A fogaskereket tényleg felesleges zsírozni, de a szabadonfutó görgőit lehelet vékonyan belehet kenni. Illetve van egy műanyagkosaras tűgörgős csapágy is, azt is vékonyan meg lehet kenni.
Hali! Van egy motorhispaniám 50 cm supermotorom nem működik a fék és a tompított világítás és a fordulatszámmérő. A fényszóró az index működik. Hol keressem a hibát !
Valoszinu hogy a szabalyozas megszunese miatt tulfeszultseg a CPU-t tonkre tette. De ez csak feltetelezes. Alapos vizsgalat kell es termeszetesen mikor mar jar a motor azonnal toltes rendszer ellenorzese ahogy elektromos motor is mondta a fesszabalyzo valoszinuleg meghalt.
Sziasztok!
Robogó vásárlása előtt állok. A tanácsotok kérném abban, hogy hogyan tudom megállapítani, hogy gyári a fényezése az idomoknak? Van-e valami egyszerű módja annak, hogy kiderítsem eredeti e a festés?
Előre is köszi mindenkinek!
Széles utat!
Mivel az akkut széjjelforralta, ezért a fesszabályzó eleve kuka. Remélem az akkut nem hagytad rajta, mert akkor az is meghalta magát. Ja és örülj ha a generátor nem égett le! Csak így messziről amit meglehet állapítani.
Sziasztok!
A múltkor történt velem az eset, R6-os Yamaha, egyszer csak fogja magát és leáll.. várok kicsit, hátha újraindul, de semmire nem reagál, fordulatszámmérő felakadva.. aztán látom gőzölög az akksim, két oldalt elég rendesen fújta ki a "fáradt" savgőzt. Az akksit likvidáltam, vettem egy újat, bekötöttem mindent, gyújtást ráadom, önindítót megnyomom, majd semmi reagálás csak az a motort jelképező kontroll lámpa világít, amikor megpróbálom indítani.
Valakinek valami ötlet?
Peugeot Speedfight 100 ccm deklit keresek, tökéletesen működő berúgószerkezettel együtt. A berúgókarnak a hüvelye kopott el. Ennyi infot kaptam a szerelőmtől.
Akinek van olcsón, ne legyen szégyenlős jelentkezni! :)
Elérhetőségem az adatlapomon!
Köszönöm!
Nem villamossághoz értő ember. Nem olyan egyszerű az annak aki nem látott addig olyat. És felcserélt testvezetéket a pozitívval pl, aztán most csend van.
Mondtam: Kell egy próbalámpa pl. Az akku egyik fele testelve van. A próbalámpa egyik felét is testeld. Aztán lehet keresni: az irányjelző biztosítékon van áram, a biztosító másik felén? és a kapcsoló bemenetén van-e feszültség? Majd a kimenetén egyik, majd másik irányban? Az irányjelző égőkre odamegy-e? Így szépen lépésről-lépésre!
És közben gondolkodni mert a fejünk nem azért van, hogy legyen mire bukót tenni!
Mikor szakaszolod a hibát problémát, pl a gyári indexek direkt 12 voltra világítanak? Ha direktbe adsz a gyári relének 12 voltot, akkor az kapcsol?
Ami egy biztosító körön van az indexekkel azok működnek?(talán duda féklápa? Vagy minden más működik?)
Szerintem nézd meg azt a biztosítékot még egyszer...
Meg a relének lehet direktbe is adni 12Voltot, mert lehet a kapcsolód kontaktos...
De szerintem biztosíték, húzd ki, és másik a helyére!
Nem lehet táv.-ban elektromosságot javítani. Kérd meg egy hozzáértő barátodat és egy műszerrel, vagy egy H4-es égőre forrasztott két vezetékkel próbálgassatok mérjetek , úgy lehet a hibát kikeresni! Másképpen távolból csak találgatni lehet.
Robogó vásárlása előtt állok. A tanácsotok kérném abban, hogy hogyan tudom megállapítani, hogy gyári a fényezése az idomoknak? Van-e valami egyszerű módja annak, hogy kiderítsem eredeti e a festés?
Előre is köszi mindenkinek!
Széles utat!
A múltkor történt velem az eset, R6-os Yamaha, egyszer csak fogja magát és leáll.. várok kicsit, hátha újraindul, de semmire nem reagál, fordulatszámmérő felakadva.. aztán látom gőzölög az akksim, két oldalt elég rendesen fújta ki a "fáradt" savgőzt. Az akksit likvidáltam, vettem egy újat, bekötöttem mindent, gyújtást ráadom, önindítót megnyomom, majd semmi reagálás csak az a motort jelképező kontroll lámpa világít, amikor megpróbálom indítani.
Valakinek valami ötlet?
A szabadonfutó fogaskerekét mivel lehet zsirozni a sima gépzsirtöl
megcsúszik azt mondják.
Peugeot Speedfight 100 ccm deklit keresek, tökéletesen működő berúgószerkezettel együtt. A berúgókarnak a hüvelye kopott el. Ennyi infot kaptam a szerelőmtől.
Akinek van olcsón, ne legyen szégyenlős jelentkezni! :)
Elérhetőségem az adatlapomon!
Köszönöm!
És közben gondolkodni mert a fejünk nem azért van, hogy legyen mire bukót tenni!
Ami egy biztosító körön van az indexekkel azok működnek?(talán duda féklápa? Vagy minden más működik?)
Holnap után egyik ismerős rámér majd.
A gyári indexek nem ledesek, mégse villog egyik se :(
Meg a relének lehet direktbe is adni 12Voltot, mert lehet a kapcsolód kontaktos...
De szerintem biztosíték, húzd ki, és másik a helyére!
Az baj,hogy most már a gyári indexek sem villognak
Vissza raktam mindent gyári állapotba, úgy sem villog.