Ó. :( Köszi a tippet, akkor kihagyom. Végül is max minden tavasszal megcsinálom ezt a rozsdamarós+gőzborotvás játékot, feltéve ha igényli majd egyáltalán, mert mostantól tele lesz tankolva.
A műgyantával igen rossz tapasztalatom van, kolléga jött, hogy nem megy a gép. A tankot előtte egy igen neves hazai motorépítő társaság kezelte le amcsiból származó igen drága műgyantás cuccal. Mikor szétszedtem a karbit tele volt a tankból származó fehár trutyival amit igen nehezen és sokára tudtam valamennyire kitakarítani mert már pár helyen belekeményedett, kiderült, hogy a drága anyagot a mi jó kis etanolos benzinünk valamelyest oldja így az eltömítette a benzincsapot és utána a karbit, persze az állásban míg tanakodás folyt, hogy mi van megkeményedett és azt már tényleg alig lehetett kitakarítani, inkább valami más megoldás kéne a rozsdátlanításra mert a műgyanta nem tól jó, nagy szívás lehet a vége.
Üdv kedves ismeretlen motoros barátunk! Azt gondolom, ha egy csapathoz kívánsz tartozni -hiszen tanácsot kérsz-, illik az adatlapodat a nicknéven túl minimálisan kitölteni.
Van egy szamomra uj 93-as xj 600 am
Olajcseret megcsinaltam,de nem tudom h a megfigyelo ablakba meddig kell allnia optimalisan a szintnek?
Mekkora ennek az olaj " tartalya?"
MZ után azt kell megszoknom, hogy ne nyúljak oda elzárni megálláskor :)
De meggyőztél, perecnél tényleg jobb ha nem folyik! :
Akkor mégis vákuumos lesz!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
nem nem! Tessék feltenni a membránosat! Az a hülye-biztos megoldás. Ha megfekteted a motort nem folyik tovább a lé!
Nem tudod nyitva hagyni véletlen... és nem okoz egy rosszul záró tűszelep gondot ami miatt telefolyik a henger és blokk benzinnel, egyből egy olajcsere jó esetben...
Köszönöm! Írok addig neki, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Holnap elvben én is találkozom egy emberrel, aki lehet tud csinálni közdarabot a tankra és akkor megy rá másik csap, de azért ez elég necces megoldás...
Szóval tartom addig, köszönöm! :)
Jó estét!
51J- re tökéletesen passzol a DT125 benzincsapja. Én is azt tettem fel az enyémre, egyedül a benzincsövet kell korrekciózni.
5500 Ft volt + posta.
a menbránt meg oldotam briggs menbrámból az mükszik .... az 0 gyűrű is tart csak ujabb nyitásra ereszt szerintem valahol repedt a program gumit is meg mokoltam és a tekerő 0 gyűrűt is cseréltem .......... szoval ennyi .szerintem megnyugtatoan az lenne a meg oldás ,,hogy egy kuka felet csak simán el engedni utjára a csapot és be szerezni egy használhatot
Pár nap múlva meg tudom neked mondani, hogy a xs 400 csapja passzol e a 600-as tankjába. Ha gondolod addig tartsd szóval a hirdetőt, hogy mondjuk mennyi a csavarok furattávolsága...meg kérdezd meg tőle, hogy mindet odaad e ami képen van,mert egy igazi baromarc...tőle vettem a tankot, ami tanksapkával meg elvileg a csappal volt lefényképezve, de ezeket leszerelte, mert hogy ezek nem járnak hozzá...gondoltam kár hogy a festéket nem kaparta le róla... Nagyon kapkodni nem kell, mert amúgy olyan alkatrészek amiket max mellétemetnek, de el nem ad, mert senki nem keres ehhez a motorhoz rajtam kívül alkatrészt, esetleg neked lesz , jó ha van valami kompatibilitás. De sajna nem találok a motorodhoz igazán cikkszámos katalógust a neten... xs 400-hoz van
Majd hétvégenként ha nem bírsz magaddal akkor gurulhatunk na persze ha az idő is olyan lesz.
Roli
http://www.sportmotor.hu/motor...
és ilyen lett:
http://www.sportmotor.hu/motor...
Nem tökéletes, de ha a szezont nagyjából békében megcsináljuk, akkor kap egy műgyantás kezelést a tankja. :)
Köszönöm szépen a két linket, amit küldtél, át fogom tanulmányozni őket.
Az adatlapot pótolni fogom...
Egyébként itt egy-két hasznos dolgot megtalálsz összegyűjtve: http://www.xj600.szermek.eu/?p...
Innen meg letöltheted a használati útmutatót: http://www.xj600.szermek.eu/?p...
Van egy szamomra uj 93-as xj 600 am
Olajcseret megcsinaltam,de nem tudom h a megfigyelo ablakba meddig kell allnia optimalisan a szintnek?
Mekkora ennek az olaj " tartalya?"
Elore is koszonom
De meggyőztél, perecnél tényleg jobb ha nem folyik! :
Akkor mégis vákuumos lesz!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
...rozsdamaró azóta se csinált semmi látványosat.
Nem tudod nyitva hagyni véletlen... és nem okoz egy rosszul záró tűszelep gondot ami miatt telefolyik a henger és blokk benzinnel, egyből egy olajcsere jó esetben...
http://www.futarmotorosbolt.hu...
Mielőtt megkérdeznéd...
Hopppá! Köszönöm a tippet! No akkor ezen az nyomon is elindulok! :):):)
Szóval tartom addig, köszönöm! :)
51J- re tökéletesen passzol a DT125 benzincsapja. Én is azt tettem fel az enyémre, egyedül a benzincsövet kell korrekciózni.
5500 Ft volt + posta.
Pár nap múlva meg tudom neked mondani, hogy a xs 400 csapja passzol e a 600-as tankjába. Ha gondolod addig tartsd szóval a hirdetőt, hogy mondjuk mennyi a csavarok furattávolsága...meg kérdezd meg tőle, hogy mindet odaad e ami képen van,mert egy igazi baromarc...tőle vettem a tankot, ami tanksapkával meg elvileg a csappal volt lefényképezve, de ezeket leszerelte, mert hogy ezek nem járnak hozzá...gondoltam kár hogy a festéket nem kaparta le róla... Nagyon kapkodni nem kell, mert amúgy olyan alkatrészek amiket max mellétemetnek, de el nem ad, mert senki nem keres ehhez a motorhoz rajtam kívül alkatrészt, esetleg neked lesz , jó ha van valami kompatibilitás. De sajna nem találok a motorodhoz igazán cikkszámos katalógust a neten...
xs 400-hoz van