Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mielőbbi gyógyulást nekik.
Sajnos egy rossz hírt osztok meg Veletek. Bozontos motoros barátomat tegnap este baleset érte vétlenül, Pécs belvárosában egy autós elütötte Őket.
Ő és felesége is nyílt lábtörést szenvedett. Jelenleg még a pécsi honvédkórházban vannak.
Mindenki nagyon vigyázzon magára !
Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni a következők miatt:
Xj 900-asa Divim műszerfal plexijét próbálom kicserélni, a mostani meg van repedve. Plexit levettem, 2-2 db csillagcsavart kitekertem az idomból, ami a koplett műszerfalat fogja alul, de ez még édeskevés. Más helyet nem találtam, ahonnan még lehet kicsavarozni. Félek, hogy az egész idomot le kell venni ahhoz, hogy a műszerfalhoz rendesen hozzáférjek.
Valaki csinált má rilyen műveletet?Az idomot levenni és visszarakni mekkora munka?
Banditon csináltam már, nem volt egyszerű, nem szívesen állnék neki...

Kérem segítsen akinek van jó ötlete:-)

Előre is köszönöm!
Üdv. mindenkinek.
Ki tévesztett, h kétszer
Ma megjött az én szettem is!
Nehéz lesz odafönn betolni, ha lemerül az aksi!
jaja
Vagy csak valamiért elmegy a szikra...
Jaja, azt megtaláltam, letöltöttem, megnéztem és töröltem is .
Valamiért az összes másfelen volt, kitekertem 2 és félre így legalább nem fullad le hirtelen gázadáskor .
Az a baj, h összehasonlítási alpom nincsen, hogy kellene mennie, gyorsulnia ha jó .
Igen, japán létezik, nekem is megvan de csak krixkraxok Bár ez csak a kezelési útmutató, levegő állító csavarra hasonlító rajzot nem találtam benne.

Viszont elvileg minden egyes alkatrészében megegyezik a 600-assal a 400-as (nekem is ilyen van egyébként) kivéve a henger és persze a dugattyú méretét.
Én még nem hallottam külön a 400-ról, de ha létezik akkor is Japánul!
Sziasztok!

XJ 400-hoz Valakinek szervíz manuálja nincs véletlenül?

Konkrétan a levegő csavar állása érdekelne (?fordulat).

Köszi.
Fincsi lesz mikor 3000 méteren ledadog nafta hiány miatt
Bogaraim, nekem a hely mindegy, az időpont a kulcskérdés.
Többen is vannak, akik szívesen részt vennének, de motorváltás vagy egyéb okból már csak ritkábban látogatják ezt a fórumot. Őket személyesen meg fogom keresni, amit az időpont és a hely fix.

Természetesen, lupus kolléga, Téged mindig nagy szeretettel látunk!
Szia Gabi, mond öreg rókák is részt vehetnek rajta? No persze ha időm engedi, de örülök hogy tovább viszed a szép hagyományt!
Az XJ-találkozók szellemiségét szem előtt tartva inkább a kisebb létszámú baráti beszélgetést, sütögetést terveztem. Természetesen a többség akarata fog érvényesülni, így kérek mindenkit, hogy véleményét ne fojtsa magába, vagy itt, vagy bármelyik elérhetőségemen adja tudtomra!
Jaj ez olyan romantikusan hangzik!
Főleg a pörkölt!
13-14 én tervezem, hogy lemegyek Orfűre.
Szia!

Én úgy vettem a motort, hogy az előző tulaj (még Svájcban) megoldotta az akkumulátor kivezetést, amit töltéshez tudok használni (mini-szivargyújtó aljzat az ülés zárja mellett), de persze bikázásra ez nem jó.
Így úgy tűnik még pár nap tologatás vár, mire meglesz a diagnózis, meg az új akku meg míg be is kerül. Ilyenkor hasznát venném a bikázási lehetőségnek, innen merült fel az ötlet. Aztán mivel nem töltéshez kell, nekem elég lehet csak a pluszt kihozni. A menetes dugó jól hangzik, bár nem tudom mekkora lehet, mondjuk nekem nincs ilyen gépműhelyes lehetőségem, így majd kitalálunk valami egyszerűbbet.

Amúgy Ti próbáltatok már nem üzemmeleg 900-as Divit betolni?
Én kettesben próbálom, de valahogy ha gáz nélkül próbálom, akkor beindul aztán kb. 1 másodpercen belül lefullad, a szivató állást sehogy sem tudom eltalálni.
Amíg akkuról indítottam természetesen gáz nélkül, szivatóval sikerült mindig (persze üresben) max. 2-3 próbálkozásra eltalálni a szivató állást.
Azért nekem a szivató még ilyen melegben is kellett, ha néhány órát már pihent a gép.
Betolni most kis gázzal kettesben szoktam, szivatóval, aztán beindulás után kuplung, gáz vissza, elkezd felpörögni, szivató visszavesz amennyire kell, persze megállni sem árt közben meg nem ütközni semminek:)
Szombaton halt meg az akkum, este két órát tologattam egyedül (nem vagyok aza kigyúrt fazon:) Siófokon egy rövid emelkedős szakaszon (persze az odaút előtt tankoltam tele, így még nagyobb élmény volt) mire sikerült beröffentenem.

Köszi

Üdv:
np
Yamaha XJ 900 S Diversion
Esetleg a Tiszadorogmai motoros tali keretein belül? Pont akkorra esik.
Jóóóó 5let!
Szia ! Olvasom, hogy most jött a motor Hollandiából! Akkor a forgalomba helyezésnél tartasz te is ?
Sziasztok ! Elmúlt hétvégén voltam Barcson motoros találkozón, a Dráva folyó melletti szabad strandon, amely engedélyezett fürdőhely. Amelynek használata teljesen ingyenes, rendelkezik igényes melegvizes tusolóval mosdóval, wc-vel, sátorhellyel, tűzrakóhellyel, büfével, ahol egy vadpörkölt 650 Ft-ba került. A városban van még melegvizes strand is. Mind ez Pécstől 60 Km-re. Én bátran ajánlanám ezt a helyet.