Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

andris az a kérdésem hogy nézzem meg hogy a szikrát idöbe adja-e
:?
szikrát biztos jó időben kapja? benzint kap? a membrán és a membránház közé nem ment kosz? ezeket nézd meg.. ha mind jó akkor irj h mi a helyzet!
ha annyi cucc van mint az 1ső képen ami van, és a 2. kép az az 1ső képen levő tárcsa másik fele, akkor hiányzik a szijtárcsád másik fele! az fogja a szijat te azt keresed.... amugy variátor tárcsának, vagy simán variátornak nevezik..
( nem automata váltó, hanem változó áttétel = variátor nem ugyanaz! )
figyeljetek lenne egy olyan kérdésem hogy a motoromon van vallamér nem indul kilett cserélve a dugattyu meg a gyertya meg pár cuc és nem indul lécci adjatok tippeket mi lehet a baja!
Azzal a hengerrel van felfogatva a főtengelyre az egész cucc.
Én arra a másikra gondoltam ami a tárcsán van rajta a képen. Amelyikböl 1 van :) Köszönöm
Ja,bocsi már megelőztek.
Azokat a hengeralakú fémeket gőrgőknek hívják,és többek között az áttételezésben van szerepük.A görgők a centrifugális erő hatására(ami a fordulatszám növekedéssel jár) a variátor belsejéből kimozdulnak a variátor külső széle felé és emiatt tárcsákat összébbnyomják,a szíjat a belsö részről a külső részre kényszeríti.Amiből az következik hogy kisebb lesz az összáttételed,vagyis gyorsulni fog a motorod.
Szia, ha jól látom, akkor ez egy automata váltó első meghajtó, egyszer amikor én is levettem az ékszíjat úgy beálltak a görgők, hogy nem mozdult a tárcsa ki-be, mert ha közeledik a két tárcsa egymáshoz, akkor kijebb jön az ékszíj és ha a centrifugális erő kifelé nyomja a görgőket akkor a legszélén fut az ékszíj, rakd össze úgy hogy a görgők a helyén legyenek és magától beáll működés közben. Nekem legalábbis megy azóta is, hogy egyszer szétszedtem és újból összeraktam, csak az ékszíjat nem szabad kivenni a tárcsák közül, mert akkor nem centrikusan helyezkednek el a görgők, hacsak nem fekteted le a motort úgy hogy a főtentely merőlegesen az égnek áll.
Hellótok! A segítségetek szeretném kérni. Létezik hogy ez egy Top variátor? Továbbá megtudná nekem valaki mondani hogy az a henger alaku fém mi is pontosan ? :) Ez lenne a variom, és semmi nincs a dekniben, csak a fötengely. Ahhoz hogy ezt rátegyem kell még valami a fötengelyre? Valami távtartóra gondolok, avyg ilyesmi ami szabályozza a helyét pontosan a afötengelyen. Továbbá ha vlakit érdekel 70es DR öntöttvas henger van eladó, Piaggiora. köszönöm
Sziasztok.
Mi lehet a baja az eddigi mociaimnak, hogy nehezen indulnak ha nem volt beindítva 2-3 napig?
Volt kétütemű robogóm is, új is, használt is, most egy 4ütemű 250ccm-es aprilia de ugyanaz a jelenség.
Télen pláne nem akar indulni de ezt még meg is érteném de vagy 5 percig kell önindítózni.
Gyertya? Önindító? Karburátor?
Korábban se indultak a mociaim pöcre de ez eddig a leggázabb...
Sziasztok!
Van egy Cagiva mitom (125), a probléma a következő: sikerült a jégen álló helyzetbe oldalra eldönteni... Nem csattant v ilyesmi, a legető legfinomabban lett lekisérve.
után a próbáltam megkeresni az ürest, de lefelé nem lehetett váltani, csak fölfelé. Elérte a 7.et és annyi. beragadt, nem lehet visszaváltani. Be lett tolva nagy nehezen el is kapta, de még akkor sem lehetett visszapakolni...
Mi tévő lehetek ilyen esetben?
Előre is köszi!
Lapar! Csatlakozok a véleményedhez!
Ezen a honlapon buziknak és egyéb alsórendű fajoknak nincs helye!
MODERÁTOR! Ezt ne engedd légyszi! Eznem vot túl vicces!
Hát ez hülye vicc vót!
Moderátor!
Főbelövés!
Szerintem nem fekszik ki!
Ez hatalmas trefa volt ...meg most is kacagok..mar kuldom is a heveroknak koszi
idióta, ha így haladsz hamarosan eléred h kitiltsanak innen:) sztem mindenki örömére.
Hello!
Van egy Yamaha dt 50-em, szeretnék rá egy 80-as hengert, csak félek attól, hogy a nagyobb lökések miatt sérülhet a főtengely, és ez miatt akár a motor is.
Azt szeretném kérdezni, hogy nem lesz e baja, ha 80-as hengerrel menne, és 50-es a motor, amihez az 50-es hez való főtengely van?
Még valami: ha ártana a főtengelynek, akkor a 80-ashoz való főtengelyt bele tudnám e tenni az 50-es blokkba?
A válaszokat előre is köszönöm!
köszi a választ!
ismeretségi körömben senki sem ismerte fel mi lehet ez
de most már én is úgy vagyok hogy hajtom amíg nem fekszik ki
Szeva ! Nekem is volt régen egy DT-125 ösöm,és ugyanilyen hangot produkált:mintha egy alátét néha néha zörögne egy tengelyen! De ez nem függött össze sem a fordulattal,sem a sebességgel!
Csak persze idegesített! Mikor vettem már ilyen volt,nálam végig csinálta,az öcsém vette meg tőlem ,nála ugyanez,akinek eladta annál szintén zörög!
A gép az imeretségi körömben kb 10-évet szolgált hibamentesen!Pedig kapott a jóból elhiheted!
Yamaha X-akták! :Fenyő
Ilyen nekem is volt, szerintem is a gyújtáskapcsoló.
Ezt gyorsan le tudod ellenőrizni.
Lekapod a dolgokat, hogy hozzáférj. Nem tudom pontosan milyen a kapcsoló a gixerben, de biztos, hogy három kábelhez van köze. Két vastag és egy vékony. A két vastag bekötési pontját kell valami fémmel rövidrezárni. Ne ilyedj meg, mert erre be kell indulnia. VIGYÁZZ! a dologban áram van! Vagy ki is szerelheted és az aksihoz érinted a VÉKONY kábelt, meg valamelyik bekötési pontot. Ha hallasz egy kattanást akkor jó. Ha kussban van rossz.
Nezzetek meg az aksi csatlakozasat nincs e szetesve valahol. Vagy a kabel elszakadt ahogy zotykolodik az aksi. Ritka de elofordul. (jelenseg sekep sehang ugye...) Ha nem akkor - service.....
Tanacsot kernek Haverom szamara!K4-s gixxere van..Tegnap elott voltunk kerulni egyet.semmi gond..masnap probalta inditani se kep se hang...Gondolta rajata hagyta a parklampat es leszivta az aksit....felrakta tolteni ..semmi...utanna proba masik aksival ..semmi...se a lampak,se a muszerfal...biztositekok faszak...en a gyujtaskapcsolora gyanakodok...de nem ertem mitol doglott be a gep....ha van otlet ...elore is koszi
Hello!
Van egy Yamaha dt 50-em, szeretnék rá egy 80-as hengert, csak félek attól, hogy a nagyobb lökések miatt sérülhet a főtengely, és ez miatt akár a motor is.
Azt szeretném kérdezni, hogy nem lesz e baja, ha 80-as hengerrel menne, és 50-es a motor, amihez az 50-es hez való főtengely van?
Még valami: ha ártana a főtengelynek, akkor a 80-ashoz való főtengelyt bele tudnám e tenni az 50-es blokkba?
A válaszokat előre is köszönöm!