Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

sziasztok
gyári aprilia sr robogó 50-es
a henger rajta
most tettem rá egy malossi variót a gyári membránt nem teszi tönkre?
ja még valami! Fél szintetikus vagy szintetikus olajat tolj bele. Megérdemli a jót
10w-40 . Gyártó már "majdnem mindegy". Lehetőség szerint ne a legolcsóbbat. Ha jót akarsz neki, akkor Yamalube.

Yamaha szervízben dolgozom, azért írtam
Uhh, bocs! Most nézem, apám lehetnél... Ne haragudj!
szívesen bátya...
Kösz a linket srác! Végigolvastam. Nagyon hasznos! Tuti az előírtat teszem bele...
De, tehet....érdemes utána nézni és gondolni az esetleges kopásra is....: link
Értem. Nem fogyasztja az olajat. Konkrétan akkor pl: a motul 300v 15w-50 jó választás lenne? Vagy éppen ugyanaz, csak 10w40-be? De javasoltak már motul 5100-ta is már...:S
Igazad van. Csak próbálkozok, hátha van valakinek valami korszakalkotó ötlete, amivel jót tehetek a gépállatnak...
Ha eszi az olajat akkor azzal ha surubbet teszel bele 15w azzal csokkenteni tudod az olajfogyasztast,kart nem tesz benne !
Rakd a gyari eloirtat ! Azzzal bajt nem tudsz csinalni!
Egyszerűen fogalmazva; gáz vagy folyadék halmazállapotú anyag belső súrlódásának mértéke. Egyébként meg, arra volt kiélezve a kérdésem, hogy egy 2000-es R6-ba milyen viszkozitású olajat rakjak? Remélem a barátnőd erre is tudja a választ!
Baratnom sirva rohog melettem (na mindegy ) ! 15w-40 a 15 -t a viszkozitasa ami annyit tesz hogy kozepesen suru olaj mert tudod nagyon hidegben s nagyon melegben is hasznalni ,az elso szam tehat 0w vagy 5w vagy 10w stb a viszkozitasa magyarul a surusege!.Ahol nincs nagyon hideg ott tesznek altalaban 15-20 w -es olajat mert nem dermed meg a hidegben s a jarmu konnyebben fol tudja kapni! ahol Qurva hideg van ott tesznek 0-5 wes olajat ,hogy a szivattyu fol tudja szivni kb ennyi probaltam egyszeruen fogalmazni s erthetoen van meg sok mas osszetevoje is a dolognak de ha mar ennyit tudsz kozelebb vagy a megldashoz!
Sziasztok!

Köszi a tippeket!

A sport légszűrő azért jutott eszembe ,mert aki ismeri ezt a típust az tudja milyen fa**a berakosgatni a kis hely miatt a csonkokat.
Megpróbálok szerezni új szívócsonkokat, de egy 22 éve géphez nem lesz könnyű mutatvány.
Ha nem sikerül marad a jól bevál FBS :-(

Még egy szer köszi mindenkinek.
Ilyen időben épp, hogy "sűrű" lesz...nyáron jó az..
A 10w40 az előírt. 15w50 mivel jobb neki? Télen 15 a viszkozitása, nyáron 50. Vagy így valahogy. Nem lesz túl híg a gépnek? Az a baj nem nagyon értek hozzá.:S Csupán a lehető legjobbat szeretném a mocimnak.
Tegyél rá új szívócsöveket:) A Sportszűrőt felejtsd el.
A legjobb megoldás ha menni is akarsz vele: motorjavító.hu
300V 15W50!
Hellósztok!
2000-es R6-hoz milyen motorolajat javasoltok? 48000 km van benne, ha ennek jelentősége van. Egy ember azt írta, hogy a Motul 300v 10w40 kicsit híg neki. Örülnék neki, ha valaki útba igazítana... Köszönöm!
"Tegyek fel valamilyen sport légszűrőt, vagy nagyobb főfúvókákat?" Szerintem a gyári megoldás teljesen jó. Sokkal jobb mint bármilyen "tuning" szűrő. "A sport légszűrő alkalmazása milyen előnyökkel-hátrányokkal jár?" Előnye hogy könnyebben kap a motor levegőt, de ennek csak akkor lesz értelme, ha hozzáfúvókázod a karbit. Hátránya hogy mivel sokkal ritkább mint a gyári szűrő, ezért több port enged át. A hatását hosszú távon nem részletezném....
"Szigeteljem körbe az idők során kb. beton keménységűvé vált gumi szívócsonkot FBS-el?" Ugye ez csak vicc volt? Nem indul a motor, hát kókányoljunk rajta kicsit. Ha valami szar, akkor cserélni szokták. Én legalábbis......
Sziasztok!
(GPX 500R)
Tavaly sajnos nem sokat sikerült tekeregnem a gépállattal. Mert menet közben, melegen alacsony fordulatról nem akart gyorsulni csak dadogott, ... (amikor utána "elkapta" ment mint az állat. :-)
Sikerült rájönni (nagynehezen) , hogy a karbi szívócsonkoknál szív valószínűleg falsot, emiatt sok a levegő-kevés a benzin a kigyorsításhoz. Ahogy észrevettem nagyon érzékeny erre a 4 Keihin karbi
Kérdésem:
1. Szigeteljem körbe az idők során kb. beton keménységűvé vált gumi szívócsonkot FBS-el? (Itt a későbbi esetleges szerelésre nem is gondolva)
2. Tegyek fel valamilyen sport légszűrőt, vagy nagyobb főfúvókákat?
3. A sport légszűrő alkalmazása milyen előnyökkel-hátrányokkal jár?
4. Bármilyen konstruktív ötletet szivesen látok :-)
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv mindenkinek: Gergő
bikergery@freemail.hu