Most már megoldottam, majdnem feltettem egy elektromos benzinszelepet a vákuumos helyett, de szerencsére nem kellett
Régen a hexagonnál oldottam meg így
Nem akarok benzincsap nélkül járni mert 8 literes a tank aztán ennyi benzint vétek lenne kilocsolni a földre egy kis tűszelep hiba miatt
Sziasztok! Ha egy pici lógása van a főtengelynek és mondjuk emiatt kellett kuplung oldali szimeringet cserélnem, akkor elképzelhető hogy gyújtás oldalon is cserés a szimering? Sajnos nem tudom megnézni mert nincs lendkerék-lehúzóm.
Köszönettel
Nem akarok vitatkozni veled, de nem így van. Majd lefényképezem. Ha megnyitod a csavart, akkor ott kezd szivárogni a benzin, nem a túlfolyón. Elhiheted, szétkaptam egy párszor.
Nagyon sok karbin a kettő egy- és ugyanaz: alapesetben túlfolyóként funkcionál, ha kinyitod a csavart, akkor meg - ugyanazon a csonkon - le bírod üríteni az úszóházat. Szóval jól írta a topiktárs!
A karbi problémához: az üzemanyag szintet nem lehet ellenőrizni a lerajzolt módon, mert az a túlfolyó kivezetése. Az úszóház leeresztő csavar helyére kell betekerni egy kis csövet, erre jön az átlátszó pvc cső. Leellenőriztem, gyári érték. Ellenben a szívató ellenőrzése jó ötlet!Ma a durrogó henger szívatóját függetlenítettem a többitől és így járattam a motort. Amikor "ráhúztam" a dugattyút, rohadtul elkezdett fulladozni, aztán-gondolom-kifogyott a plusz üzemanyag és újra átállt a durrogó üzemmódra. Na, karbisor újra leszed!
Ló@-t
Ez az egyetlen 50es robesz aminek az ülése alatt elfér egy 5-ös kanna bor
És még marad hely pár sörnek is
Semmi baj nem lenne ha fém csészét tettek volna rá a macskazabálók
van egy dellorto phva 12 karburátorom, ez valami spórolós hoki műanyag úszóházas borzalom
erre fel lehet tenni rendes alu öntvény úszóházat? ha igen miféle annak a karbinak a típusa?
esetleg ha van valakinek egy ép állapotú akkor akár érdekelne is
Egy csővel ellenőrizted az üzemanyagszinteket, ahogy a képen berajzoltam? Az szerint jó az üzemanyagszint?
Èn még a szívatókat nézném meg. Ha szívató dugattyúja végében ha a gumi nem zár le, hiába "zárod" ott még kaphat üzemanyagok és dúsulhat.
El szokott még öregedni a dugattyú szárán tömítő gumiharag is, akkor meg ott falsol, igaz ettől nem dúsul, de egyenetlen járást okoz ez is, és a szegény keverék miatt néha kimarad egy két ütem, utána meg az elégtelen keverék begyulladhat. A Suzuki árul hozzá csak külön a gumitömítést pár euróért. (a yamaha pl csak egyben árulja dugattyústól tömszelencéstöl...)
Régen a hexagonnál oldottam meg így
Nem akarok benzincsap nélkül járni mert 8 literes a tank aztán ennyi benzint vétek lenne kilocsolni a földre egy kis tűszelep hiba miatt