fordulatszám elektromos aztán valamiért nem lett jó a v6-ossal
omega motor volt az asztrában, de nem sokáig mert tetőre lett téve gyorsan
haver kb 3x annyi ideig bütykölte míg használni tudta
En meg nem tudom. Viszont sosem ertettem ezeket a vitakat. A 0-130 tartomanyban (vagyis amiben az ember napi rendszeresseggel megy) 5km/h pontossaggal szemre megmondom mennyivel megyek. Akkor mint vitazunk? A 130-at soha nem mondanam 150-nek, mert egyertelmuen latszik, hogy nem annyi. Azt is csak a hulye hiszi el, amikor egyik masik regebbi sportmotor 290-t megy. Vilagosan latszik hogy jo ha 260-rol beszelhetunk, de inkabb a 250 az, amit eppen elhagytunk nagy szenvedve. Az ora meg ott lifeg a 280 es a 300 kozott ingajaratban.
fater kombi 353-asa olyan 120 felé már rettenetül szólt, attól jobban sosem mertem menni mert fostam hogy szétszáll
de földúton verhetetlen volt, és mire hazaértünk mindeki kirókázta magát útközben
nemegyszer 10 emberrel mentünk a discoba, jönni meg ahogy befértünk
igaz akkor még egyikünk sem volt ilyen 120+ kilós mangalica
Az ido neha megszepiti a dolgokat. Nekem pl. volt Wartburgom. Sokat hallgattam a 150, 160-akkal repeszto warjulegendakrol szolo torteneteket. Aztan elolvastam egy cikket, amiben volt egy regi Auto-Motor cikk idezve a hetvenes evekbol: "Vigyazat! A Wartburg gepkocsi sebessegmeroje a vegsebesseg kozeleben kozel 20%-ot csal!" Az nem volt odairva, hogy plusszba vagy minuszba, de valoszinutlen, hogy amikor 150-t mutat az ora, akkor valojaban 180-al megyunk. A 130 hihetobb.
Nekem volt 3 is......ebből kettő olyan amit írsz, de egy az utolsók közül nem volt annyiar gatya, 8-at evett és 130-140 volt a vége ami akkoriban a skodához hasonlított......és mindenhol elment, olyan volt mint most egy összkerekes...
Nem is ment és zabálni is szeretett! :)
Én egyszer ültem ilyen szerkezetben, és utána tudtam, hogy a Trabi ehhez képest egy űrrakéta és egy luxuslimuzin is egyben.
Igen, az jo lenne, de nincs. Azt fogom csinalni, hogy megrendelem amit kell es utana ha leellenorzesnel kiderul, hogy nem jo, akkor rinyalok es rendelek masikat.
Viszont! Megvan hol kovettem el a hibat. Nem vettem figyelembe a homersekletet. Tegnap este 5-7 fok lehetet a muhelyben. Ha mondjuk 22 fok a szobahomerseklet, ez cirka 15 fok kulonbseg.
Mert kozepertek: d = 34.980mm
dT = 15K
alfa = 0.000015
34.980mm * (1 + 0.000015 * 15fok) = 38.988mm, ami pontosan a 2-es osztalysav kozepe, minusz ici-pici kicsi kopas.
Azaz a fotengelycsapok valoban 2-esek es igy a tablazat szerint barna csapagyakat kell venni, ami majd plasztikhuzallal ellenorzendo. A fotengelyt pedig nyugodtan* visszarakom, mert eszerint nem kopott.
* Azert megmerem ujra szobahomersekleten is. Hogy fog orulni az asszony....
Mikor tudnám eltalicskázni Hozzád a K2-est egy szokásos éves szervizre?
Hihető...
omega motor volt az asztrában, de nem sokáig mert tetőre lett téve gyorsan
haver kb 3x annyi ideig bütykölte míg használni tudta
de földúton verhetetlen volt, és mire hazaértünk mindeki kirókázta magát útközben
nemegyszer 10 emberrel mentünk a discoba, jönni meg ahogy befértünk
igaz akkor még egyikünk sem volt ilyen 120+ kilós mangalica
szervízlámpa mindig világított
amúgy meg van dízel 1esgolf és kopog is nem kicsit
miert,? ez nem is olyan szar,meg rengeteg csapagyfem van rajta,sztem folosleges volt ilyen koran kicserelni
csak olyan "egyesgolf" hangja volt
azért félretettem , ínséges időkben még jól jöhet
egyszer egy haveromet probaltam kereszbe forditani,hat nem uszott asegge,jartany ereje sem volt
azert a benzinkalyha szepen duruzsolt benne
Én egyszer ültem ilyen szerkezetben, és utána tudtam, hogy a Trabi ehhez képest egy űrrakéta és egy luxuslimuzin is egyben.
Viszont! Megvan hol kovettem el a hibat. Nem vettem figyelembe a homersekletet. Tegnap este 5-7 fok lehetet a muhelyben. Ha mondjuk 22 fok a szobahomerseklet, ez cirka 15 fok kulonbseg.
Mert kozepertek: d = 34.980mm
dT = 15K
alfa = 0.000015
34.980mm * (1 + 0.000015 * 15fok) = 38.988mm, ami pontosan a 2-es osztalysav kozepe, minusz ici-pici kicsi kopas.
Azaz a fotengelycsapok valoban 2-esek es igy a tablazat szerint barna csapagyakat kell venni, ami majd plasztikhuzallal ellenorzendo. A fotengelyt pedig nyugodtan* visszarakom, mert eszerint nem kopott.
* Azert megmerem ujra szobahomersekleten is. Hogy fog orulni az asszony....