Ott az igazság! Na ezt nem tudják a mai fiatalok. Szerintem azt sem tudják, a cigarettapapírt mire is használtuk a megszakítós gyújtásnál a beállításhoz.
Üdv!
Tudnátok nekem szelephézag értékeket adni?
Ami nektek bevált, TT600-as lenne az áldozat egyébként.
És hogy hideg vagy meleg motornál történjen a beállítás?
Ezek szerint megszakítós. Jó gyújtás esetén a szikra erős kék színű, a blokk felé közelítve a gyújtókábelt 8-10 mm-t simán átüt. A kondenzátor hibája esetén gyenge, sárgás fényű szikrát látsz.
Hiába variálod, szart sem ér a projektoros lámpája. Ha nagyobb izzót raksz bele, akkor elolvad a projektor, esetleg leég a generátor. Olyan szar mint az Aprilia SR....
végülis minden baszakodás nekem le volt törve szétszedtem megragasztottam visszaraktam nem jól mutatott megint szét össze vagy kétszer aztán megint letört ... most törött
első kérdés mielőtt levetted volt szikra ? ha igen akkor nem valószinű hogy közbe a kondi csak úgy hirtelen kifingott... a megszakító dolgozik ? nyit zár rendesen ? attól hogy rosszul teszed vissza a koronát szikra még kell legyen csak nem jó helyen és sose indul be ...
ez jó dolog egy adott sebességre beállítani
én így állítottam, 50km/óránál halálpontos. de ha 90-et mutat akkor már 100 fölött megy a gép
szóval kár vele baszakodni, meg kell szokni
Sziaszitok!
Vettem egy új műszerfalat és mert a km órám ugrált és a fordulatszám mérőm sem volt a topon. Azt szeretném kérdezni ,hogy lehet kalibrálni a mechanikus km órát. Mert ez 45-50-ig kb 10km/h-val mutat többet fölötte 20-al. 100-at mutat 80-al megyek . Előre is köszönöm a választ
hali mindenkinek lenne 1 kérdésem : 1 simson gyújtásnál ( régebbifajta s50b -n) ha levettem a lendkereket majd a gyujtást teljesen mindent és elfelejtettem megjelölni merrefele állt és ha ráteszem a hengerre nem ad le semmi gyújtást de ha megfogom a gyertya végénél akkor érezni hogy picit rázogat akkor nincs rendesen beállítva vagy a barátaimnak van igaza hogy rossz a kondenzátorja. előre is köszi ^^
Aprilia rally 50-es robogómon az első lámpa gyengén világit gyáriak
még az izzók benne. Este sötétbe nem nagyon lehet látni
vele! Hány w-os égőt tegyek bele?
nemigen van szaga, pár éve készítettünk csilisbabot vele aztán betettük a melóhelyi közös hűtőbe
aztán néztük ki fosik estefelé
na azután nem fogyott a kaja a hűtőből
A múlt évezredben, mikor még Árpád apánk is lóval járt modelleztem 2 évig.
Onnan ismerem. Éter+ petróleum + ricinusolaj keveréke volt a 1,5 ccm -es motor üzemanyaga.
le van sarkalva hogy lehet azt kiszedni?
Előre is köszönöm a választ.