"Ökletet" nem tudok, de ötletem az van. Indításkor az indítórelé kattan? Ha nem, akkor kábelhiba/érintkezés/relécsere. Ha kattan, de az önindító mégsem forog, akkor indítás közben kopogtasd meg a relé oldalát. Ha nem segít, akkor ugyanezt csináld meg az önindítóval is. Ha továbbra sem jó, akkor mérd meg az akku feszültségét álló helyzetben, majd indítás közben is. Biztosítékokat mérd meg nem szakadtak-e. Ha ezek után sem mozdul semmi, akkor szedd szét a kormány burkolatot és ellenőrizd az indítógomb működését. Ha ezután sem, akkor szerviz...
Van egy 50-es robogom. Új 7-es aksival,új önindító fogaskerékkel,az önindító kipucolva stb..és valamiért nem akar indulni,nem tekeri.Azt mondják hogy a feszszabályzó a rossz.Ökleteket várok!Köszi!
hát ez így ebbe a formában nem szokott menni .... le kell venni a főtengelyanyát le a külsőtárcsát aztán széthúzni a kuplungot ahogy a vidin van levenni a szíjat visszatenni az újat és aztán vissza a variátortárcsát meghúzni rendesen az anyát (dugattyúblokkolóval , tárcsablokkolóval rögzíteni a főtengelyt de lehet légkulcsal is)
Köszi! Ezek szerint jól próbálkoztam a rugóösszehúzással, de valamiért a tárcsa nem mozdul el. A hátsó tárcsára akasztással meg az a baj, hogy túl messze van a tengelytől (pedig a szíj mérete jó, ez volt rajta - de nem én szedtem le). A tengelykapcsolót egyenlőre nem tudtam leszerelni, mert nincs szerszám, amivel ellentartok a forgásának.
De ezek szerint szét kell szedni, mert valami nincs rendjén a rugóval, vagy a tárcsával.
Először tedd fel a főtengely ékszíjtárcsára.
Utána ráakasztod a hátsó varióra a szíjat, s belenyomod a tárcsák közé.
A kuplungharangot felteszed a kuplungra, és hüvelykujjpárnával, a csuklód belső felével ráfogsz.
Az ujjaidat beteszed a variotárcsák közé, és a külsőt magad felé húzod, a kontrasztrugó ellen fejtesz ki erőt.
Ha összehúztad, feltolod az egészet a tengelyére.
Így érthető?
Ha ráindítózol, a szíj fel fog jönni magától.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Nem tudom rátenni a szíjat a tengelyre (ill. variátorra). Néztem videót, olvastam a témában és elvileg össze kell nyomni a tengelykapcsoló ékszíjtárcsájának központi rugóját, így a tárcsalapok közé nyomható a szíj. Na hát én ráfogtam a tengelykapcs. dobra és húztam felé a tárcsákat, hátha összenyomódik a rugó. Meg se moccant. Próbáltam csak a rugót összenyomni, hátha úgy történik valami, de így se. Van ennek valami trükkje? Remélem, én csinálom rosszul és nem újabb hiba derült ki...
Mit tanácsoltok?
Az olajszűrőnek általában kell érintkeznie az olajjal, hogy meg tudja szűrni.....
Nem hiszem hogy köze lenne a fulladáshoz.
Nem légszűrőt akartál írni?
Sziasztok!A szóban forgó "gép"Yamaha Majesty 125 !Kérdésem az lenne milyen elven működik benne az olajszűrő? Tegnap óta gázadáskor lehörög kivettem az olajszűrőt úgy pedig pörög a motor mint a ....(csak állóhelyzetben)! Viszont az olajszűrő az olyan "papír lamellás" majdnem mint az autómban a levegőszűrő! S most egy merő adta olajban tucsogott!Vajon ez miatt lehetett a fulladás?
Van egy 50-es robogom. Új 7-es aksival,új önindító fogaskerékkel,az önindító kipucolva stb..és valamiért nem akar indulni,nem tekeri.Azt mondják hogy a feszszabályzó a rossz.Ökleteket várok!Köszi!
Üdv.
Itt láttam, hogy felszerelve nyomja össze, elég könnyűnek tűnt: http://youtu.be/fBHAM1am-UE
Nem a tengelyen!
Próbáld meg kézben összenyomni, szíj nélkül!
Nem megy?
De ezek szerint szét kell szedni, mert valami nincs rendjén a rugóval, vagy a tárcsával.
Utána ráakasztod a hátsó varióra a szíjat, s belenyomod a tárcsák közé.
A kuplungharangot felteszed a kuplungra, és hüvelykujjpárnával, a csuklód belső felével ráfogsz.
Az ujjaidat beteszed a variotárcsák közé, és a külsőt magad felé húzod, a kontrasztrugó ellen fejtesz ki erőt.
Ha összehúztad, feltolod az egészet a tengelyére.
Így érthető?
Ha ráindítózol, a szíj fel fog jönni magától.
Segítségeteket kérném. Nem tudom rátenni a szíjat a tengelyre (ill. variátorra). Néztem videót, olvastam a témában és elvileg össze kell nyomni a tengelykapcsoló ékszíjtárcsájának központi rugóját, így a tárcsalapok közé nyomható a szíj. Na hát én ráfogtam a tengelykapcs. dobra és húztam felé a tárcsákat, hátha összenyomódik a rugó. Meg se moccant. Próbáltam csak a rugót összenyomni, hátha úgy történik valami, de így se. Van ennek valami trükkje? Remélem, én csinálom rosszul és nem újabb hiba derült ki...
Mit tanácsoltok?
Nem hiszem hogy köze lenne a fulladáshoz.
Nem légszűrőt akartál írni?
tankot akkor mossam ki?::O