Sziasztok!
Van egy Kymco Agility 125 4 ütemű robogóm és egyik napról a másikra nem működik az ÖNINDÍTÓ, néha csak kattan néha picit forgat, rugásra viszont indul, az akksi biztos hogy jó. Szerintetek mi lehet a baja? Előre is köszönöm.
Lehet kapni szerszámot amivel kinyomod a főtengelyt ...majd visszahúzod .. erősen ajánlott ... nagyon kell vigyázni az ütögetéssel meg feszegetéssel mert ha sérül a főtengely vagy a aluöntvény széle sokkal többel kötöd be mintha elvitted volna valakihez aki foglalkozik ilyesmivel .... szerintem ...
Mert az egy háromfázisú generátor, a piros meg a gerjesztőszál. Ha valami szervizmanuálod van hozzá, valami villamos emberrel nézesd meg mert valami nagyon nincs rendben.És valszeg zárlatos vagy szakadt a 6 db diódából 1- vagy 2. Ha nincs gerjesztés nincs feszkó
Jó reggelt mindenkinek. nos egy akku-már ment a kukába kb fél éve vettem és kiszáradt (gondolom az állandó lemerülések miatt) most uj akkuval a motor is egézségesebben jár ha nem használom a világiást viszonylag vissza is tölt (de hát a világitás kötelező)igy marad az hogy minden hazaérkezéskor akkutöltövel polom a hiányt. még egy észrevétel ezzel kapcsolatban ha lehuztam a szabályzót semmilyen fesz-t nem tudtam mérni a generátor felöl, már arra is gondoltam hogy ezek a 4 V-ok a feszabályzóból jönnek vissza. na most tegyük fel a generátor nem tölt akkor hogy lehet az hogy mégis egy lehheletnyit azért tölt az akkuba, és ha a gnerátor jó akkor miért nem tudtam mérni amikor lehuztam a szabályzót, (a generátortol 3 fehér és egy piros vezeték jön fel) kicsit belekavarodtam már. segitségeket elöre is köszönöm.
Szép reggelt! Nagy valószínűséggel zárlatos a fesszabályzód, és remélhetőleg nem mentél sokat így vele, mert a generátor is leéghet.Először az akkut kivéve ellenőrizd nem zárlatos -e egy cella?Aztán írj!
Szerintem, nézzétek meg, hogy az alapjárati keverékszabályzó csvarok megfelelően vannak-e beállítva. Ha kicsit szegény a keverék, akkor szokta bután ejteni a fordulatot.
Szeva! Kicsit fura dolgokat írsz! A feszültségszabályzóba a generátorról szokott 3 fázisvezeték menni! De ha azokon feszültséget akarsz mérni, akkor be kell indítanod a motort, és nem 4 volt feszültség jelenik meg rajta, hanem akár 50-70 volt is, persze szabályozatlanul. Ha nem jár a motor, akkor 0 volt a mérhető (vagy mérhetetlen? ) feszültség. A feszültségszabályzó egyébként üzemszerűen melegszik, bár azért a rezsót nem helyettesítheti!
A szevvizkönyv szerint 14,5-14,8volt szabályzott feszültségnek kell lennie!
sziasztok. gondom volna egy yamaha virago töltésével. elsönek a csatlakozokat néztem át és hát finoman szolva az egész csupa akkusav volt. letisztitva minden, de a töltés még mindig nagyon gyenge (13V) a kérdésem a feszszabályzóba megy egy kábelköteg amin 3 ponton mérek külömbözö feszültségeket 2 ponton 3.8 V-ot viszont a harmadikon csak 0.8 V. jól gondolom hogy a generátorbol 3 ponton kellene feljönnie 4 volt körüli feszületnek? lehet hoy a 0.8 a kakukktojás? kérném ha valaki vágja a dolgot irjon. zárojelben jelezném hogy a fesszabályzó tüz forro. mi lehet a gond. üdv mindenkinek.
1 hozzászólásom lenne ha spórólni és időt akartok nyerni akkor a Szatyina Gézához ne vigyetek motort! Másnéven Gerecsemotor! mer nekem megcsinállták 1 hónap alatt kb 300 ezerbe került a felújítás váltócsere stb 19 üzemóránál meg megin tönkrement a válltó és benyögték hogy nem cseréltek ki valamit! azóta áll a motorom és nem tudok edzeni a versenyszezonra és plusz 100 rongyba kerül a mutatvány!
A kerekekkel mi a helyzet? Mert ha nemsoká kész lesz vagy a közeljövőben akkor elmennék érte aztán intézhetjük személyesen. Mindenképpen kellenek a szimeringek!
sziasztok! kis probléma merült fel, remélem tudtok segíteni!
4T sor4, ha üzem meleg az alapjárat 1000, eddig semmi gond, kis gázfröccs ---- alapjárat 2000re esik vissza majd pár másodperc elteltével (legyen 3mp.) vissza 1000..... mi lehet a gond?
A motor most volt friss karbi szinkronon és szelephézegoláson
Válaszotokat előre is köszönöm
Van egy Kymco Agility 125 4 ütemű robogóm és egyik napról a másikra nem működik az ÖNINDÍTÓ, néha csak kattan néha picit forgat, rugásra viszont indul, az akksi biztos hogy jó. Szerintetek mi lehet a baja? Előre is köszönöm.