tehetség kérdése
egyszer volt nálam egy fz400, be sem indult mert állt sok évet
szétszedtem darabokra a karbisort és nagyon okosan felírtam melyik csavar hogy állt, amikor össze lett hányva (nem volt hibátlan az eszköz) keresem a papírt de nem volt meg
aztán nem maradt más csak a rutin amit az 1 hengeres motorokkal szereztem, és sikerült egész elfogadhatóra megcsinálni, még motorozni is tudtunk vele
plusz kivagdostam belőle legalább 1 sufni fokozatjelzőt 2 riasztót meg néhány fura visszajelzőt, egy vödör vezeték lett felesleg
Sajnos itt a boltokban főképp SAE (standard) rendszerű csavarok és szerszámok vannak. Persze ott a metrikus is de a legalsó polcon kicsit eldugva. Sokszor nem hogy nem ismerik fel a csavar méretét, nem is érdekli igazan. Szinte természetes nekik hogy a 6mm csavar helyett a 1/4 csavart hajtja be persze jól beleszakitva. A csúcs az amikor kapunk utángyártott alkatrészt és a menet muszaly hogy metrikus legyen mert a motorra megy fel de a kulcsnyilas már SAE. Ilyenkor ordítani tudnék és pofozni a gyártó "mérnököt".
A másik meg az amit mondtál hogy nem ismeri fel hogy egy levegős adapterrol linkel aminek köze nincs a motorokhoz és ráadásul kúpos menetu SAE és egyáltalán szinkronizálni akar ahelyett hogy szervizbe vinné . Másrészt a szinkron nem biztos hogy megoldást jelent a karbi problémára. Az igaz hogy időszakos karbantartás. Egyébként pont a Yamaha miatt kellett 6-os adaptereket beszereznem.
A szinkron roppant egyszerű művelet (nekem) de jól el lehet rontani nem megfelelő műszerrel. Pláne az órás szokott csalni.
Valahol el kell kezdeni! Ezek a megoldandò feladatok, meg olyanok mint a tüzfal. Persze nem mindig fogja meg a tüzet(virust), ilyenkor nagyobb kàrok keletkeznek. Akkor jön majd az a kerdes, hogy:
"Probaltam a poralsztokat osszehangolni, de rosszabb Lett, most mit csinaljak szerintetek, merre tekerjem?"
egyet nem értek ..... ha egy kurva csavar menetének meg élapitása ... NEM MEGY .. akor hogy jönn a partizán ötlet hogy szinkronizálás .. AZ MENNI FOG FÖLEG R 1 - en
Hja ennyit sem akartam...
Az én ertekrendem szerint, aki technikahoz nyul , ennyit illik tudnia! Ha nem akkor meg egy muszaki oldalon utana nez.
Japanok masreszrol nem szoktak colos meneteket hasznalni, kiveve a hidraulika csatlakozasok 1-2 helyen, de az is ritka. Mindenhol meter vagy metrikus menetet alkalmaznak, de sok esetben az onzaras miatt finom menetet valasztjak. Mivel a 25.4 mm -ès lepteku angolszasz menet nem esik soha egybe 1mm lepteku metrikussal, soha nem fognak passzolni...
Szevasztok! Megint a segítségetekre van szükségem! Karbit akarok szinkronizálni az r1 2000-en !A szívócsonkokban 6-os inbusz csavarok vannak ! Ezt találtam csak nem tudom ,hogy jó e a menet mert nem értek ehhez a col mérethez!Ha valaki érti akkor legyen szíves írja le nekem , hogy ez 6-os menet vagy nem!
köszi
Vevő panaszkodik hogy néha leáll a motor. Keressük a hibát aztán a hátsó részt mozgatja a motor néha beindul néha leáll. Hát kiderult hogy a hátsó gumi kidorzsolte a nyomtatott áramkörig.
Szevasztok! Már túl vagyok az r1 2000 szelephézag állításon ! Viszont észrevettem valamit ami igen zavar!
A kuplung bowden az!Nem derül ki a service manuál-ból ,hogy merre van elfűzve a két teló között megy el vagy ahogy most is van a jobb telószárat megkerülve?Az a gond ha kifordítom jobbra a kormányt akkor a teló és a váz közé beszorul a bowden még mielőtt az ütköző lekoppanna!
Ha tudtok segíteni azt örömmel venném!
Köszi!
Én már a 7-es csavaroktól is sírni tudnék, nem ám a balos anyáktól...
Azt mondta a bácsi, h úton van a postás hozzád.