Persze közben eszembe jutott hogy a lovagok már kimentek a divatból,és nem akartam tolakodóan személyes dolgokba avatkozni,mint látom ez egy régebbi ismeretség és én egyébként is újonc vagyok a társaságban Viszont felhivnám Berber figyelmét,hogy mint XJ lovagrend egy csomó érdekes túrán vehetnénk részt a szent Grál vagy az Excalibur felkutatása céljából.Bár igaz a ködös Albionban motorozni?Brrrr.
Hali,Erika Gyöngyösről alias xjRike nem volt jelen sajnos szabadidő hiányában de erről irt is,viszont kicsit bánatos lehet most hogy kinainak minősitetted a Triumph rs sprintjét.Viszont a képeidet nézve én is bánatos lettem és elöntött kicsit az irigység,tényleg el lehet jutni ennyi csodálatos helyre ?üdv.
Nos, Krisztián, nem is Te lettél volna, ha nem tudtál volna ennyi "sértést" elrejteni egy egész mondatban
Kérdésedre válaszolva, nem, sajnos nem tudtunk elmenni, mert az asztalos épp ezen a hétvégén jött felszerelni a régóta várt tolóajtónkat a hálószobára.
Egyébként Veletek mizujs?
Ezer éve nem jártál felénk. Már le sem az embert!
Köszönöm a sok tippet,végül egy bicoküllővel alányúltam,levágtam a régit,(így nem sértettem a gázkar műanyag csövét),aztán az újat egy csepp mosogatóval felraktam...minden jót..széles útat..
Most cseréltem a 900-on markolatgumikat.
Levételnél sniccerrel szépen végigvágtam, utána kétfelé húzva egy mozdulattal lejön.
Feltenni szappanos vizzel. Azzal gyönyörüen rácsúszik, még igazgatni is tudod rajta feltétel után közvetlenül, hogy tökéletesen álljon.
Ha meg kiszáradt alóla a szappanos viz, úgy odaragasztja, mint a pillanatragasztó.
Csak arra figyelj, hogy kétféle méret kell, illetve úgy árusitják. A nagyobb belsejü kell a gázhoz, a kisebb belsejü pedig bal oldalra.
Ha összekevered, a gázra nem fogod tudni sehogy rárakni a kisebbet.
A legegyszerűbb módszer: dugd alá a kompresszort egy picit, nyomass alá levegőt, úgy fog lerepülni, mint az álom. Felrakásnál ugyanígy nyomj alá levegőt!
Én úgy szoktam levenni, hogy a gumi alábetolok egy hegesztő pálcát, injektálok mellé szappanos vizet, a pálcát forgatva körbejáratom, aztán egyszerűen lehúzom. Így nem sérül a gáz mü.a. perselye. Vissza is inkább a szappanos vizet teszem, mert ha megszárad, még ragad is. Mondjuk így kell 24 óra a használatba vételhez.
A Régi gumit nyugodtan levághatod, de arra vigyázz, hogy a Divire 125 mm-es markolat gumi kell!
A felrakásnál kicsit púderezd be a markolat belsejét, így könnyen felcsúszik.
Tényleg, igértem hogy beszámolok a kormánymagasitó tapasztalatokról.
Most a három nap alatt volt időm tesztelni. Nekem nagyon bejött. Az üléspozicióm vele majdnem teljesen függőleges. Nagyon kényelmes, sokkal jobban kezelhető lett vele a motor, könnyedén oldom meg a dolgokat. Szinte nem is fárad el a kezem.
Egyetlen hátránya van jelenleg, mivel a rövid szélvédő van fent, ebben az üléspozicióban pont a sisakom plexijére dobja a szelet.
Remélem ha majd egy hosszabb plexit felrakok, ez a probléma is megoldódik.
Folyamatosan figyelem, ugye Norcsi példájából kiindulva, de egyelőre nem látok rajta repedéseket, fel sem lazult.
A magamfajta kis méretü embereknek nagyon hasznos kiegészitő, teljes értékü lesz a motor vele, nincs felesleges kinlódás.
Látom, mióta nem voltam a fórumon felpörögtek a történések!
Természetesen Magdikának mielőbbi gyógyulást!
Szólj, ha valamiben tudunk segíteni.
07.29-30.-án néhány barátommal lenézünk az ország déli részére, ha akad esetleg idegen vezető, aki ismeri a környék éttermeit és érdekességeit szívesen vennénk, ha csatlakozna hozzánk.
Elsősorban Pécs és Zalaegerszeg környékén fogunk csavarogni.
Halihó,üdv mindenkinek mi is hazaértünk szerencsésen csak kicsit elfáradtunk.Nagyon jó volt a találkozó ,örülök hogy személyesen is megismerkedtünk sok xj-s társsal.A paprikáspálesz igy utólag sokkal finomabb hiába ,fel kell nőni a feladathoz.A környezet nagyon szép volt aki arra jár ki ne hagyja,iránymutatónak ott a Kalaska csárda úgy könnyű megtalálni.További jó motorozást mindenkinek,legközelebb is jövünk ha időnk engedi,üdv.
A hétvégi Koloskai XJ találkozóról pár képet megnézhettek itt!
http://indafoto.hu/Kj28/kolosk...
üdv mindenkinek!
Ismét kevesebben lettünk
cikk
"A motoros":
blog
Éppen ezért utálom a Mátrát. Tegnap délután mi is gurulni indultunk. A többiek épp arra akartak menni. Lebeszéltem Őket. Mi is lehettünk volna ...
Köszönöm szépen
Egyébként Joci ne irigykedj, a photoshop csodákra képes
Kérdésedre válaszolva, nem, sajnos nem tudtunk elmenni, mert az asztalos épp ezen a hétvégén jött felszerelni a régóta várt tolóajtónkat a hálószobára.
Egyébként Veletek mizujs?
Ezer éve nem jártál felénk. Már le sem az embert!
Levételnél sniccerrel szépen végigvágtam, utána kétfelé húzva egy mozdulattal lejön.
Feltenni szappanos vizzel. Azzal gyönyörüen rácsúszik, még igazgatni is tudod rajta feltétel után közvetlenül, hogy tökéletesen álljon.
Ha meg kiszáradt alóla a szappanos viz, úgy odaragasztja, mint a pillanatragasztó.
Csak arra figyelj, hogy kétféle méret kell, illetve úgy árusitják. A nagyobb belsejü kell a gázhoz, a kisebb belsejü pedig bal oldalra.
Ha összekevered, a gázra nem fogod tudni sehogy rárakni a kisebbet.
Bocs, hogy végülis nem tudtam menni, de épp motort venni mentem
A felrakásnál kicsit púderezd be a markolat belsejét, így könnyen felcsúszik.
Most a három nap alatt volt időm tesztelni. Nekem nagyon bejött. Az üléspozicióm vele majdnem teljesen függőleges. Nagyon kényelmes, sokkal jobban kezelhető lett vele a motor, könnyedén oldom meg a dolgokat. Szinte nem is fárad el a kezem.
Egyetlen hátránya van jelenleg, mivel a rövid szélvédő van fent, ebben az üléspozicióban pont a sisakom plexijére dobja a szelet.
Remélem ha majd egy hosszabb plexit felrakok, ez a probléma is megoldódik.
Folyamatosan figyelem, ugye Norcsi példájából kiindulva, de egyelőre nem látok rajta repedéseket, fel sem lazult.
A magamfajta kis méretü embereknek nagyon hasznos kiegészitő, teljes értékü lesz a motor vele, nincs felesleges kinlódás.
Természetesen Magdikának mielőbbi gyógyulást!
Szólj, ha valamiben tudunk segíteni.
07.29-30.-án néhány barátommal lenézünk az ország déli részére, ha akad esetleg idegen vezető, aki ismeri a környék éttermeit és érdekességeit szívesen vennénk, ha csatlakozna hozzánk.
Elsősorban Pécs és Zalaegerszeg környékén fogunk csavarogni.
Még jó hogy kétféle szunyog és kullancsriasztót is vettünk és használtuk is.
Át tudod küldeni nekem e-mailban pár képek?(inkább azokat amiken Berber látszik)
oroszlanszivu777@freemail.hu
Mi is rendben hazaértünk. Köszi Berber a szervezést, de a paprikás pálinkádat még párszor meg fogom emlegetni.
Örülök mindenkinek, akivel most megismerkedtem, illetve akivel megint találkoztam.