Azok között lesz. Amúgy kicsit félreérthetően írtam, nem azt Mondják hogy mindenkép kell a műhelybe, úgy értettem az oktatását erőltetik. Egyébként ezt én sem bánom egész érdekes dolgokat lehet vele végezni.
Ha esetleg mégis vennék szkópot, bár még abszolút nem értek hozzá de a suliban eléggé erőltetik, akkor milyen legyen az?
Egy elég régi könyvben ezeket az adatokat találtam:
Szerviz és beállító munkára alkalmas műszer:
Sávszélesség 0-25 MHz
Függőleges érzékenységük: 1mV/cm
időeltérítés 10 ns/cm…5s/cm
Erről mi a véleményed? Ez talán még nem annyira drága. Megfelelne esetlegesen műhelymunkára?
tsanyit (bking, lfp, sv) keressed meg, neki van valami magyar fejlesztésű cucca szinkronhoz
a szkóp fajin cucc, én bírom (villamosmérnök vagyok), de az esetek 1 tízezrelékében lesz rá szükséged olyan motornál, melynél nem fizetik meg azt a munkamennyiséget, amit a szkópos hibakeresés indokolna
hasonló az enyém is, csak az nem ilyen szép fa dobozban van
Végül is nem sürgős, még a sulit sem végeztem el. Akarok itthon csinálni egy kisebb műhelyt, és jó volna egy teszter. Lehet várok vele tavaszig és veszek egy ilyet. Akartam úgy is venni még egy oszcilloszkópot is és ahhoz is kell egy laptop, bár akit kérdeztem hülyeségnek tartották, úgy sem használnám, azon még azért filózok.
A láncra visszatérve ma délelőtt néztem pont ezt, gondoltam is ilyen jó lenne. Jövő héten meg is rendelem amit linkeltél. Köszönöm.
nekem a lyukas did lánc egy hidegvágóval történő ütögetéssel van rögzítve
már így vettem kicsit furcsálltam, de évek óta így megy
nem kell ide 25 ezerért szerszám
ha nem mozdul nem kopik
Köszönöm. Ez egész jónak tűnik, az ára is viszonylag elfogatható. Ezzel elvileg bármilyen láncot össze tudok rakni? Ha jól látom a címkét 520, 525, 530-hoz való.
Amúgy ezen gondolkoztam, ilyesmit használtam korábban:
Motorkerékpár szerelő tanuló vagyok, és szeretném a tanácsotokat kérni néhány szerszámmal, eszközzel kapcsolatban. Akarok venni egy jó szinkron tesztert, de nem tudom milyet lenne érdemes. Elég nagy a választék, és nem tudok dönteni. Néhány helyen találtam már 15000 Ft-ért is, valahol 30-50 ezer között, van ami pc-re köthető 120000 körül, vagy akár 300 ezer Ft-ért is egész komoly készüléket lehet venni. Milyen szempontokat kell figyelembe venni a taszternél? Maximum 30-40 ezer forintot tudok áldozni rá, kérlek javasoljatok néhány típust amit érdemes lehet megvenni.
A másik dolog amiben nem tudok dönteni az a lánc nittelő. Van ahol egészen olcsón 9000 Ft-ért lehet D.I.D láncokhoz valót kapni. Egy ahhoz hasonlóval már dolgoztam kb. 6-7 alkalommal használtam különböző láncokhoz hiba nélkül. De kellene egy olyan nittelő ami azokhoz a láncokhoz való melyek csapjába nincs lyuk.
Elméletileg úgy van megoldva, hogy az exup-motor kimenete áramkorláttal van ellátva, tehát ha a szervomotor megpusztul, akkor is csak a motorra jellemző áram megy ki. Megnyugodhatsz.
Ne aggódj. Én úgy vettem meg a GSXR-t mint utóbb kiderült, h az EXUP szelep motorjában le volt darálva a fogaskerék. Furcsa is volt, h amikor megvettem ilyen nagyon daráló hangja volt. Kikötöttem aztán jólvan. Semmi gondja nem lesz abból. Ezek nem egy nagy áramú motorok, h bármi problémát okozzanak az ECU-nak. Azért utána olvasok a szervízkönyvben.
Amit linkeltem az esetleg jó lenne?
Egy elég régi könyvben ezeket az adatokat találtam:
Szerviz és beállító munkára alkalmas műszer:
Sávszélesség 0-25 MHz
Függőleges érzékenységük: 1mV/cm
időeltérítés 10 ns/cm…5s/cm
Erről mi a véleményed? Ez talán még nem annyira drága. Megfelelne esetlegesen műhelymunkára?
a szkóp fajin cucc, én bírom (villamosmérnök vagyok), de az esetek 1 tízezrelékében lesz rá szükséged olyan motornál, melynél nem fizetik meg azt a munkamennyiséget, amit a szkópos hibakeresés indokolna
hasonló az enyém is, csak az nem ilyen szép fa dobozban van
A láncra visszatérve ma délelőtt néztem pont ezt, gondoltam is ilyen jó lenne. Jövő héten meg is rendelem amit linkeltél. Köszönöm.
már így vettem kicsit furcsálltam, de évek óta így megy
nem kell ide 25 ezerért szerszám
ha nem mozdul nem kopik
Teszterrhez valami javaslat?
Amúgy ezen gondolkoztam, ilyesmit használtam korábban:
http://www.biker-world.hu/pict...
Ez 9000 Ft a Louisnál.
A buzettis cuccról vélemény? Az több féle mérethez jó lenne.
Motorkerékpár szerelő tanuló vagyok, és szeretném a tanácsotokat kérni néhány szerszámmal, eszközzel kapcsolatban. Akarok venni egy jó szinkron tesztert, de nem tudom milyet lenne érdemes. Elég nagy a választék, és nem tudok dönteni. Néhány helyen találtam már 15000 Ft-ért is, valahol 30-50 ezer között, van ami pc-re köthető 120000 körül, vagy akár 300 ezer Ft-ért is egész komoly készüléket lehet venni. Milyen szempontokat kell figyelembe venni a taszternél? Maximum 30-40 ezer forintot tudok áldozni rá, kérlek javasoljatok néhány típust amit érdemes lehet megvenni.
A másik dolog amiben nem tudok dönteni az a lánc nittelő. Van ahol egészen olcsón 9000 Ft-ért lehet D.I.D láncokhoz valót kapni. Egy ahhoz hasonlóval már dolgoztam kb. 6-7 alkalommal használtam különböző láncokhoz hiba nélkül. De kellene egy olyan nittelő ami azokhoz a láncokhoz való melyek csapjába nincs lyuk.
Néhány link nittelőkről, teszterekről:
http://citybike.unas.hu/shop_a...
h
ttp://www.biker-world.hu/kate...
http://citybike.unas
.hu/shop_a...
http://www.biker-world.hu/kate...
Er
ről a hibakód olvasóról van valakinek némi információja?
http://www.szerviztrade.hu/mai...
Nem akarok ilyet venni, csak érdekelne.
A Louisn-ál érdemes vásárolni? Egész olcsó szerszámokat árulnak, csak nem tudom, hogy a minőségük rendben van e?