ennél a motornál minden lehet......
le lett dobva a műszerfal, kivagdosva a vezetékek, mert így könnyítettek a motoron....
lehet nem is úgy kötöttem be ahogy azt a digók megtervezték....
ez a relé is megolvadva... most egy vezeték támassza ki a relé mozgó érintkezőjét, hogy ne távolodjon el a tekercstől nagyon, fesszab is elég fura, nem is melegszik semmit, jég hideg, töltés is 13.5-13.7 felé
szóval nem az igazi
no azért az a rajz annyira nem egyszerű
simán átvezetékelném, csak honnan szerzek 15 féle színű vezetéket......
aztán ha le tudok ülni elé a kisszékre lehet többet tudok majd
de elég tákolt dolog ez
ez valami tákolt valami se a foglalat se a relé nem tűnik tartozéknak
ezen át megy a világításom, ha lehúzom nincs világítás (ha átkötöm van)
és ha világít behúz, amíg nem jár a motor a kapcsolt ágban nincs áram, ha jár a motor van áram
most nem tudom átlátni a kesze-kusza vezetékelést de először egy ilyen relével kellene indítani aztán ha jó utánna jöhet a többi
nincs elég áramom vagy nem tölt rendesen vagy elszökik az áram
szóval ennek van rendes neve? mert boltban csak pislogtak, ilyent nem tartanak.....
Például: irányjelő csengetőrelé . mikor az irányjelző működik annak az áramával sorbakötve csenget.A vastag huzalosat nehogy bekössétek párhuzamosan, mert zárlat lesz.Az áramtekercses relé.
Jó napot kívánok motorosok. a jó Isten áldjon meg titeket 6-7 apró gyerekkel!A bal oldali normál relé, a jobb oldali pedig áramrelé!Valaminek az árama működteti, pldul, addig nem tudsz indulni, míg a lámpáid nem égnek!Vagy amíg önindítózol, addig lekapcsolja a lámpát.Menjetek motorozni!
a bal oldali 40amperes
jobb meg valami speckó, nem az a rendszer mint a másik
lehet a relé 100amperes is akkor is vékony a tekercse a kapcsolt áram máshol folyik át
autósboltban is mutogattam, de ott is csak sima relé volt
ha sima relét teszek bele akkor nincs világításom, mert alig folyik árt áram azon a vékony vezetéken ami a tekercsben át tud menni
azért vastag a tekercs hogy ne legyen nagy áram veszteség
A relén általában fel van tüntetve hogy mekkora áramerősséghez való pl. 25A ,80A stb. A vastagabb huzallal készült relé nagyobb áramerősségű , akkor szokták az áramkörbe kötni ,ha a kapcsoló - esetedben a világításkapcsoló - nem birná a rajta átfolyó áramot huzamosabb ideig. Ilyenkor a világításkapcsolóval a rellét kapcsolod ami rövidre zárja a főáramkörödet.
Azt azért ki kéne derítened ,hogy miért égett meg a reléd? Nagyobb teljesítményű izzót raktál be ,vagy más probléma van?
a jobb oldali relé miféle? ki tudja? mi a neve?
mellétettem egy "szokványos" 12vost
amint látni a jobb oldalin sokkal vastagabb a tekercs vezetéke valami átfolyós rendszerű relé
a világítás kapcsolja be, ezen át megy az áram, de hogy mit kapcsol nem tudom talán a töltéssel függ össze?
Üdv!Suzuki rm 125 k4em van.A héten kaptam 1 követ 10 órás dugót szétbaszta henger falát felgyűrte és powernek is odabaszot...mit gonodoltok mennyibe lenne ez?engem legfőképpen a henger érdekelne..Amúgy azon is gondkoztam hogy Ua-ból rendelem meg a cuccokat ott 1/3ával olcsóban is hozzá lehet jutni.MI a véleményetek?
hello mindenki!
ma összeállt a motorom(honda nsr)!
de van egy nagy problémám,mikor oldalra döntöm a motort,a karbi okádni kezdi a benzint.
úszószint lehet a probléma,vagy mimás?
levegős lett az üzemanyag rendszer
dobd le a burkolatot aztán huzigáld mindig lejjebb a benzincsövet
esetleg egy vákumcső csere a benzincsapnál
vagy felkapott valami szart a tankból és eltömődött egy benzinszűrő
Hello... van 1 kb 20 év körüli Yamaha robogóm...nemrég csontra kifogyott tankoltam bele és azota nem hajlandó elindulni volt már gyertya csere, új akksit is vettem bele ahogy elnéztem a hengernek sincs semmi baja kábelek rendben... mi az istten baja lehet?
ZZR alkatrészt ENNYIÉRT?
96-os kawa zzr400 főtengely+váltó+kuplung+önindító+henger+dugók gyűrűvel+kipu leömlő+kábelköteg+blokkalkatrészek+92-es zzr600 fesszabályzó+még sok minden egyben csak 25e!
unatkozas@citromail.hu
70/3650837
le lett dobva a műszerfal, kivagdosva a vezetékek, mert így könnyítettek a motoron....
lehet nem is úgy kötöttem be ahogy azt a digók megtervezték....
ez a relé is megolvadva... most egy vezeték támassza ki a relé mozgó érintkezőjét, hogy ne távolodjon el a tekercstől nagyon, fesszab is elég fura, nem is melegszik semmit, jég hideg, töltés is 13.5-13.7 felé
szóval nem az igazi