Megyek máris és megnézem. Illene sík felületeknek lenniük, nem olyan nagyon régen vettem újan a karburátort, mivel az előző, ugyanilyen példány nem zárt rendesen a tűszelepnél ahova felfekszik a csúcsa. És rittig úgy van megcsinálva hogy még csak véletlenül se lehessen cserélni ezt a kis apró réz elemet, kénytelen voltam új karbit venni. Elég takony ez a DellOrto
Még azt nézd meg, hogy az a felület ahol a tömítés elhelyezkedik síkban van-e? Mert hiába húzod meg a csavarokat, ha a görbülete miatt nem szorítja meg a tömítést!
kéken egyáltalán nem füstöl se indításkor se menet közben se szabályzáson... szabályzáson fekete füst van de úgy tudom az üzemanyag miatt kormol feketén ha sokat kap... injektoros egyébként a motor
Szia! Most a csonkról leszerelve tesztelgetem az üzemanyagszintet, de igyekeztem vízszintben tartani az úszóházat és felszerelve is sikerül vízszintben rögzíteni. Ahogy leveszem a megtelt úszóházat, úgy természetesen nem éri el a benzin a tömítés szintjét, de összerakva az úszók nyilván kiszorítanak az üzemanyagba merült úszórésznek megfelelő térfogatú benzinmennyiséget
Hali. Van egy 750-es 2000 évjáratú gsxr-em 34000km-el. Idei szezonban elkezdte csipegetni az olajat múltkor 1500km után töltöttem 1 l most 800 km után 8 deci olajat! motul 7100 10w40 olajat használok eddigi években nem volt ilyen proglémám max egész szezonban 1 litert töltöttem utána... a motor nem füstöl kéken, szabályzásnál van kicsi fekete füstje , olajfolt nincs a motor alatt.... Tudtok tanácsot adni hol lehet a gond? Hogy mégis mire számítsak... ősszel vinném szervizelni...
Nem tudom milyen típusú a motorod, de gondolom a karburátor egy kicsit döntve csatlakozik a szívócsonkhoz. Ezért ha vízszintben nem is éri el a peremét, felszerelve már lehetséges. Vegyél bele egy új tömítést, valószínűleg megoldja a problémád.
Sziasztok! Egy egyszerű karburátor beállítással kapcsolat kérdésem lenne. DellOrto PHBG 19 BS-em van, a beállított üzemanyagszintről nem vagyok meggyőződve hogy megfelelő-e, hogy nem-e kap esetles sokat. Az úszók a megadott értéknek megfelelően be vannak állítva, épek, tűszelep zár. Ha viszont a kezemmel hozzászorítom az úszóházat a karburátortesthez, és rányitom a csapot, az úszóház tömítésnél szivárogni kezd. Tulajdonképpen ez érdekelne, hogy normális-e, hogy annyi benzin van a az úszóházban hogy eléri a tömítést és szivárogni kezd? Köszönöm
Egyáltalán szerelő az ilyen?? Abdán volt autóval olyan kalandom, hogy szerintem egy segédmunkás cigányt állított rá a szerelő, no többet én sem mentem oda!!
De hát pont a fékkel játszik? Még ha a lámpába tesz egy 24Voltos izzót, hogy majd kicseréled... Pont a fék? Áhh nem is tudok az ilyen szerelőre mit mondani.
Srácok jól beszélnek!
Ez nem fog bekopni, sőt össze is törheted magad és motorodat. Vissza kell szállítani a motort, vagy kijöhet házhoz a "szerelő"! Ki kell venni a fékbetéteket! Utána most már ki kell pumpálni a fékdugattyúkat, eltávolítani róla szennyfödéseket. Rá szokott égni minden.Ha ezzel együtt visszanyomják ez miatt megszorul, begyűrheti a porvédőt , karmantyút, és tönkre is teheti. Szóval ha kint a dugattyú és tiszta most már a "szerelő" a saját költségén cserélhet egy szett tömítést. Utána össze lehet szépen szerelni, friss fékfolyadékkal feltölteni, lelégteleníteni, még beton kemény nem lesz, és kiengedve nem szalad könnyen a megforgatott kerék. Ha megcsinálta, utána fizethet neked, hogy megtudta a fékbetét csere nagy titkát.
Szia ! Szerelőhöz vissza és 1. Nem túl sok-e a fékfolyadék 2. Betét tartó két pálca , ha van , nem-e görbe 3. Betét ki és a dugattyút teljesen vissza kell nyomatni ( célszerszámmal , vagy ájjj... Gyorsszoritóval.) más baja ritkán lehet. 10 ből 8 x a dugattyú nem lett letakarítva és visszanyomva .
Ez biztos hogy nem normális! Valsz kiakadt az egyik dugattyú.... ne használd így betétet és tárcsát is tönkre baszhatod. Nekem egyezer félre volt kapatva a féknyereg, és ferdén volt az egész... szinte izzott a tárcsa.... Vidd vissza vagy vidd egy normális szerelőhöz! Vagy ha nyerget leveszed, betét i, akkor látod hogy mozognak e a dugattyúk vagy sem!
Üdv!
Fékbetéteket cseréltettem a motoron szerelővel. ( Yamaha yzf-r 125) Most hogy elhoztam, iszonyatosan fogja a fék, tolni alig bírom, viszont ha behúzom a fékkart semmi fékhatás kb. Szerelő azt mondta hogy majd bekopik kb 100 km után.
Normális ez?Félek hogy megsül a betét, tárcsák olyan forróak hogy hozzá érni nem lehet.
Eleve gyári hőértékű volt benne, de a biztonság kedvéért kicseréltem.
Nagy valószínűséggel a főtengely jeladó lesz a ludas, legalábbis a legtöbb tünet arra enged következtetni. Ráadásul most néztem a diagnosztika log-ban a hiba jelentkezésekor hiába forgatta az indítómotor a főtengelyt, az ECU nem kapott fordulatszám jelet. Márpedig ha nem tévedek (simán előfordulhat) ugyan az a szenzor méri a fordulatszámot is.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget (kivéve elektro-motort). Természetesen továbbra is szívesen veszek minden értelmes tanácsot!
Ez nem fog bekopni, sőt össze is törheted magad és motorodat. Vissza kell szállítani a motort, vagy kijöhet házhoz a "szerelő"! Ki kell venni a fékbetéteket! Utána most már ki kell pumpálni a fékdugattyúkat, eltávolítani róla szennyfödéseket. Rá szokott égni minden.Ha ezzel együtt visszanyomják ez miatt megszorul, begyűrheti a porvédőt , karmantyút, és tönkre is teheti. Szóval ha kint a dugattyú és tiszta most már a "szerelő" a saját költségén cserélhet egy szett tömítést. Utána össze lehet szépen szerelni, friss fékfolyadékkal feltölteni, lelégteleníteni, még beton kemény nem lesz, és kiengedve nem szalad könnyen a megforgatott kerék. Ha megcsinálta, utána fizethet neked, hogy megtudta a fékbetét csere nagy titkát.
Fékbetéteket cseréltettem a motoron szerelővel. ( Yamaha yzf-r 125) Most hogy elhoztam, iszonyatosan fogja a fék, tolni alig bírom, viszont ha behúzom a fékkart semmi fékhatás kb. Szerelő azt mondta hogy majd bekopik kb 100 km után.
Normális ez?Félek hogy megsül a betét, tárcsák olyan forróak hogy hozzá érni nem lehet.
Nagy valószínűséggel a főtengely jeladó lesz a ludas, legalábbis a legtöbb tünet arra enged következtetni. Ráadásul most néztem a diagnosztika log-ban a hiba jelentkezésekor hiába forgatta az indítómotor a főtengelyt, az ECU nem kapott fordulatszám jelet. Márpedig ha nem tévedek (simán előfordulhat) ugyan az a szenzor méri a fordulatszámot is.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget (kivéve elektro-motort). Természetesen továbbra is szívesen veszek minden értelmes tanácsot!
Egy hülye kérdés, de gyertyát cseréltél már gyári hőértékűre?
Volt hasonló hibajelenséggel "jó" gyertyám.