a részéről nem nyilatkoznék, nem vagyok jelen olyan régóta, és mégkevesebb ideje látok bele a klub életébe.
Amit viszont ennyi idő alatt is le tudtam szűrni, a pirosak nagyrésze mára nem diák, hanem főiskolán tanul vagy dolgozik, tehát marhára nincs már ideje a klubra. Ilyen Marci meg mindenki. Talán elkötelezettek a klub iránt, de nincs idejük rá, ez pedig így nincs helyén. Olyan ember viseljen ilyen tisztségeket, akinek van is ideje, energiája ilyesmire. Pl Zoli. Marcit nem látom fent minden nap, Zoli mindíg ott van, jó 5letekkel áll elő, és eddig is nem kevés energiát feccölt a klubba. A pesti régiót én pl simán rábíznám, mert egy olyan ember aki felvirágoztatná a régiót. Mikor a pestiek rácsodálkoznak h 70en vagyunk egy évadnyitón? Akkor azt mondom hogy nálunk egész jó a klubélet...
A SKM-ban változásokra van szükség, csak az kérdéses ez hogyan valósuljon meg.
Üdv!

Nem tudom, ti hogy vagytok( Mzolit, azt gondolom :) ) ezzel az egész simson.hu dologgal. Mert elég furcsán viselkedik Marcika és sleppje, szerény véleményem szerint.

Részemről a ráeszmélés tavasszal kezdődött:
- amikor a csongrádi fórumban felvetődött, hogy kéne régió elnök, de senki nem akarta elvállalni ( Varga Csaba, Bíró Gábor, sem én) mivel olyan nevetséges játékszabályokat adtak amivel egyikünk sem értette egyet. Beláttuk hogy ez az ő homokozójuk, ami tele van macska végtermékkel.
Második felvonás a Simsonálison volt:
- eddig minden lakiteleki simsonálison voltam de a színvonal a harmadikra már igencsak megváltozott. A lebonyolítás, szervezés, hozzáállás, alapvető emberi megnyilvánulások ( volt egy két pirospólós aki nem tudta hol van, most ő a házi gazda és nem haragszik meg rá senki ha egy kicsit kedvesebb, az emberekkel) sem voltak olyan mint az előző években.( tiszt, a kivételnek pl: előadások, gyorsulás) Egész éveben azon verik a mellüket, hogy a simsonális szervezésével foglalkoznak, azért történik minden más lassan az oldalon, egyéb klubos ügyekben, de a simsonális meg olyan amilyen....
Harmadik felvonás, ami már tényleg poén...:
-Marcika kijelenti hogy nem kell motorozni mindig (, ez alatt a vénasszonyok nyara köszöntött be....), megjegyzem egy "bejegyzett motoros egyesület" elnöke, az ő szavaikkal élve
Negyedik felvonás:
Itt ez a fertőzés dolog, ami kb 3 napig egy illetékesnek sem tűnt fel, legalább is nem tettek érte semmit.
addig meg mindenki úgy kapkodja össze a kém programokat ahogy akarja...

Nem akarok palotaforradalmat kirobbantani. De szerintem aki úgy beszél egy szervezetről mint,fiáról, és napokig felé sem néz az nem hiszem hogy olyan apa aki megérdemli, hogy szót fogadjanak neki.

Más hogy látja ezt?
Én is