Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Eladóvá vált a motorom, S51B 1-3. Van egy kis váltóhibája, de gyanítom csak az olaj folyt el belőle, mert az olajtócsa előtt még semmi baja nem volt. Nekem már nem éri meg energiát fektetni bele,nálam kiszolgált a motor. Egy kis munkával remek mocc varázsolható belőle. A blokknak semmi baja, második rúgásra indult a fél éves állás után. Én megtanultam vele amit kellett, most már új gazda kell neki. Szombathelyen van a motor.
Érdeklődni: 0670/977-4971, freshmaker24@gmail.com
Irányár: 35000,- (nem meggazdagodni akarok, hanem eladni)
Valaki csömörre ha nagyon unatkozik kijöhetne megnézni a gépet, miért nincs szikra még mindig:S
értem, erre voltam kiváncsi. köszi szépen mester
Motor matricák készítését vállalok! OLCSÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓN! Egyedi igények szerint is...
Simson dekorálást egyedi igény szerint (csak küldj egy képet a mocidról mond meg h mi az elképzelésed és én csinálok néhány tervet ) ( készítek rajtszámot motor márka matricaszettet. mintákat.. stb)
Akit érdekel az írjon egy emailt vagy vegyen fel msn-re ott megbeszéljük a méreteket,igényeket stb....
e-mail: gabee1204@freemail.hu ..........msn ugyan az
Az a főtengelycsap kúpja, ez a neve.
Arra a valamire gondolok, ami tartja a lendkereket ha meghúzom az anyát. Ami átveszi az ék szerepét meghúzás után.

Megyek 3napra balcsira szal nem leszek:P
Pipa!:)
Viszont a kérdést dögöjjek meg nemértem.
Van a főcsap,meg a két forgattyúcsap a sonkával amin a fogaskerék, a másik oldalon meg a lendkerék.
Ha a kúpot kérdezed,ami a csapon van, azt önzáró kúpnak hívják:)
Persze, hogyx van,csak 10 szer akkora értékű, mint a megszakítósban, bele van öntve a sárga(fekete) elektronikába.
Az egész úgy műkszik, hogy a gyujtótekercs töltögeti ez a kondit, amíg jel nem érkezik a jeladótól, akkor a tirisztor kinyit,és a kondiban addig felhalmozott áramot rásüti a trafónkeresztül a ygertyára.
Zoli bácsi:) Meséltél régebben a főtengely ékről, hogy nem az tartja a lendkereket hanem csak központosít ami logikus is. A főtengelyen hogy hívják azt a valamit, amibe belemegy a lendkerék ha ráhúzom az anyját?
A slick gumi mit jelent autós körökbe, nem tudjátok? Minden ami versenygumi?
Ez lemaradt:
Tirisztoros gyújtásban van kondenzátor?
Hellosztok
segítséget szeretnék kérni nem-e tudja valaki hogyan lehet membránosítani és/vagy 4felömlősíteni egy 150-es etz hengert, az mz topikban már kérdeztem de semmi válasz, ezért itt kérdezek hátha tud nekem valaki hozzáértő tanácsot adni.
Előre is köszönöm
Köszi a választ
értem, lényegében mindent mindennel:) Köszönöm tényleg, lehet nem gyujtom fel mégsem a hétvégén:)
A drótokat a kondi tetején, a csatlakozásnál szokás "elosztani" mert ott van rá elég hely, de lehet máshol is.
Ha az egész rendszert nézzük, a gyujtás alkatrészeit egyenként kétpólusu fekete doboznak tekinteve(amiben nem tudjuk mi van,vagy mit csinál) akkor van a gyujtás primer körében 4 darab fekete doboz, ennek a 4 senkit sem érdeklő beltartalmu doboznak MINDNEK az egyik pólusa a motor testen van, a másik polus megy tovább a következő fekete doboz felé.

vagy ha így jobban tetszik, van két párhuzamosan kifeszített ruhaszárító kötél, az egyik a motor testének, a másik a vezetékeknek felel meg, ezek re van PÁRHUZAMOSAN rácsipeszezve 4 darab ing, mindegyik egy-egy ujjával két különböző száritókötélen.

Nem hiszem, hogy ilyen hülye hasonlatot olvashattál már a gyujtás kapcsolására:)
ebből látszik.
Elnézést kérek,humorfélének szántam a szóhasználatot, nem másnak.
Azért tiszteljük egymást ,de nem az volt a célom hogy téged kritizáljalak a hozzászólásommal csak azt akartam kihozni belőle hogy így nem fogja megérteni ,de azért széles utat motoros barátom .
jahm, most nézem még nagybetűvel is írtad:) Akkkor értem:) Köszönöm a segítséget
Na először is köszönöm a választ, érteni értettem, eddig is kapisgáltam hogy van a működése, csak nem ennyire tisztán. Viszont azt, hogy mit mivel kössek össze nem tudtam ebből kideríteni:S
Sziasztok

Az a kérdésem ,hogy az mért van ,hogy van szikrám de a motor nem indul a sokadik rúgásra sem?
A benzinszint jó. Ezt azóta csinálja amióta szétvolt szedve a karbi. (S50B ,16N-1)
ezért aztán, ez sem nem érthető, sem nem szakszerű:)
Őőő, lehet, hogy valóban, zagyva lett mint rendesen:)

nehéz úgy fogalmazni, hogy érthető is legyen, és szakszarű is.
Fiacska, könnyen lehet, hogy Ő megértette
Ha meg nem, majd megkérdezi ami nem tiszta.