engem a karbiszinkron folyamata érdekelne, mit hogyan illetve miben befolyásolja a motor müködését? tulajdonképpen egy teljes felvílágosításra lenne szükségem:)
Hali tudnatok segiteni? Lenne 1 ojan kerdesem hogy nekem van 1 honda mtx 125 /os motorom es 1 baja van az hogy nem indul rugasra ha eloszor probalom vagyis a hengerbe befecskendezek benzint visszateszem a gyertyat rarugok es megy ,bemelegszik us azutan rarugok akkor jo.Ezt nem ertem . nEkem mar mondtak hogy gyuru cseres ez igaz?Segitsetek legyszives!
Szeva! Ha jól emlékszem, akkor a Sepiának a gyertyapipában van a zavarszűrő ellenállása! Az "R"-es NGK-kat felejtsd el, és akkor menni fog! :) "R"es gyertyával nagyon karcsú a szikra! Nyomás alatt lehet hogy át sem üt! Remélem tudtam segíteni!
Létezik a suzuki sepianal hogy csak a gyári gyertyájával üzemel normálisan?Próbáltam már mindenfélével de a gyáriból jelenleg nincs itthon!Valamelyikkel épp hogy elindul vmelyikkel meg sem szólal!Jólenne ha valaki tudna mondani vmi okosat mert lassan ott tartok hogy belebaszom az árokba azt meggyujtom!
Helló!
Találtam egy oldalt ahol fényképekkel illusztrálva elemzik a gyertyaképeket, nézd át.
Tehát nem boztos, hogy a benzinnel van a gond.
Talán elrakódhatott a főfuvóka is?
Lehetséges, hogy keveset kapna, mert eddig ilyen fehér por még nem volt a gyetyán eddig. Annyira lerakódik az elektródán, hogy a gyújtás is kimaradozik. Két különböző motornál, különböző gyertyákkal, ugyanaz a jelenség ez érthetetlen.
Csőváz! Én beleöntöttem az összes benyát a kocsiba, majd holnap 98-al tankolom tele.
Nekem is ez a porszerű anyaglerakódás volt tapasztalható, már pár km megtétele után is. A jelenség ismeretlen volt eddig, jó lenne, ha valaki tudna mondani erről valami okosat.
Azt elfelejtettem hogy azert is idegesit,mert akkor a hfej belso feluleten is megtalalhato ez a feherpor szeru anyag es a henger nagymervu kopasat is okozhatja,nem?
Segitsetek'EGY HONAPJA a gyertyamon allandoan feher porszeru anyag valik ki az elektrodakon.Sokszor slusszol miatta,motorom egy kymco zx robogo,a keverekolajom uaz mint ezelott.Baratom motorjan is hasonlo njelenseggel talalkoztunk.Talan a 95 benzinbe van vmi uj adalek?Ezelott uaez a gyertya 6 honapig siman 0.6 hezaggal uzemelt.Mit tanacsoltok?Mol kuton tankoltam eddig.Koszi
Az én gépemnél fordítottak az effektek... világítás nincs, gyújtás van. De mondjuk én tisztában vagyok vele hogy szétment a tekercs, valószínűleg feszszabályzó halott, meg a szikrák is olyan fostos gyengék.
"jó" volt a mai napom "huspárna" TE 350 kuplung hiba volt,kijavitva, mentem vele tulaj elött, vinné el ,nem indul nincs szikra mértem ellenálást, nincs, valszeg "szétment" a tekercs a lendkeréknél(világitás van)
engem a karbiszinkron folyamata érdekelne, mit hogyan illetve miben befolyásolja a motor müködését? tulajdonképpen egy teljes felvílágosításra lenne szükségem:)