ezt képtelenség megcsinálni. Ok hogy sötét hely, de kivilágítatlan területen pont ott legyen a fordulat ahol a szemlélő áll és 2-ban? Ez nehezen jön össze.
Mivel 2 trafó van benne és nem teljesítmény csökken hanem egyszerűen kihagy inkább üzemanyag irányába mennék. De nem tudom 100 %-os reprodukálni a hibát sajnos.
Csak egy tipp, nagyfesz oldalt nézd át, trafó, kábel, pipa. Autónál nekem már segített a sötét teszt egy ritkán de egyre sűrűbben előforduló trafó hibát kiszűrni, vagyis el kell hozzá sötétíteni és ha szerencséd van meglátszik az ív a hibahelyen. A szellőzésre figyelj ha zárt helyen csinálod!
egy nagyon ritka hiba jött elő már az ide második túrán.
Azért irom, hogy ritka, mert 2 évvel és 20.000 km-el ezelőtt jelentkezett, majd elmúlt. Akkor sem sikerült rájönni az okára.
Előzmények:
- általában mindig ugyanott tankolok a városban
- ha máshol tankolok akkor OMV vagy mol és minden esetben 100-as benzin
- télre üzemanyag stabilizálóval teszem el és 3-4 hetente "ventilátor indulásig" járatom
- a szezont mindig úgy kezdem, hogy a második tankban teszek karburátor tisztítót.
Szoval egy sornégyes, karburátoros 600-as motor.
A hiba jelenség:
2. fokozatban 1/3-ad gázt adva kb 4500-as fordulatnál egy másodpercre megtorpan majd húz tovább. Semmilyen más fokozatban nem csinálja. Sőt másodikban sem ha több vagy kevesebb gázt adok.
Alapjáraton szépen megy, jól veszi a fordulatot. A gyertyák szépek és 10.000 km van bennük (2 éve még másik gyertyák voltak bennük.) A fogyasztás jó és jól is megy.
Ráadásul a fenti hibát igen ritkán csinálja, mondjuk 100 ilyen kigyorsításból 3-4-szer.
Dehogy nehez. Csak le kell venni a karbit nehany millioszor. Ne aggodj. Fontos szabaly: egyszerre csak modositast vegzunk el! Ha tobbet csinalsz bekavar. Elso lepesben ellenorizd az uszoszintet. Ott kell lennie ahova a konyv irja. Se magasabb se alacsonyabb nem lehet.
Mondom, szegeny a keverek.
Kartergazcsovet a legszurohazba vagy a vazharomszogbe vezesd el es egy szurot a vegebe.
A karbit pedig ledugozni ertelemszeruen
A gyorsitojara rakjal egy O gyurut es alakitsd at kicsit hogy 1 sec legyen a benzin befecskendezes a gyari 2.5-3 helyett. Bele a masik tu es jo kis gep lesz!
Amit most tennek: tu fel teljesen, keverek csavar 1, kartergaz visszavezetes kikotese ( ha meg megvan)
Szelephezag ok?
A tengelynél nem néztem,jó ötlet köszi!
Már rég nem a gyári beállítással megy.
Az órát nem lehet tudni,angliából jött vagy hat éve.
Négy éve Zsolti barátom a blokkot felújíttatta girafféval,azóta ment bele vagy 100 óra se,de a karbiban ki tudja?
Rendelek egy tűt is,nem nagy összeg.
Köszönöm az ötleteket
Mennyi uzemora van a motorban? 500kornyekem kezdenek az FCRek megkopni, nagyon jo kis darabok.
A tut probaltad feljebb rakni? Iszonyatosan szegeny keverekkel dobtak ki ezeket meg az 525ot is.
Keihin OCEMR vagy OCEMN tu kell bele es akkor egeszseges lesz a gazreakcio.
Falsot nezted a gazbowden tengelyen is?
Üdv mindenkinek!
Van egy EXC 450-em 2003-as ami olyat produkál,hogy nem mindig ejti a fordulatot,a haver 525-e dettó!
Ez néha vicces pillanatokat tud okozni
Takaríttás,tekergetés megvolt
Van egy olan gondolatom,hogy a 14 év némi kopást eredményezhetett a síktolattyún s a karbiban és ez okozhatja a problémát?!
De várom az ötleteket!
Ja,nem szív falsot a csonknál!
vagy 10 amper darabja.....
akkor majd 1 sima relével megoldom, csak a motoré jobb lett volna mert vízhatlan
venni meg nem akarok azért nagy relét a nagyobb motoroké elég drága
Üdv emberek. Megadta magát az olajhűtőm. Belefolyik az olaj a hűtőfolyadékba. Valószínűleg a benne levő spirál megrepedt. Ha van valakinek egy elfekvőben jelezzen.
Motor: Suzuki GSX-R 750 K4-K5, asszem a 600as ugyanaz. Még nem néztem meg a part numberjét.
Jah és a másik gondom, hogy a csövek falán megtapadt az olajos trutymó. Próbáltam többször felmelegíteni és leengedni, de még maradt benne trutyi. Valami ötlet? Keverjek valamit a vízbe? Vagy mese nincs szét kell szednem a csöveket, hűtőt stb és kitakarítani? Köszi előre is. Üdv. Krisztián
ezt képtelenség megcsinálni. Ok hogy sötét hely, de kivilágítatlan területen pont ott legyen a fordulat ahol a szemlélő áll és 2-ban? Ez nehezen jön össze.
Mivel 2 trafó van benne és nem teljesítmény csökken hanem egyszerűen kihagy inkább üzemanyag irányába mennék. De nem tudom 100 %-os reprodukálni a hibát sajnos.