Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ha síró, vinnyogó hangot hallottál akkor valószínű hogy csapágy volt a ludas. Nézd meg mennyire lóg a csapágy, mennyire kopott, de ha nem tudod pontosan hogy az volt-e a hang forrása, akkor is cseréld ki nyugodtan. Nem egy nagy tétel, és ha már szét van szedve...
Már szét van és csak a vízpumpa tengelye lóg ezért gondoltam arra
bármi lehet ami forog súrlódik stb... Kapd szét, és többet fogsz látni
Hello
hogyha bemelegítem motort beindítástól számított 15 perc-nél megrántom a gázt olyan 6000-ig és elkezd valami fütyülni a motor blokkban mint amikor az ékszíjtárcsán megcsúszik az ékszíj
Az lehetséges hogy a vízpumpa csapágyába belefolyik a víz és az adja ki ezt a fütyülő hangot?
A motor típusa Suzuki TSR 125
Nemá. Szerinted ha rákensz valamit arra az olajos felületre, akkor megáll rajta?! Nem beszélve arról hogy az olaj ott gondolom nyomás alatt jön kifelé. Szétszeded a kérdéses helyet, letisztítod benzinnel vagy alkohollal, megnézed hogy síkban vannak-e az érintkező felületek, nem sérültek-e, és ha valóban csak paszta volt köztük gyárilag, akkor bekened valami hő-fagyálló-benzin-olajálló pasztával. End. Ne akarjunk már kókányolni állandóan......
fagyálló csemperagasztó jó vastagon, akkor nem szivárog át rajta semmi
legjobb ha egy faládába beleteszed a motort és teli öntöd csemperagasztóval
Egy kis segítség kéne.
Vhol a blokkom tetejénél szivárog az olaj( blokközép) gyárilag is csak tömítőanyag van ott.
Nem szeretném széthúzni a motort.
Létezik vmilyen olyan paszta amivel kívülről megkenem és talán jó lesz?
Helló!
Legegyszerűbben mágnessel tudod megállapítani!
Ha acélhenger,akkor vonzza a mágnes,ha nem,akkor nem!
bele rohadt a karburátorba a benzin. Ha szerencséd van, elég le engedni a benzint a karbiból és friss benzinnel indítani, akár féktisztítóval rásegítesz. Ha ez nem elég, akkor karbit le, kitakarítani alaposan.. Eléggé ismert probléma a mai benzinek mellett, illetve tavasz közeledtével mikor veszed elő a gépet.
sziasztok!

valaki meg tudja mondani honnan lehet pontosan megállapitani hogy egy henger nicasilos e vagy sem? nekem már sokan mondtak sokfélét és belekeveredtem
előre is köszi
Ha egész évben nem mész vele 12000-et akkor is illik (s kell!) szezon előtt cserélni! Had ne részletezzem,regények vannak erről a neten.
Nem tudom lehinni,hogy valakinek nem fér bele ennyi költség ,hogy szeretett(ha?) motorját biztonságba tudja .

Sosem cserélnék tizenkétezrenként oilt
szóval csak 10 évente akarod lecserélni az olajat?
A motor típusa Suzuki tsr 125
Hello
hogyha bemelegítem motort beindítástól számított 15 perc-nél megrántom a gázt olyan 6000-ig és elkezd valami fütyülni a motor blokkban mint amikor az ékszíjtárcsán megcsúszik az ékszíj
Az lehetséges hogy a vízpumpa csapágyába belefolyik a víz és az adja ki ezt a fütyülő hangot?
Heló tudnátok segíteni .Van egy xj 600 divim hidegen nehezen indul.Hiába a szívató akkor se(ez+10 fok alatt igaz felette nincs gond).
sziasztok. Van egy 250-es honda cbr-em és 12 ezer kilométerenként van olajcsere a szervizkönyvébe meg a szalonba is mondták hogy 12 ezrenként cserélni kell. Mi van ha a szervizintervallumokat tartom csak be és a tavaszi olajcseréket elhagyom? hallotam már pár motorostól aki csak akkor cseréli ha eléri a bizonyos intervallumot szerintem is elég akkor cserélni de azért megkérdezem tölletek is.
Helló. Tipikus benzin probléma. Régi benzin lelenged, karbit kipucol, friss benzinnel feltölt, benzincsap vákumcsövét megszívni hogy karbi feltöltődjön, és indulni fog
Van egy 4ütemű 150-es yamaha majesty robogóm
nem volt beinditva 4hónapja feltöltött aksival se indul.
hogy lehetne beinditani?
Hát nem igazán, ebben nem mostanában volt csapágy cserélve. a hengergörgős csapágy nagyon lógott, a másikon nem éreztem, de azt is cserélem. Szerintem meg csak új szimeringet raktak bele, hogy kibírja a teszt kört :D
Nem tudom mi lehet a Simson Star blokkommal... Alacsony fordulaton kis sebességnél jól működik, viszont ha felgyorsítok és visszaveszem a gázt, akkor "bedadog" és fulladna le. De amíg pörgetem addig jó. Nem értem mitől lehet ez...n
"Nem is gyanakodtam rá, mert akitől vettem a motort, állította, hogy csapágyazták." Ilyennel már engem is beszopattak. A tisztelt ügyfél állította hogy új főtengelycsapágyak vannak a motorban. A blokk bontása után kiderült hogy a csapágyak újak, de a baromállat visszarakta a régi szimeringeket.......
Hát nincs mit. Most jártam így én is :D Kínlódtam a karbival stb, és rájöttünk, hogy szimeringes. Nem is gyanakodtam rá, mert akitől vettem a motort, állította, hogy csapágyazták.
Ennyit a használt motor vásárlásról.

Nekem a hajtómű olajat is bekapta, és szépen köpködte kifele.
főtengely szimeringre gyanakodom énis ma vettünk is és hamarosan ki is cseréljük. a membrán alá ma tettünk tömítést de most meg kilyukadt a benzincső meg esik le a gyertyapipa is szal hnap veszek benzincsövet meg pipát. ha akkor is szar akk sztem is főtengelyszimeringes lesz. más már nem jut az eszembe mint hibaforrás. kösszi a segítséget!
Valószínű, hogy falsot szív. Nem rezeg a motorod feltűnően? Ezzel a rossz csapágyakra utalnék, pontosabban a főtengely csapágyra, és ha az rossz, akkor kiveri a szimeringet, ahol be is szívja azt a falsot. Nem köpköd a kipufogód?
nem jó. mivel ha a síberen a zégert fentebb teszem akkor jobban rajtol de viszont akk 50nél nem megy többet. :S