Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Dunaújvárosban eltudom vállalni! Szállítást is megtudjuk oldani!
Sziasztok!
Érd,és környékén keresek egy megbízható,és nem túl drága szerelőt.Malaguti f12-100as ról lenne szó.Szerintem motorgenerálra lenne szükség.Segítségeket köszönöm.
Tisztelt elektro motor!
Egy kartonlapra tettem a hengert,elengedtem a dugattyút,lezuhant és visszapattant,úgy fél lökethosszot.Ez volt az első próba.
A mühely nem ajánlotta fel,és most már nem is igénylem a hiba kijavítását.Pedig ezzel nekik teszek jót.
Érdekes,hogy te is úgy látod,ahogy én,sokan meg a mérést kifogásolják,az lenne a nagyon rossz,ha ez nem a sajátom lenne!
Üdv
Van a motorkerékpár, és van a segédmotoros kerékpár
A robogó is ugyanolyan motor mint a többi. Ezt a robogó nem motor dolgot azok találták ki, akiknek nagymotorjuk van és kis farkuk, és ezzel próbálják igazolni magukat.....
Két kereke van és Benzin motor hajtja, így motor Egyébként én nem vagyok olyan messze Szolnoktól:)
Sziasztok!
Nem motorom van sajnos, csak egy robogóm!(aprilia sr)
Érdeklődnék, h Szolnokon ki foglalkozik felújítással?
Hengercsere, átvizsgálás stb.
Köszi!
Érdeklődnék tisztelettel, hogy mi különbség a hézag és az illesztés között jelen esetben?
Mert ugye van szoros illesztés (átfedés van, nincs hézag), van az átmeneti illesztés (azonos méretek egyszázad milliméter pontossággal, nincs hézag, nincs átfedés), és van a laza illesztés (van hézag, nincs átfedés)
Motoroknál mindig (szerszámgép nyelven) laza illesztés van, tehát van hézag, csak az nem mindegy hogy mennyi. Motor típusa, mérete válogatja. Tehát jelen esetben a fotó tanulsága szerint is, van hézag a dugattyú palástja és a henger fala között. (az más kérdés, hogy ez a hézag, de legyen akár illesztés, jelen esetben elfogadható-e, vagy nem) Tehát elvileg hézagmérővel is mérhető, bár nem tökéletesen, hiszen íves felületről van szó, és erre a hézagmérő csak korlátozott pontossággal alkalmas. Erre van célszerszám. (into, mikrométer)
http://www.simson.hu/index.php..." target="_blank">dugattyú illesztése
Rakd össze.
Amúgy hézagmérővel mint ahogy a neve is utal rá HÉZAGOT lehet mérni. Nem illesztést.
Dupla vagy semmi? Minden hozzáértő szeme előtt (akik szerint lehet hézagmérővel illesztést mérni) összerakom azt a blokkot, azzal a hengerrel és dugattyúval és HIBÁTLAN lesz mind hangra mind teljesítményre. Kérem a téteket. Okoskodó hozzá nem értők meg ne csak itt a fórumon magyarázzanak hanem akkor tessék gyakorlatban ki lehet próbálni... Én rászánom az időt...
http://img.index.hu/imgfrm/6/9...

Hátha segít.

A dugattyú kúpos. Nem kicsit.

És nem tilómérővel mérjük. Az olyan, mintha mérföldbe mérnéd a magasságod.
Mondtam már hogy azért csinálták így, hogy biztosan ne süljön be. De persze én hiába beszélek......
Én ezelőtt sok évvel úgy tanultam: A hézag 0,05 mm egy Simson esetében pl. Hogy a tárgynál maradjunk. A megmunkált kitörölt hengerbe beletesszük a dugattyút, akkor annak szép lassan magától át kell csúszni rajta! ÉS NEM LEHET MELLÉ DUGNI A 0,2 MM-ES HÉZAGOLÓT!
aztán lehet magyarázkodni! meg intóról beszélni. Esetleg nagyobb átmérőnél szóba jöhet a lyukmikrométer. Ha a dugó kotyog, akkor viszont ezeket a moslékos vödörbe lehet dobni.
Elaludt az esztergályos, vagy a hónoló!
ENNYI !
Visszamenni a műhelybe, és adjanak egy belevaló dugót!
Aki elqrta, hozza helyre!
Németeknél nincs selejt!
Ki kell javítani.
Bér és munkaidő nélkül!
Ha végképp elvan baszva, akkor ki kell fizetni!
Tisztelt lecso!
Igen ,sok motort szereltem,mert egy autószerelőnél ez előfordul,főleg ha sokat csinálja,ettől még nem fényeztem magam.Van a gyár által megadott
türés,amit be kell tartani.és kész.Úgy tanultam valamikor,ha egy késznek mondott alkatrész eltér a kivánt mérettől,de javítható, az egyszerúen szar.
Ami úgy tér el,hogy nem javítható,na az a selejt.
Egyébként tudom,hogy mit mivel kell mérni,de sajnos bármivel mérsz valamit,bár hányszor,attól az nem javul meg.
A pocskondiázás megegy más dolog,egyszerűe leírtam,hogy mi történt,és mi az eredmény.
Én kérek elnézést,hogy nem tudom használni!
Üdv
Te írtad, hogy mekkora motorokat szereltél.

Dugattyúdat méresd meg egy olyan emberrel, akinek adsz a szavára.
Mert ahhoz nem értesz, ez biztos. Aztán pocskondiázd a másikat.

Az ár nem akkor módosult, miután kiderült, hogy a 15 rugó munkadíjtól elesik a szervíz?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek.Van egy kínai 4t 50ccm robogóm, és az a hiba jelentkezett hogy hidegen önindítóval nem indul,csak rúgásra,és akkor is rángat mintha dugulása lenne,vagy valami( leszabályozná a fordulatot) még melegen is. vettem kpl.karburátort gyújtás elektronikát,de semmi változás. ha van valakinek valami ötlete kérem segítsen! ha lehet e-mailben mert úgy gyorsabb. tamas810404@freemail.hu előre is köszönöm a segítséget.
Kedves kaktuszpeti!
Nem az a bajom,legfőképpen, ogy nem volt gépük,inkább csak azzal,hogy amit vállatak,nem nagyon sikerült.
Ami a költségeket illeti,azt előre tudja a mester úr,és igy kalkulált árat mond a kuncsaftnak,utólag nem kozmetikázik.nekem is volt már ollyan,hogy keletkezett extra költég,de benyeltem,és a kuncsaft máskor is nálam dolgoztatott.
Aműhelyben is láttam,hogy lötyög a dugattyú,de akinek nem sikerült elsőre,lehet a másodikra sem fog,ne az én hengeremen tanuljon.
Soha nem állítottam,hogy mekkora mester vagyok,hol olvastad?Itt a fórumon 16 éves gyerekek ossztják az észt,én pl sohasem tettem,pedig
69-ben szedtem szét az első motort,azóta tapasztaltam ezt-azt.
Üdv
Most akkor minek a táblázat?
Köszönjük Emese.

Nincs több kérdésem.
jobb oldal
kihajtó fogaskerék felőli
magyarán amelyik nem kúpos
a tengely végén még látszik a menet és jobbos
vidéki