Na, 13,8V-al számolva viszont az eredeti 2×21W-os izzókkal 3.04A áram folyt. Az új, 2×10W-os indexeken 1.44A folyik. Ehhez kéne még ugye hozzáadni 1,59 ampert! Akkor U/I szerint, 13,8V / 1,59A = 8,67 Ohm Jujj de ügyes vagyok! (remélem) Na, és most érkeztem el az eredeti kérdésemhez. Miért 10W-os ellenállás kell? Mert én még úgy tanultam, hogy a teljesítmény disszipációt U-négyzet / R képlettel számoljuk, tehát (13,8V×13,8V) / 8,67 Ohm. Az 21,96W, ami hővé alakul az ellenálláson!
CSáó!Valaki meg tudja mondani Honda nsr elsőkerék csapágyszámát?Nem akarom szétborítani addig még meg nem veszem mert nincs mivel mennem dolgozni.Kérlek ha valaki tud segíteni akkor írjon.Köszi
Igen. Egyszerűbben. 42W = 3,5A = 3,5 Ohm!
2x10 W =1,5 A =6 Ohm. Ezt az értéket kell párhuzamos ellenállással levinni 3,5 Ohm környékére ! Tehát minden izzóval párhuzamosan kötni egy 6 -8 Ohm körüli ellenállást . Eddig tiszta?
A robogóé kétszálas, ez három. Annyi, hogy a testszálat kell kihagyni(Zöld)
2x10 W =1,5 A =6 Ohm. Ezt az értéket kell párhuzamos ellenállással levinni 3,5 Ohm környékére ! Tehát minden izzóval párhuzamosan kötni egy 6 -8 Ohm körüli ellenállást . Eddig tiszta?