Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

vagy kifelejtettem valamit?
Te beteg vagy
Na, 13,8V-al számolva viszont az eredeti 2×21W-os izzókkal 3.04A áram folyt. Az új, 2×10W-os indexeken 1.44A folyik. Ehhez kéne még ugye hozzáadni 1,59 ampert! Akkor U/I szerint, 13,8V / 1,59A = 8,67 Ohm Jujj de ügyes vagyok! (remélem) Na, és most érkeztem el az eredeti kérdésemhez. Miért 10W-os ellenállás kell? Mert én még úgy tanultam, hogy a teljesítmény disszipációt U-négyzet / R képlettel számoljuk, tehát (13,8V×13,8V) / 8,67 Ohm. Az 21,96W, ami hővé alakul az ellenálláson!
CSáó!Valaki meg tudja mondani Honda nsr elsőkerék csapágyszámát?Nem akarom szétborítani addig még meg nem veszem mert nincs mivel mennem dolgozni.Kérlek ha valaki tud segíteni akkor írjon.Köszi
Ne 12V -al számolj hanem13,8-al , mert az ellenállás értékén van 10% szórás.
Semmi ördöngősség nincs benne. Egyébként meg tudom csinálni
A robogóé kétszálas, ez három. Annyi, hogy a testszálat kell kihagyni(Zöld)
Szeva! Azt mindenki tudja, hogy a régi izéken izé! de olyan jó vitatkozni!
Eddig tiszta! :) Én úgy számoltam, hogy 6,55 Ohm-os ellenállást kell párhuzamosan bekötni oldalanként! Névleges 12V feszültséggel számolva.
Ellenállást nem tudnak párhuzamosan kötni, akkor egy indexrelé átkötést hogy tudnának megcsinálni? Te meg tudod?
Ennyit buzizni egy index-el..... A régebbi robogókban 2X10W-os az indexrelé. Csak lehet arra túrni egy bontottat..
Nem sorba Péter! Párhuzamosan! 5 + 5 = 2,5 .Érted?
Igen. Egyszerűbben. 42W = 3,5A = 3,5 Ohm!
2x10 W =1,5 A =6 Ohm. Ezt az értéket kell párhuzamos ellenállással levinni 3,5 Ohm környékére ! Tehát minden izzóval párhuzamosan kötni egy 6 -8 Ohm körüli ellenállást . Eddig tiszta?
Basszus kutya, 56 ohm akkor sok lesz, amit vettem
10w? eddig 2-szer 21w volt! most 2-szer 10w! tehÁt 22w-ot kÉne "szimulÁlnunk", nem? oldalankÉnt!
Miért nem izzóval sütöd ki? egyszerűbb , nem kell a hőelvezetésről gondoskodni.
Igen égőnként értendő
Kerek 8 Ohm te tudod hol van az a két bolt.(8 Ohm 10W ) Ezzel egyenértékű ,párhuzamosan kötve, 2 db 16 Ohm 5 W .
Minden égőhöz 1 db 8 Ohm-os ellenállás?
Sejtem, a zenepalota után felfelé jobbkézre
Így könnyű
Köszi. 8 ohm, vagy 0,8?
Olyanom sem volt itthon... Meg kicsire akartam az aksikisütőt csinálni...
Ugyanaz: 100 Ohm 5W 2 db párhozamosan.
RET:Szeged.Náluk szerintem.
Na ja, Győrben is a Somogyi, csak nem tudtak adni nekem 10W-os 47Ohm-os ellenállást...