Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Remélem haza ért mindenki épségben! Jó volt látni ma az ászokat, ha legközelebb lesz ilyesmi és az időmbe belefér, ismét tiszteletem teszem a csapatnál, remélem hosszabb időre :)
Mi is megérkeztünk épségben! Képek lesznek...
Igyekszünk megközelitőleg gyárira csinálni.Erre még 2 réteg lakk jön Remélem augusztusban már tud(unk)ok gurulni.Még vizsga,regadó.......
Now that's what i call SZAKMUNKA.
Na még
Matricaszett sehol,ezért a csikozás festve lesz..........
Alakul az XJ
(remélem nem unjátok )
Mikor megvettem szerelő vette észre. Ő azt mondta használhatom így, de azokat ki kell majd cserélni. Azt mondta nem egetverően sürgős de nem ártana. Én nem értek hozzá csak robogókhoz, elmegyek hozzá megkérdezem remélem a gumik menthetők.
Nekem nem linkel! Imi segíts!
Ha a csapágyak megvezetik az agyat azok a gumik 100 ekm-eket kibírnak. Viszont ha a csapágy valóban annyira tönkrement, hogy az agy szabadon mozog, akkor ott nem csak a gumik lesznek kukásak. Egy hátsőkerék kivétele 10 perc.. érdemes megkuksolni. Ne is menj azzal a motorral amíg nem bízol benne maximálisan.
Jók lettek a képek, köszi Adri-vili !
Az Adrienn és általam készített képek tömkelege.

http://www.sportmotor.hu/motor..." target="_blank">Galéria
Faszán hazaértünk, örülök hogy megint egy nagyon jót találkoztunk Veletek !

Jövőre ugyanígy !
Csak a lánckeréknek van mozgása, de ha már szét van szedve lehet cseréltetem az összeset. Robogókba is csak Koyo csapágyat vettem szerintem ezen sem változtatok. Akkor beszélek szerelővel csak a csapágyat szeretném cseréltetni, erre még pénzem is lesz. Rá bízom a dolgot az a biztos nem hiszem hogy túl sokat elkér akkor érte.

Nektek pedig köszönöm a segítségeteket!
Ha van kotyogása a keréknek, akkor cserélném mihamarabb, ne várd meg míg szétesik a csapágy...
http://www.bearingstation.co.u...
Itt megtalálod az összes kerékcsapágy számát/méreteit!
Mozgatsd meg a hátsó kereket, és a lánckereket, ha kottyan, akkor csere .
Ha csak a lánckerékben kotyog akkor csak 1db 63/22-es csapágy kell, sajnos ez a legdrágább a 4 közül (kb 3000Ft, a maradék 3 együtt sem kerül talán ennyibe...), viszont a cseréje ennek a legkönnyebb: (Berber által lejjebb betett robbantott ábra alapján) kerék kiszed, lánckerék kivesz a menesztőkből 16-os számu vállas távtartó persely kiüt a csapágyból, 11-es csapágy kiüt a 10-es számu házból, visszaszerelés meg fordítva és kész is
Ja és Koyo, SKF, esetleg FAG csapágyat vegyél, HCH,ZKL és társait kerüld, azok szállítószalag görgőkhöz jók csak, nem motorba
Köszi az infókat.

Akkor még egy kérdés. Sajna minden pénzem elment az átiratásra. Ezeknek a csapágyaknak a cseréje mennyire sürgős? Okozhat nekem ez gondot, szabad így használnom? Mert igyekszem gyűjteni a pénzt de kell sajnos másra is, és ha nem muszáj azonnal cserélni, tudok így vele menni mondjuk 1-2 ezret akkor lehet várnék vele... De ha veszélyes, vagy tönkre tehet más alkatrészt is akkor sürgetősebbé tenném én is...

Köszönöm
Szia Jenő,

Szomorúan olvasom, hogy mi történt Veletek. Sajnálom Magdit, remélem, hogy hamar felépül, és ugyanolyan örömmel ül föl Mögéd ezután is
Jobbulást kívánok Neki
Sziasztok! Köszönjük a jó kívánságokat ! Magdit tegnap hoztuk haza ! Még kb 8hetet gipszben lesz. A találkozóhoz jó szórakozást kívánunk !
Üdv. mindenkinek!
dfc7!
http://www.wemoto.com/bikes/Ya...
Innen vissza tudod keresni google segítségével a csapágyméretekből a számokat! Tavaly én is cseréltem a 600-ason, kb 6000Ft volt a 4db csapágy (középen 2db 6203-as van), KOYO-t vettem, kicserélni pedig nem nehéz, csak idő kell hozzá
A lánckereked valószinűleg az azt tartó szétesett/szétkopott csapágy miatt kotyog, az veszi fel az erőt és tartja a tengelyen, a 6db gumi csak meneszti és ahogy Berber is írta, nem hinném, hogy 57000-alatt elkopott... Nekem 70e-lesz nemsoká a 900-asban, mikor kiszedtem a menesztőket, mint az újak, kopásnak, öregedésnek nyoma sem volt.
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy valahol lehet e kapni kormány alatti fekete idomot?
Köszönöm a segítségeteket!

Berber: hogy érted, hogy nem hiszed hogy elkopott? A motoromban valós 57 ezer km van. Váltásnál hangja volt, szerelő vette észre. És oldalirányban is elég szépen tudta mozgatni a hátsó lánckereket.

Szerinted elegendő csak a csapágyat cserélni, nem kopik el az a gumi ennyi km alatt? Ha azoknak a cseréje nem szükséges kihagynám, mert csapágyat bármelyik sarkon kapok de ezek a gumik nehezebb diók, és drágábbak is.
Miből látszik ha kopottak azok a gumik? Szét kell hozzá szedni?
Sziasztok XJ-s banda..Egy kérdésem lenne miszerint szeretném lecserélni a kormánymarkolataimat(még gyári),de nem tudom mekkorát vegyek,és hogyan vegyem le öket?csak simán vágjam le?és az új felrakásánál mire figyeljek,akinek ebben van tapasztalata kérem írjon,valami zselés rezgéscsillapítosra gondoltam,de ha van valakinek konkrét márka,tipus ötlete azt is szívesen várom...köszi..
Nem az e-bay megbízhatóságát kell figyelni, hanem az aktuális eladóét. Van egy szám és egy százalék minden eladónál, ami megmutatja, hogy hány tranzakciója volt és abból hány százalék zárult pozitív értékeléssel. Ez alapján könnyű felmérni a kockázatot.

Ha néhány ezer forintos dolgot akarsz rendelni, arra figyelj, hogy ha nem PayPal-lel fizetsz (ez egy biztonságos bankkártyás fizetési mód), akkor a nemzetközi átutalás díjával is beleszaladhatsz 2-3eFt-ba utalásokként. Ezt azért vedd figyelembe mielőtt a kinti vásárlás mellett döntesz.
Csak dobtam egyet. Van szerintem olcsóbb is. A posta egyénenként változó. Egyébiránt nem hiszem, hogy elkopott.