Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is hazaértem! Nagyon jó volt a party!
Höjj ! Hazaértem. Jó volt veletek újra találkozni !
kissb kell a hátsó lábtartó ?
Na, én már túl vagyok az idei második xj találkozómon
köszi a tippeket.
első felni nme üt, azt néztem.. szelepek elvileg oké mert kifújtam őket mikor olajat cseréltem....
hátsó kereket nem néztem még...
Rike!
Megyünk, leszünk!
Mi indulunk verőfényes szép időben!
Vilman is befutott! Petya jön, Vitarij jön!
Mi már gyülekezünk. Itt kezd sütni a nap!
TG-XJ600s már itt van, Vilman úton, úgyhogy buli lesz!
Itt hajnal óta esik, hogy #@@#&đ meg...
Ha délig elál, akkor megyek, nekem kb 2 óra az út.
Indulok!
Valterjani ! Merre jársz, nem jössz a találkozóra Mátrafüredre ?
Még olyanról is hallottam, hogy a hátsó kerék ütött, és az eleje szitált tőle...
Vedd le a dobozt (már ha fennvan), meg a fejidomot, úgyis próbáld meg, hogy nehogy a turbulencia okozza a szitálást. Ha az jó, akkor nézesd meg az első felnidet, nincs-e benne akár egész minimális ütés is, ha az is ok, akkor a gumid szar, vagy a csúszógyűrűk vannak kikopva, esetleg a teleszkóp szelepjei dugultak el, emiatt kétoldalon nem egyenletes a csillapítás.
én a héten szétszedtem az elejét....
csapágyat nem cseréltem, csak tisztítottam, zsíroztam.
plusz az első kerékbe raktam új csapágyakat...
kereket elvittem centríroztatni: régi súlyokat levették új került rá kicsit kevesebb és kicsit odébb
csak rövid próba kört mentem vele:
60 nál elengedtem a kormányt(mind két kézzel) ugyanúgy beszitál mint eddig

telóban tavasszal cseréltem olajat és szimmeringet.

tehát lehetséges okok: kagylós lehet a gumim(nem látszik, nem érződik), telóban a csúszógyűrűk kopottak.... vagy más ötlet?
Tegnap négy órás szereléssel kicseréltem a kormánycsapágyat új, hengergörgős csapágyakra. Még eredeti alkatrészek voltak benne. Igazából nem volt megkopva, csak rosszul volt összeszerelve. A felső "kupakanyát", amit 110Nm-rel kell meghúzni, na azt kézzel le tudtam tekerni, alatta volt valami gumi érthetetlen módon, a kormánycsapágy-állító anyák sem voltak meghúzva. A sz*r megállt bennem amikor láttam hogy idáig így motoroztam. A régi csapágy vázban lévő alsó részét könnyen ki lehetett ütni, volt kialakítva a szerszámnak hely, viszont a felsőt nem lehetett ilyen szépen, ki kellett pici vágókoronggal vágni, és csak utána lehetett kifeszegetni. Összeszerelés sem volt egyszerű, mert annyira szorosan volt illesztve minden, hogy alig bírtam felütni az új csapágyakat. Zsírt kapott nem keveset.
Eredmény: mintha más motoron ülnék! Nem klettyen a kormány a kátyúkon való áthaladáskor, 140 felett nem kezd el "táncolni", elengedett kormánnyal lehet vele menni BIZTONSÁGOSAN.
Ha másnak is van hasonló problémája, első körben ne cseréljen csapágyat, csak vegye le a kormányrudat, lazítsa fel a króm "kupakanyát", és akkor alatta húzzon a két anyán egyszerre (mivel össze vannak akasztva egy biztosítólemezzel). Addig húzd, amíg könnyen forog a kormány. Ha kész, akkor tekerd ütközéstől ütközésig a kormányt, ha akadozik, recseg, ropog, akkor csapágycsere, ha nem, akkor viszont sokkal jobb lesz a moci tőle!
Berber!

Akkor úgy van tervezve, hogy kb 2-re értek oda Ti, és onnan, ameddig megy... ?
Thx
Igaz. Na én lassan ballagok dolgozni, ha valami változna híjjatok fő.
Megyek én is a párommal ! Már nem hiszek időjósoknak ! Ma közelítek 50 Km-t és várjuk holnapi "jó" időt.
Én mindenképpen megyek. Még egy Bolgár srác is jön. Mindenesetre nagyon megkaszálta a csapatot a tologatás, és nem lett fixebb a jóidő, úgyhogy legközelebb más lesz a hozzáállás. Menni tudok esőben, de maradni és sátorban kucorogni nincs értelme. Szsvsz.
Höjj ! Én is jövök ahogy ígértem. A létszám a motorozz.hu-n reális ?
10 fő 7 géppel ?
Én megyek hacsak nem zuhog az eső!
Már nagyon bizsereg a hátsóm, ebben az évben nem teljesítem a szokásos kilométer limitemet.
szia petya! Sajnos az Xj talira nem tudok menni, mert várnak az osztrák Alpok! . Holnap reggel indulok, viszonylag biztató időjárási előrejelzésekkel. Cél a Grossglockner alpesi látványút, hasonló mint a Transzfogarasi út, csak jóval minőségibb aszfaltozással.
Kicsit gyér a létszám az XJ talira! Ha ti elindúltok Berber akkor én is megyek! Nem hiszem hogy hazajövünk ha esni fog,ezért úgy készülök hogy ne ázzon be a sátor meg ne fázzunk! Holnap lecserélem az olajat meg a gyertyasort a kicsikémbe mert megérdemli!
Akkor nem tom! Biztos megverte a postagalambot a jégeső!