a családban rajtam kívül senki sem tud normális piskótát sütni
öreganyám amióta meghalt én maradtam az egyetlen piskóta készítő
4 éves koromtól tanultam öreganyámtól sütni-főzni, bár amióta megnősültem kicsit szarok bele mert ugye mi a fenének a nő a háznál.......
szóval ha lenne kedvem simán lekőrözném a nénikét
Ebben a formában ez sem igaz , mert azért a görbehátú öreg nénike aki meg-meg pihen a stelázsi sarkán és a kockás ruhával letakart nagy asztalon reggel óta nyújtja a házirétest azért nem írnám le ! És kellene jó pár szakács aki labdába rúghatna , de még csere játékosnak is örülhetne mellette ! A blogger az más tészta !
Nem az a lényeg, hanem az hogy a sok birka issza a szavukat, aztán követni akarja őket, mert nem tudja, hogy amit a képen lát azt a blogger nem maga csinálta nem annyi idő alatt amit mond, nem annyi és olyan anyagból, és valszeg a könnyű 15 perces cucc egy nap alatt a 10. próbálkozásra jött csak össze neki, nem elsőre ahogy a videóban összevágta. És ettől függetlenül még mindig nem érdekel hogy a vitátokban kinek van igaza, csak a példa sántít.
ez igaz
amúgy sosem vettem észre hogy bármit kentem volna azt utána megláttam a szűrűben
sosincs hurka belül sem szétszedéskor
de kint sincs
kézzel tapogatva felhordva az anyag szinte semmi sincs rajta csak pont annyi hogy ragad
a ktm szelepfedélre ecsettel kentem fel ott is ilyen kb 0,1mm lehetett a felületen
a szimón bírta sok-sok évig, igaz ott nem forró az olaj
olajban nem teszteltem még, a benzin szétmarja mindet(kikeményedés után) még az olajállót is, ezt már megnéztem
az opel szelepfedél guminál sokáig tartott az fbs, bár ott végül a bakelit keménységű gumi adta fel
A vitába magába semmiképpen sem beleszólva ,de szakácsként mondom, ez nagyon rossz példa volt. Az összes köcsög gasztro és süti blogger ezt csinálja, képzettség nélkül osztják az észt. Hatalmas baromságokkal.
De te gúnyolódsz és személyeskedsz. "Ejnye tanárúr", "nem csodálkozok hogy meg kell győzni az embert hogy rádbízza a szarját ! " Inkább példaképed gúnyolnád akit hiányolsz a fórumról, rajta lenne mit.
Figyu, akkor aki hétvégenként otthon süteményt süt az osztogassa az észt a cukrászoknak egy cukrászfórumon. Meg kérje számon hogy miért pénzért dolgozik, mikor más ingyen süt otthon a rokonoknak, barátoknak. Hol élsz te? Lecso (többek között) szinte a fórum kezdete óta segíti itt az embereket, aminek inkább örülni kellene.
igen ha nem 3 évente használod
mostanában nem szerelgetek csak azt amit elkerülhetetlen, ezt a k2 ragasztót a traktoros boltban vettem, kb 600 ft lehetett a múlt évben
azt mondta a csávó van többféle de ez a legjobb hőtűrésű
amúgy nekem az fbs a favorit, de ha avval megragasztom a szelepfedelet akkor beszopok ha újra szét kell szedni mert az megragassza úgy hogy csavarok nélkül sem esik le, ezért kerestem valami finomabb pasztát
kicsit ecetszagú de nem olyan mint az fbs, és nem is keményedik ki annyira a fogása is egész lágy, és nem is szárad be olyan gyorsan
Négy területet ír elő általában a manual. Ezek:
1. A blokkok osztósíkjai, ahol nincs síktömítés.
2. A fedelek tömítései alá, a blokkfelek találkozási pontjaihoz
3. Vezérműtengelyek végeinél
4. Vezetékek kivezetéseinél
Alapszabályok, hogy csak a gyári, vagy azzal egyező minőségű (nem ecetszagú) anyagot, minimális mennyiségben és csak a gyár által előírt helyekre.
én szegény nagymamáim által készített réteshez hasonlóval azóta sem találkoztam....
amúgy csak a liszttől függ hogy mennyire tudod nyújtani
öreganyám amióta meghalt én maradtam az egyetlen piskóta készítő
4 éves koromtól tanultam öreganyámtól sütni-főzni, bár amióta megnősültem kicsit szarok bele mert ugye mi a fenének a nő a háznál.......
szóval ha lenne kedvem simán lekőrözném a nénikét
nem egyszer írtam már hogy mindenhez IS értek
Ha jót akarsz enni ne bízd a nőkre
amúgy sosem vettem észre hogy bármit kentem volna azt utána megláttam a szűrűben
sosincs hurka belül sem szétszedéskor
de kint sincs
kézzel tapogatva felhordva az anyag szinte semmi sincs rajta csak pont annyi hogy ragad
a ktm szelepfedélre ecsettel kentem fel ott is ilyen kb 0,1mm lehetett a felületen
olajban nem teszteltem még, a benzin szétmarja mindet(kikeményedés után) még az olajállót is, ezt már megnéztem
az opel szelepfedél guminál sokáig tartott az fbs, bár ott végül a bakelit keménységű gumi adta fel
mostanában nem szerelgetek csak azt amit elkerülhetetlen, ezt a k2 ragasztót a traktoros boltban vettem, kb 600 ft lehetett a múlt évben
azt mondta a csávó van többféle de ez a legjobb hőtűrésű
amúgy nekem az fbs a favorit, de ha avval megragasztom a szelepfedelet akkor beszopok ha újra szét kell szedni mert az megragassza úgy hogy csavarok nélkül sem esik le, ezért kerestem valami finomabb pasztát
kicsit ecetszagú de nem olyan mint az fbs, és nem is keményedik ki annyira a fogása is egész lágy, és nem is szárad be olyan gyorsan
1. A blokkok osztósíkjai, ahol nincs síktömítés.
2. A fedelek tömítései alá, a blokkfelek találkozási pontjaihoz
3. Vezérműtengelyek végeinél
4. Vezetékek kivezetéseinél
Alapszabályok, hogy csak a gyári, vagy azzal egyező minőségű (nem ecetszagú) anyagot, minimális mennyiségben és csak a gyár által előírt helyekre.