Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hello!
Barátomnak van egy oregebb XL 600-asa. egyik szerelőtől a másikhoz viszi. egyik sem tudja igazából mi a baja.
A tünet: Hidegen picit nehezebben indul. (Kb.10-15 rúgás)-majd pár pöffenés után mindig leáll.Ezt eljátsza párszor,amíg a pár pöff össze nem áll valamiféle alapjárattá. Amíg hideg a motor ki-kihagyogat. -ezért Muszáj tartani a gázt amíg be nem melegszik,mert kulomben bedöglik. Ha meleg a motor ezek a tünetek megszünnek,szép egyenletes az alapjárat is és minden esetben az első rúgásra indul.
Kompresszió rendben-dekompresszor zár,Gyertya + gyertyakábel,gyújtótekercs+ a motorblokkban lévő tekercsek -mind cserélve.Karbi kitisztítva...
Mi lehet a gond? Valakinek ötlete,hasonló tapasztalata?
ja és persze ha nem injektoros
nyugodtan befujahatsz ha attól se jó akkor szikra, ha az jó utána karbi tisztítás , ami nem egyszerű sorosnál
Sziasztok!
Szedett valaki már szét CBR 929-es kulcsot?
Van benne egy háromszög és egy négyszög alakú "tér", a kérdésem, hogy az immobiliser chip-je melyikben van?
Hali

Segítsetek már egy kicsit.Mikor voltak ezek a nagy hidegek azóta nem indul be a motorom.Ha egy kis motorindító sprével nyomok neki egy kicsit, attól nem lehet baja?2001-es zx6-ról van szó.
Hali

Segítsetek már egy kicsit.Mikor voltak ezek a nagy hidegek azóta nem indul be a motorom.Ha egy kis motorindító sprével nyomok neki egy kicsit, attól nem lehet baja.2001-es zx6-ról van szó.
motorolaj az 10 w40 hajtómű olaj 80w-90 én ezt használom hajtómű olajat addig kel tölteni hogy a beöntő nyílás alatt legyen egy picivel persze ha oldalt van a betöltő nyílás, motorolajból nekem 9 dl megy bele
Robogó hajtásához ( Suzuki An 125 4 t ) mennyi és milyen viszkozitású olaj kell ?
jó lenne egy zacskónyi itt a jó idő én meg itthon hervadok
Adok néhány szikrát kölcsön. Nekem van pár felesleges.... :)
örülök hogy neked segítettem :D én még mindig az elektronikával szo.ok még mindig nincs szikra az a nagyon pici szemnek jelentéktelen dolog de enélkül szart nem ér a motor :D
Köszi, most nem is tudod mennyit segítettél ! Csak a relé ment tönkre.
ha az aksi jo akkor önindító relénél kéne szétnézni sztm , ha kel fék az indításhoz akkor lehet hogy ott lecsúszott egy kábel , ez a két dolog jut eszembe
Nem tudja Valaki, hogy a kisfékdobos 19"es Pannónia küllő milyen hosszú?
Srácok, szerintetek mi lehet a problem ? Még jó idő volt a tél előtt motoroztam, jó volt minden semmi problémát nem tapasztaltam.Most amikor feltöltöttem az aksit berakom gyújtás, minden jó de az önindító még csak nem is teker, még csak nem is hallom , hogy erőlködne-e vagy bármi. Tökre tanácstalan vagy. Ha tudtok mondjatok már tippeket. Köszi, Kori !
U.I.: Egy Cagiva SuperCity 125-ről van szó.
Az akkunak általában nincs köze a cdi gyújtáshoz.
értem , még egy ötletem van kiszedem az aksit , lehet hogy azzal van a gebasz vagy ilyen nem létezik ? csak azért mert az aksit most raktam bele de nem emlékszek hogy mielőtt az aksit beraktam azelőtt is csinálta e , lehet az a baja hogy zárlatos az aksi és valami miatt az nem stimmel ? am indul rendesen vele meg lehet tölteni is normálisan biztit se vágja ki
Nade viszont ha ugyan azt fogja csinálni a másik cdi-vel, amit ne félj kicserélni nem fogod vele tönkretenni mert elég nehéz egy gyári cdi-t tönkretenni, akkor ez a jelenség azért van mert a cdi állitja le a motort mert valami hozzá tartozó alkatrész-dolog rossz. Tehát ha a másik cdi-vel azt fogja csinálni akkor máshol van a hiba.
hát én is így tervezem a holnapot hogy még megpróbálom a cdi-t kicserélni , csak attól félek hogy ezt haver motorjából szedem ki és ha valami olyan baja van nehogy tönkre vágja azt is
fogaskerék párt biztos (megkopott a homlokfogak aláköszörülése). ha sokat használtad így, vagy csak egyszerűen nincs szerencséd , akkor léptetővillát is
Szia, Igen teljes mértékben okozhatja a problémát a cdi, próbáld meg kicserélni és figyeld meg a reakciót.
sziasztok , nekem olyan problémám lenne hogy , beindul jár ki is pörög de kb 10 mp után leáll ezt folyton eljátssza viszont ha nem veszem le a gyújtást és nem várok vele egy kicsit be se indul ezért le a gyújtás várakozás megint indul 10 mp leáll néztem másik trafót ( jó robogóról kompletten ) semmi változás, gyertyát semmi változás , elkezdtem wd vel befújkálni utána jó lett ment kb 3 km ert leállítottam nem indult , gyertya csere beindult és utána megint a 10 mp es dolog , szerintetek lehet ez cdi ? segítsetek légyszi mert felgyújtom az egészet motorikusan semmi baj ,ez valami elektromos lesz ,( kínai 4 t robogó )
Helló!
Valaki ismer olyan robeszt aminek a gyujtása 180 fokonként ad 2 szikrát?
választ előre is köszönöm!
Üdv!

Megoldódott sikeresen
A leszedő alá még beraksz némi csiszolópapirt, ha a kivitel engedi. Anno simán vízpumpa fogóval leszedtem, kelleni már úgysem fog.