nem hiszem hogy szétugrana, csak ha egy lánc csattog, akkor dinamikus terhelést is kap, és az nagyon nem tesz jót a lánccsapoknak! Az ütést semmilyen anyag nem szereti!
Kössz, de már megnéztem a saját könyvemben! :) Ezek szerint itt is simán rugó feszít, és csak a "racsnija" hidraulikus, ami nem engedi hogy a rugó ellenében visszalazuljon!
Nekem néhány haverom dolgozik inglisben. A pizzafutárok robogóit szervizelik! Azt mondták, hogy ott kint 2-3 hét alatt lecseng egy ilyen vállalkozás elindítása. előre nem kérnek semmit, de ha nem az előírásoknak megfelelően csinálod a dolgokat akkor megesznek! Rajtad múlik! Itt meg még csak tervben van az hogy fáradtolajat kell kezelned, és már "büntetnek" is, mindenféle hivatali díjszabásokkal, meg minden faszsággal! És hiába lesz itt új kormány, ezekhez a dolgokhoz szerintem senki sem fog hozzányúlni! Basszákmeg!
Lehet igazad van, én még nem találkoztam vele élőben. csak olvastam róla, hogy indításkor pl szörödni szokott az 1000f, ameddig el nem éri az olajnyomást! ezek szerint abba csak belecsurog az olaj?
Olajnyomásos, csak a nyomást nem a kenőrendszerből veszi, hanem egy kis tölcsér segítségével összegyűjti, majd a lánc lazasága felpumpálja egy kis térbe. Ilyen rendszerű. Elég egyedi.
Már sokszor megfogadtam , hogy nem politizálok.Minden politikus idióta. Az az állampolgár aki eltartja a parazita hadat, bármiért rájuk szorulsz, egyből tartja a markát. Nézz meg egy németországi ilyen ügyet.Pár Euróért megcsinálnak mindent, mert majd adót fogsz fizetni! Itt még a szádat sem nyitottad ki, már tökig nyúlkálnak a zsebedben.Megy a jónép szavazni tavasszal állítom.
Ja, és egy-egy szakhatósági engedély kiadása egy jó pár dologhoz van kötve. Pl az ÁNTSZ-nek kell hideg-meleg vizes mosdó, wc, stb. Kell érintésvédelmi mérésről papír, veszélyes anyag tároló, szerződés egy céggel, aki elszállítja a veszélyes anyagokat (olaj, mosólötty, stb) Úgyhogy gyakorlatilag telepengedély köteles, csak nem úgy hívják!
helló mindenkinek! Valaki tudna nekem segíteni? van egy cbr1000f em és alapjáraton,kis vezérműlánc hangja van.elvileg 1000km-rel ezelött lett cserélve a lánc. ettől baja lehet a motornak? érdemes ezért megbontani?
Igazad van! Nem telepengedély köteles! Csak működési engedély kell hozzá! De működési engedélyt csak úgy kaphatsz, ha van a vállalkozásodnak telephelye! Annak viszont rendelkeznie kell telepengedéllyel! Úgyhogy gyakorlatilag telepengedély köteles, csak meg van jogilag csűrve-csavarva! És ezt nekem az önkormányzatnál mondta az ezzel foglalkozó ügyintéző!
Szóval, nagyjából a következők kellenek hozzá:
vállalkozói engedély, építési hatósági engedély (terveztetni kell, nincs kikerülés), az ÁNTSZ engedélye, a Vízügyi- és Környezetvédelmi hatóság engedélye, tűzoltósági vizsgálat, rendőrség felé bejelentés
Szerintem azért van köze egymáshoz. Ha pl tudnál példákat mondani, akkor elképzelhető, hogy változna a véleményem. A ''mami'' mióta létezik? Elötte, hogy működtek hivatalosan a szervizek?
Toljá be egy GSX-R 1000 K9-et bármelyik autószervízbe, és kérj egy bármit.
Megtudod.
Egy darabig autószerelő is csinálhatta.
Szóval, nagyjából a következők kellenek hozzá:
vállalkozói engedély, építési hatósági engedély (terveztetni kell, nincs kikerülés), az ÁNTSZ engedélye, a Vízügyi- és Környezetvédelmi hatóság engedélye, tűzoltósági vizsgálat, rendőrség felé bejelentés