Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy ilyet találtam. Jó amit itt írnak?! Lehúzom a csatit a fesz. Szabalyzóról és e szerint megmérem?! A végtelen nagy ellenállas mit jelenthet szamokban, mikor jó?! 2. Kédés: ahogy olvasom ezt el kell vègezni hide leállított motornál és beindítva meleg motornál is?! Bát azt nem értem ha hideg a motor nincs beindítva és nincs gyújtás alatt akkor mégis hogy termel áramot?!

generator_diagnosztika
Üdv! Érdeklődés képpen a motorom csipi az olajat,( Ktm Exc 450 2010) Mit érdemes cserélni? Dugó,gyűrűk,hajtókar,vezérműlánc,-patron,csapágyak? Köszi!
Nem járó, hanem álló motornál, gyújtás nélkül. Azt kellene kideríteni, hogy beszereléskor nem sérült-e meg (nem testel-e le) valamelyik a 3 mazzag közül.
Abszolút laikus vagyok villamossági téren sajnos és szerelésügyileg is! Ahogy nézem van a generátoron egy csatlakozó ami 3 ágú! Le kellene húzni a csatit abból amibe belemegy és a 3 ágba külön beledugni járó motornál? És hibát kellene jeleznie a multiméternek?!
Jár a motor és közben forrósodik a testkábel? Valahol brutális testzárlatod van, meg kell keresni. A generátort húzd le, és mérd ki a tekercseit a test irányába is. Mindegyiknek szakadást kell mutatnia. Ha mégsem, akkor már ki is nyírtad az új fesszabályozót.
Sziasztok! Kis segítéség! Hiba jelensége a következő full feltöltött aksi, berakom a motorba, szépen indít, de a test kábel ami az aksi negatív oldalára van kötve szinte felforrósodik annyi idő alatt amíg a motor bemelegszik! A motort ha leállítom kb. 2* - 3* még be bírja indítani az aksiról aztán vége a dalnak leszívja az aksit a motor! Elvileg generátor cserélve, fesz. szabályzó szintén, és mint írtam új aksi (bár már több aksival is próbálkoztam, mindnél ez a szitu) ! Előre is köszönöm a válaszokat! Jah és Yamaha R1 (2002)
Csavarkiszedőm nincs, de a másik lehetőség megoldható. Köszönöm a segítséget
Ha nincs balmenetes csavarkiszedőd, akkor kifúrod a csavart pont a hossztengelyében 2,5-3 mm átmérővel, és kalapáccsal beleütsz egy megfelelő méretű torx bitfejet. Azt meg tudod fogni, és ki szokott jönni. Ha az sincs otthon, akkor ciki...
Sziasztok. Van egy olyan gondom, hogy a doboztartó konzol csavarjának letört a feje(hatlapfejű). Nem meghúzás közben, csak most vettem észre. Milyen módszerrel tudnám kiszedni itthon a garázsba?
Örülök hogy végre odaert. Tényleg bocsi a kesesert. Majd megiszunk egy sört a szalonnasuteskor ha otthon leszünk. Talán augusztus.
Ez egy kicsit hibázik Józsibátyám.
Kikötésnél, elsőnek a testet kötjük LE, majd a pozitívat,
bekötésnél, elsőnek a pozitívat kötjük BE, és utána a negatívat.
De a Japók okosak, és gondoltak a sok műszaki "analfabétára".
Lásd mellékelt képet, amin felismerhető a megfelelő sorrend.
Indoklása a bekötésnek az, h a pozitív aksisarunak a bekötésénél a 10-es csillagkulcsot ha nekibaszom a váznak ne olvadjon bele a kezembe, mert az nem vicces...
Szia,
Van benne egy marék biztosíték, úgyhogy sztem nem lesz gáz.
Picit zárlatos csak.
Megérkezett a csomag. Jól kinyílt aztán leragasztották a postások, de megvolt minden benne.
Köszönöm szépen. Tessék megírni, h mivel lógok.
Egyszer épp a motoromat szereltem, és egy srác odatolta hozzám az MZ-jét, h nem-e tudnám bebikázni, mert megállt alattuk.
Mondom persze segítek. Amikor raktam rá a csipeszt, szikrázott rendesen. Akkor néztem, h fordítva lett belerakva az aksi.
Miután megfordítottam az aksiját, egyből indult a gép.
Sose értettem, h miért rakták bele fordítva, de biztos a barom Jawa kitaláció miatt...
Srácok valaki tud mondani valami hasznos infót egy Lc4 620-ról . 95-ös èvjárat. Motor vásárlás elött állok. Most egy öreg Xt 500-am van. Nem tudom hogy átüljek egy 10 èvvel fiatalabb KTM-re vagy jó az az öreg japán gèp !?
A kép lemaradt:
Sziasztok! Sajnos eladtam a sornégyest, ezért eladóvá vált kedvezményes áron egy

egyszer használt új állapotú Carbtune PRO 4 hengeres szinkronteszter.

http://www.kepesmotor.hu/motor...
Legrosszabb esetben kezdhetsz nézegetni bontókban motorvezérlő elektronikát
Tisztára mint a kőműveseknél: a tűrés az a +/- féltégla.
Basszus nem kapok levegot a rohogestol.
majd ha megrakodok a mágnes vasreszelékel közelebb lesz
Nem fog megszorulni!
Vigyáztak rá hogy bele ne súróljon.
Csodálkozik hogy szar a töltés. Kínai stator.
Ez is megfordult a fejemben, de egy sima átvizsgálásnak indult az egész, de mert 12 éves a motor, nálam olyan 4-5 éve van és a blokkhoz még nem nyúltam és azt hittem olcsón és gyorsan megúszom, ezért nekiálltam. Ahogy haladtam beljebb és beljebb, egyre több huncutság jött elő, és most ott áll a motor lecsupaszítva, félig szétverve.
Hengerfúrás, hajtókarcsere, meg akkor ugye vízpumpa, de ha lejön a blokk ugye akkor ugrik le a fék is, és hát azzal szembesültem, hogy ott is akad tennivaló, vagyis mindenhol minden, mert a membránlap alatt is átlátok ha nagyon-nagyon nézem.
Eh....