Hidd el énis csináltam pár motort és 1ikensem találkoztam ilyennel,elöbb szakad el/ki a csavar mint vetemedik a hengerfej még a 2hengerestsem tudod ugy lehuzni,pedig ott 1hengerfejvan a kéthengernek...de biztoscsak nekemvolt szerencsém..
Hidd el simán el tud vetemedni.. láttam már pár hengerfejet elmenni. Nem olyan mértékben vetemedik el a hengerfej mint azt te gondolod, h esetleg látni is lehet h elment.. Ezek tized milliméterek, de épp elég ahhoz h a tömitést ne "szóritsa a hengerhez" a kellő erővel.
Sziasztok.Sikoltatás téma..Kiváncsi lennék hogy 1tenyérnyi hengerfej hogy miként vetemedik el (max ha kalapácsal ütöd)ott nemaz a baj Vagy a tömités vagy a felrakással van gond...
Utaló jelet nem nagyon tudsz... de van, mint pl ez is h fujja a tömitést. Úgy szokás megállapitani h el van-e vetemedve a hengerfejed, h egy teljesen sík felületre leteszed a hengerfejet, és minden oldalról hézagmérővel alámérsz. Elvileg a szörvisz manuálban :D ( szervizkönyv ) benne van, h milyen hézagot mérhetsz ami még jó.
Azt a lapot amire ráteszed a hengerfejet, általában öntött vasból készitik. Nem valoszinü h van otthon.
Csináltam neked egy móricka rajzot is h lásd, milyen irányokbol kell alábarkácsolni a hézagmérőt. Bármi kérdésed van, megtalálsz msnen tesó :D
Erröl a megoldásról még én se hallottam...És meglehet azt valahogy nézni hogy szügség van-e síkolásra vagy nem? Van valami arra utaló jel a hengerfejen? Vagy csak onnan lehet megtudni hogy folyamatosan hengerfejtömítéseket eszi!?
Bár most olyat rendeltem ami full fémből van állitolag olyan mint a gyári és nem az a papíros fajta.
Általában a hajtókar szokott megégni(csapszegnél)kevés olajnál csere kb 15 egy tengely durrogás,lehet szarok a szelepek,gyertya, kulung,csere a lamellák
Régebben Úrhidán csináltattunk krómozást ( de ez tényleg nem most volt, kb. 10 - 12 éve ) - ha valakinek van az akkori Wild újságból, ott rendszeresen hirdettek, címmel, telefonszámmal.
na ezt nekem is megmondhatná valaki! folyamatosan elég a réz tömíttésem az égéstérnél....aztán bejáccik a víz az égéstérbe....ami ugye azt eredményezi h felforralja a vizet..ami gőzzé válik...és mindenki rajtam röhög h fel fog robbani a motorom
Sziasztok.
Ha valaki tudna segíteni, hogy yamaha xj 600nál, hogy lehet azt a láncot feszíteni, amin kersztül az indító motor hajtja meg a főtengelyt.
Köszi a segítséget előreis.
hello nagy nehezen beindulta az xt-m de egy picit ugy járt hogy kevés volt benne az olaj láttam is hogy már elég forro volt az olaj mert már majdnem fort , mire észre vettem már 11 km -tert mentem vele de utánna feltőltőttem és egyből bele os járattam sztetek eért csinálhat olyan ketyegő hangot a henger fej? de előtte is csinálta csak halkan ilyenkor mi a teendő?, meg alacsonyabb fordulaton picit néha belerobban a kipufogoba és olyankor megtorpan , jah meg kicsit csuszik a kuplung azon hogy kell álitani ha már a bowdenen nem lehet?
Azt a lapot amire ráteszed a hengerfejet, általában öntött vasból készitik. Nem valoszinü h van otthon.
Csináltam neked egy móricka rajzot is h lásd, milyen irányokbol kell alábarkácsolni a hézagmérőt. Bármi kérdésed van, megtalálsz msnen tesó :D
Bár most olyat rendeltem ami full fémből van állitolag olyan mint a gyári és nem az a papíros fajta.
Ilyet sem láttam még
Esztergálni nem lehet síkba. Amennyire én tudom.
Ha valaki tudna segíteni, hogy yamaha xj 600nál, hogy lehet azt a láncot feszíteni, amin kersztül az indító motor hajtja meg a főtengelyt.
Köszi a segítséget előreis.
Köszönöm