Nagyon meggondolnám, hogy egy alapjaiban hibás és bizonyítottan romlékony gyári kütyüt, modernebbre cseréljek. Persze minden péz kérdés. Mondjuk a ház már megvan, csak a bélésen kéne javítani.
Képzeld el, hogy azért egy robogó generátora mennyivel kisebb villamos teljesítményt kell hogy szolgáltasson, mint az XJ generátora. Ráadásul a csatlakozó kiosztása és formája is eltérő lehet, így összekapcsolni sem tudod a kettőt, a blankolós, összekötözős módszert pedig végképp nem ajánlom.
Sajnos ezek a "feszültségszabályozók" egy nagyon rossz elektronikai konstrukciók, alulméretezett és működésükben is kifogásolható alkatrészek.
Nem tartom jó megoldásnak a feleslegesen termelt elektromos teljesítmény eldisszipáltatását saját házán keresztül, ráadásul ez plusz terhelést jelent a generátor számára is.
Ezt csak azért írtam le, mert elképzelhető, hogy a következő feszültségszabályzó sem lesz hosszú életű. Ráadásul valami felfoghatatlan módon olyan árakat kérnek el értük, hogy az hihetetlen, drágábbak mint egy mikroprocesszor, pedig abban több mint 1 MILLIÁRD tranzisztor van, ebben pedig csalók 3 nyomorult trióda meg 6 dióda, illetve egy-két kiegészítő diszkrét alkatrész.
Esetleg érdemes körülnézni az interneten, találtam olyat, aki típusfüggetlen feszültségszabályozót tud gyártani. Érdemes lehet árajánlatot kérni tőle, illetve korábbi vásárlókat megkérdezni a tapasztalatokról.
Tegnap egy kicsit túl lőttünk a célon, kicsit sok volt. Reggel nyolctól este kilencig, Budapest, Tihany, Tapolca, Devecser, Veszprém, Csesznek, Budapest, 500 km. Este már hüsi volt kicsit!
A szombatok problémások egy kicsit, Mérnök suliba járok és szombatonként van jelenés.
Valamelyik húsvéti napon azért lesz gurulás, feltehetően a Mátra irányába.
Nem volt egyszerű, mert sokat rohangáltak a fiuk utána, de sikerült. Renszdámmal, vizsgával. Az első ami itthon készült a Yamaha Wild Star-ra. Most van a külső festés alatt. Már láttam az előkészületeket, hát nem lesz csúnya az biztos. Ettől egyedibb már nem is lehetne.
Nem, nem sérült, hanem a férjem csináltatott egy utánfutót és azt szeretnék olyan alapszínre festeni mint a motor. Ha sikerül akkor felteszek képet róla.
hátul 2,25/2,5 1/2 személy