Régen Tbányán a srác szépen, ügyesen dolgozott. Szó nélkül cserélt szelepet, elforgatta a gumit 180°-al ha túl sok súlyt kért volna( egyéltalán tudta, melyik jelülés kerül a szelephez)...de párszor nem volt elérhető, mikor kellett volna, barátok meg mondták, hogy a városban is van akik 1000-sért átszereli a kereket, csak ne várja túl sokat. Ìgy a nyugalom kedvéért leszereltem a tárcsákat...májusban az sem vállalta rövid idöre, vittem a következö szervizbe, de nem tudtam megvárni...így nem kell bizonygatni, hogyha elnyomják a "szakik" a tárcsát, hogy elötte még jó volt, mert mostanság egyre többször hallani ilyet. Kereket tudok venni 40-50€-ért pl a gixerekbe, de tárcsát már nem kapok ennyiért...persze összejelölök mindenkit, meg leganézom a felületeket, nem akarok több kárt csinálni...a mauálban a gumizás résznél sincs tárcsa a keréken, bár szimbolikus, meg nem írja, hogy szereld le, de nekem ennyi belefér, meg nyilván túrás üzemmódban nem kell annyiszor gumit szerelni, mint egy SF show szereplőjének...
A legjobb az lenne, ha magam tudnál saját gépen csinálni, de ehhez most nincs kedvem beruházni...az öreg motorjaimon magam pajszeroltam fel -le, de mostanság vagy hely, vagy idő nincs rá.
Picit fel van a környéken hígulva a szakma vagy én várok túl sokat nem tudom, de így alakult.
Leköszörülsz egy a furatnál kissé nagyobb imbuszkulcsot hatszögletűről háromszögű keresztmetszetűre, meghegyezed, a három él maradjon , aztán beleütöd a furatba és kihajtod vele. De jobb lenne ha olyan csinálná aki már látott ilyet!
Mindenhol új tömítést kapott és 100%,hogy nem falsol!Úszó szint is a gyári értéken van meg minden más csak a tű lett lejebb engedve a kopott motornál!Kevesebb üzemanyaggal volt a jó.
Akkor nézegesd, hogy mihez kéne nyúlni, de mint látható a zeeger pozíció, és tü mélysége pont kezd a félig nyitott gázállásnál erősen csökken, inkább a főfúvóka, meg a fő levegőfúvók és a tű kúpossága kezd játszani (bár utóbbi gondolom gyári). De azért megnézném a úszószintet is, meg úgy mindent az elejétől, mert laikus kérdéseid nem győznek meg arról, hogy amúgy minden rendben. (Söt simán lehet, hogy falsol a rendszer, és ezért szegény a keverék. Mert egy ilyen bontószökevénynél ez simán lehetséges.
Fontos volna, hogy a 90-es tempónál melyik fordulattartományban van a motor, és mennyire van nyitva a fojtószelep.
A képen látni, hogy egy 4 üteműnél mikor melyik része meghatározó a keverék szempontjából, nem csak tekergetjük, meg pakolgatjuk a zeegert a tolattyú tűjén.
Igen karbis.A kopot motorja ezzel a beállítássa ment,üzemelt az állapotának megfelelően.A jobb motornak miért nem jó az a beállítás?A benzin levegő keveréket hol állítom?
A szürkés-fehéres szín nem elegendő mennyiségű üzemanyagra utal. Gondolom karbis a gép, rakd feljebb a súbert, vagy állíts a benzin-levegő keveréken. Mindenképp keresd meg a gyári beállításait a karburátotnak, az alapján állítsd be pontosan.
A legjobb az lenne, ha magam tudnál saját gépen csinálni, de ehhez most nincs kedvem beruházni...az öreg motorjaimon magam pajszeroltam fel -le, de mostanság vagy hely, vagy idő nincs rá.
Picit fel van a környéken hígulva a szakma vagy én várok túl sokat nem tudom, de így alakult.