Már az utcánk sarkán jártam, mikor visszaváltottam egyesbe, aztán hiába váltottam volna fel 2őbe, pikk pakk nem vette a sebességet. Maga a váltókar mozog minimális mértékben, de se üresbe se sehova nem kattan vissza 1esből...egyszerűen megszorul vagy nemtom :( Szétszedni nem nagyon merem, meg őszintén szólva nem is igazán értek hozzá. Ezért lenne jó tudni mire számítsak :)
Pontosan mi a gond és mi maradt lennt?Csak a váltókar vagy a sebességből sem lehet sehogy kivenni?Mert ha csak a kar esett le de tudod mozgatni akkor az ollórugó tört el,ha sebességbe nem tudod tenni a pozicionáló rugó tört el,ha pedig a sebességbe maradt és nem tudod kivenni akkor a "tésztavágó"-val levet valami,vagy a programtengely.
Valaki nemtud egy jó motorszerelőt Hajdúböszörmény körzetében? Esetleg valakinek van sejtése mi lehet a probléma, ha a váltó lennt maradt egyesbe és ku***ra nem mozdul? :(
Valahol beszökik a levegő.Nézd át alaposan nem e látsz valahol valami repedést.Mikor volt benne fékfoyladék cserélve?Mikor jött elő ez a probléma,és előtte mit csináltál vele?
nem így van:) Alacsony fordulaton vennéd észre maximum, vagy még ott se, csak ha esetleg nehezen indul a motor, de az is inkább a kopott gyűrűk miatt lehet. Nagyobb fordulaton nincs sok ideje a gáznak megszökni a dugattyú, gyűrű mellett:)
szia nem 50 est hanem a 70 esböl csinalnan 80 ast hajol hallotam holnapra mar meglessz,csak azt kene mar tudnom hogy igy kimeletesen mennyi az a sebeseg amivel nem vagom igy az elejen tönkre
Jó napot
Érdeklődni szeretnék hogy aprillia af1 futura 125 sport pro motornál a hátsó lánckereket az öntvénnyel hogy tudom leszedni?
A képet mellékeltem amiről szó van...
A segítségetek előre is köszönöm...
hali, csöröghet a gyürü, csöröghet a 2 csapágy alsó felsö, ezek közül bármelyik csöröghet
elvileg ha terhelésnél erösödik akkor valamelyik fötengelycsapágy lessz
sziasztok. Kérdésem a következő:
Van egy Gilera RX 125 arizona motorom. Kicsit csörög úgy hallom. Erő van benne, 1 kerékre jön, gyorsul, csak idegesít ez a hang. Lehetséges hogy gyűrűzni kell? vagy miért csöröghet még?
A hengert szokás fúrni:) Nem a dugattyút...,Nagyobb köbcentira alakításnál kellene alakítani még a hengerfejen is, hogy az megegyezzen a furatátmérővel, meg összeszereléskor figyelni a sűrítési arányra, mérni és tömítéssel beállítani:) Macera, értelmesebb ha megveszel egy kész hengerszettet, bejáratáshoz picivel több benzint igényel a motor azaz kicsivel nagyobb főfúvókát kér, hogy a nagyobb súrlódás miatt keletkezett hő, ne károsítsa a motort:) A bejáratás ideje meg függ a gépmunka minőségétől is. Ja meg egy hangyafasznyival több olaj is kéne neki:)
sziasztok az erdekelne hogy most a maLAGutim dugatyujat felfurjak 80 as ra mit kell tudnom hogy mi valtozik es azt is hallotam hogy ilyenkor nem igen lehet huzatni neki merrt bejaratos mennyi idö vagy km utan jarodik be?,mennyire kimeljem?
Üdv!
érdeklődni szeretnék arról,hogy 125-ös Etz-be kpm vagy bármi vizsgáztatással át lehet tenni a 250-es blokkot?ilyet halottam ma sorry ha hülyeség!
köszönöm a választ!Üdv:Dani
Köszi a válaszokat, volt még egy "kisebb" probléma a motorral, úgyhogy elvittem szerelőhöz. Ő majd rendbeteszi, cseréli az izzót meg minden, még jó, hogy ismerős így olcsó lesz a javítás.
A Transalpom hideg motorral 1300-as fordulatszámon duruzsol.Azonban amikor felmelegszik ez 2000-re nő.Mi lehet ennek az oka?
1000 k4 gsxr ha áll egy ideig,felpuhul az első fék.légtelenítem,aztán megint jó!mitöl lehet ez?
Érdeklődni szeretnék hogy aprillia af1 futura 125 sport pro motornál a hátsó lánckereket az öntvénnyel hogy tudom leszedni?
A képet mellékeltem amiről szó van...
A segítségetek előre is köszönöm...
elvileg ha terhelésnél erösödik akkor valamelyik fötengelycsapágy lessz
Van egy Gilera RX 125 arizona motorom. Kicsit csörög úgy hallom. Erő van benne, 1 kerékre jön, gyorsul, csak idegesít ez a hang. Lehetséges hogy gyűrűzni kell? vagy miért csöröghet még?
KTM Zsemberyről tudna valaki véleményt mondani? Akár a használt motorjaikról, akár a szervízről?
Tudja valaki, hogy az 1960-as évjáratú 250-es Jawanak mi a helyes beállítás a karburátoron lévö csavaroknál?
elöre is köszönöm
érdeklődni szeretnék arról,hogy 125-ös Etz-be kpm vagy bármi vizsgáztatással át lehet tenni a 250-es blokkot?ilyet halottam ma sorry ha hülyeség!
köszönöm a választ!Üdv:Dani