De, csak nem biztos, hogy a gyertya a rossz hanem ahogy RC írta valami miatt az a henger "megeszi" a gyertyát. Azért ennyi kamu gyertya nincs forgalomban.
Helló! Egy jó szerelőre lenne szükségem! Vettem tavaly egy 2005 ös r6 ot ,folyamat szar,a yamahába bevittem még tavaly gyertyát cserélni,mert rángatott meg kis fordulaton 3 hengerezett. megtörtént a csere meg egy injektor szinkron,pár hónap és megint ugyan az a tünet,irány prop-tech szegényeknek egy napjukba telt mire rájöttek hogy gyertya,mivel hogy csak terhelésen nem adta a szikrát,és mivel hogy előtte cserélték nem is gondoltak rá! Na mind1 is gyertyacsere megtörtént ismét eltelt 3 hét és megint szar a gyertya! Kb a felgyújtás határán vok,úgy hogy ha van értelmes ötlet vagy egy szerelő akkor ne tartsátok magatokba! Előre is köszi
van olyan is ahol csak a +12v van meg külön-külön láb az első-hátsó indexeknek
de csak a kivezetés külön láb mert belül egybe vannak
az értelmét nem tudom, de biztos van....... ezeknél a kapcsoló is külön kezeli az elejét-hátulját
az hogy érzi a terhelést nem a lábaktól függ , gyári relé ha két lábas ha három gyorsít ha kiég egy égő , persze ha ledes indexeid vannak akkor ezt elfelejtheted
Most tervezem a két lábas irányjelző relét három lábasra cserélni. Jelenleg két lábas van észt azt tapasztaltam, hogy amikor kiégett az egyik első irányjelző izzóm, akkor azon az oldalán a hátsó villogási üteme nem gyorsult fel, hanem ugyanazzal a megszokott intenzitással villogott tovább. Ezáltal - tekintve, hogy nappal volt - nem vettem észre az első irányjelző megszűnését, amiből lehet nagy szopás.
A régebbi motoromon a három lábas relé felgyorsult villogási ütemmel jelezte, ha valamelyik irányjelző nem működött.
Ez is benne van, de mérlegelni kell, mi az, amihez érdemes hozzáfogni. Blokkot széthúzni nem fogok, az biztos
De teleszkópot szedtem szét, tisztítottam, szimmeringeztem, feltöltötte, jó lett. Fékbetétet cseréltem, munkahengert tisztítottam, fékolajat cseréltem, miután a szerviz kiszámlázta, de nem csinálta meg...
Van szervizkönyv, van net és Ti, akik profik vagytok és szívesen adtok tanácsot, ötletet.
aztán a honda dream megküldte a tutit ami végül jó is lett