Sziasztok.
Köszönöm a választ!Kicsit macerás lenne most szétkapni a mociklickit de igy tudom hogy tavasszal mi lesz az első mielőtt szétrúgom.
Köszke kutya és mindenki!
Üdv.
http://www.jofogas.hu/csongrad...
Én meg ilyet vettem (boltból, garival), oszt már gyárilag szar volt. Meg sem mukkant az első próbán. Szét kellett buherálnom, mert egy csöppet kihagyták belőle a zsírt és gyárilag összerohadt a vas meg a spiáter része. Szidtam is a nigger ku....a anyját az összesnek. Nade óccsó kínai, mit várok?! Lényeg hogy sikerült megjavítani és mostmár hibátlan.
Alu öntvény kosárharang (hihi) füleit eléggé könnyű letörni oljaszűrő izével, mert ehol kigyün a szíj ott egy ponton befelé is nyom, ahogy elentartasz.
Az nem erre való.
Köszi a választ! Az anyát közben sikerült egy autószerelő cimbora akkus csavarozójával levenni. Felfelé a manualban lévő nyomatékkal lesz meghúzva. A billegésről mi a véleményed? Egyébként a kosár alatt van egy persely aminek a külső felületén fut a kosárban lévő tűgörgős csapágy. Holnap próbálok videót felrakni hogy lehessen látni, miről is beszélek. De itt nem az a hiba jelenség amit Te mutattál a videóidban. Mégegyszer köszi!
Legkulcs a levetelhez a legjobb. Osszerakasnal mar figyelni kell a nyomatekra es ahhoz viszont van egy celszerszam ami megfogja a belso agyat. Menetrogzito kotelezo a menetre.
Helló Mesterek! Újabb kérdés. Honda CB 500. Ma szerettem volna szétbontani a kuplungot a nyugtalanító hang miatt. A rugókat levettem és máris elakadtam. A kosarat felszorító anya feladta a leckét. Csináltam szerszámot a kosarat megtámasztani, de az anyát nem tudtam lelazítani. A forgásirány szerint elméletileg hagyományos jobb menetes. Ti hogy szoktátok csinálni, esetleg légkulcs?
Egyébként minimálisan lóg tengely irányban, de ami szerintem nagyobb probléma, hogy billeg a tengelyen a kosár. A manual szerint egy tűgörgős csapágy van középen, létezhet az hogy az a rossz? Egyáltalán hol lehetne ilyet szerezni ha mondjuk ez a probléma? Holnap próbálok egy videót felrakni, bár azt még ide eddig nem próbáltam. Köszi!
Anno volt egy vita itt a yamalube-ról és akkor páran utánanéztünk, hogy mi is az....hááát, az derült ki, hogy a yamaha minden földrészen keres egy olajgyártót ami többnyire középkategóriás(akkoriban európában az ipone volt) és annak az egyik középkategóriás termékét veszi yamalube-ként és ez is változik időnként ha már beszállítót keres valamiért.....
Hát nem specko...a GL4 és az 5 közti különbséget kevesen veszik figyelembe és van minden viszkozitásból mindkettő.....ezért kell ezt megnézni bár 98 után már ritkán alkalmazzák a GL4-et, de biztos ami biztos megnézni és azt venni....oszt jónapot.....
Biztos valami peckó cucc, mert a Castrol 80W-90-nél külön felhívják a figyelmet : Nem alkalmazható azokban a hajtóművekben, elsősorban differenciálművekben, ahol a magas felületi terhelések miatt API GL-5 minősítésű hajtóműolajra van szükség.
Syntrans-ból meg nincs ilyen viszkozitású, csak 75W
Azért annak oka van, hogy azzal az olajjal érezhetően nem melegszik annyira. Tapasztalat. Amúgy, ha az olaj miatt meghibásodik a szöghajtás, az nem 9 ezer lesz.
Sajnos, első osztályon drágább a jegy.
Javaslom a gyári olajat, mert ki tudja milyen anyagok vannak a szöghajtásban. De ha mindenképp spórolni akarsz, és bízol más gyártóban is, akkor lehetséges, hogy itt: http://www.olajwebshop.hu/term...
találsz számodra megfelelő olajat
Hiszen az olajnak rengeteg más jellemzője is van a viszkozitáson kívül!
Szájbarágó itt (tudom motor olaj, de egy hajtóműolaj sem különb sokkal, ez szerencsére nem találkozik az üzemanyaggal, és extrém magas hőmérséklettel, így a csere periódusa sem éves általában): http://totalcar.hu/magazin/tec...
Egyet deríts még ki a manualból, hogy GL4 vagy GL5(nagy eséllyel az utóbbi)?....ha az megvan akkor bármely 80W-90-es hajtóműolaj jó bele ami teljesíti a gyári előírásokat(manual)......amiknek ára 2-3000/liter körül mozog.
Van egy 2003-as FJR-em.
El szeretném végezni a tavaszi szervízt itthon.
Kardán olajal lenne egy kis próbléma, a gyári Yamalube 80W-90 olajat egy helyen lehet kapni magyarországon. 9000 ft-ba kerül a 0,5 liter ez szerintem arany áron van. Esetleg tudtok e segíteni abban hogy melyik fajtával leget helyetesíteni?
Köszönettel Jenor
Köszönöm a választ!Kicsit macerás lenne most szétkapni a mociklickit de igy tudom hogy tavasszal mi lesz az első mielőtt szétrúgom.
Köszke kutya és mindenki!
Üdv.