Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bakker ez nagyon menő! Miaz Panzióztatsz? Ha jól saccolom, a távolról érkezők nagytöbbségét fel tudod venni, bár sokan nem akarnak se sátrat, se matracot hozni, végülis azért lőtték Sandominicot. Hálózsákot mindenképp vinnénk... hmm.

Szójjanak a többiek, hogy nekik joe?!
Én Magyarcsanádon lakom Szegedtől még 40 km,Nagylak 8 km tőlünk!
Két szobát tudok biztosítani, egyikbe 1 francia ágy,egyszemélyes ágy+matracvagy szivacs így 5 fő elfér, másik szoba szivacs,matrac 4 fő A szomszéd házba ahova egy kiskapun van átjárás két önkormányzati lakás van. Ezeknek eltudom kérni a kulcsát! Mind a kettőbe van egy nagyszoba és egy kisebb. Padlószönyeg van,szintén szivacs vagy matracos megoldás. Esetleg még sátrakat tudok biztosítani.
Meglletem közben én is! 45 km a különbség, de az árak kisebbek. Nem tudom megéri e? Meglátjuk, hogy alakul a Szegedi szállásolás.
A szállás román honlapján találtam egy útbaigazító térképet!
Bejelöltem a térképen, kb. ott van? Mert a címből csak ezt tudtam kihámozni..
Már át is terveztem a túra egy részét, figyelembe véve a Te javaslatodat.
A Szállásajánlatodat nagyon köszönjük! Remekül hangzik! Aludni hogyan tudunk?
Ugyanis ha Szegedről indulunk, akkor odább tudom tolni az első megállót, egészen a Fogaras aljáig, de mintha az is Sibiu cím lenne?!?
Így viszont van +40 km, ami jó bemelegítő, és ha 9-kor elindulunk 11-re fenn is lehetünk.
Az ezeréves határt azt a 2. napra kihagynám... irány a szállás.
A rosszidőre is gondolni kell, bár nem szívesen!
A rugók a végén kilövi a csavart igen. Aztán ki kell venned őket. A főtengely a gyujtásfedél alatt érhető el. Bal első müa. fedél.
Berber !
Holnap délelőtt hozzák a karburátorsort az FJ-hez. A csóka akinek a linkjét kitetted. Ha most ez jó lesz akkor Januárban műszaki...
Köszi Berber! Számítottam rád . Ez azt jelenti, hogy teljesen ki kell szedni a középső csavart? A rugó nem lőhet ki? Vagy azt ki kell szedni és utána nyúlkálni a 6-os rúddal? A főtengelyt mivel tudom finoman forgatni? Gondolom nem az indítógombbal... Köszi a segítséget, ilyet még nem csináltam eddig és kicsit izgulok, de azért a nagy napon majd próbálok higgadt maradni. Üdv, momo
Én is gondolok azokra akik messziről érkeznek,ezért ajánlottam föl az elszállásolást! Estére bográcsos,házi pálinka,süti...,reggel kávé,reggeli... Természetesen ez nem kerűl semmibe! Szivesen látlak benneteket!
Szerintem mindenkinek kényelmesebb lenne, nem kell korán kelni és azon idegeskedni hogy odaér e a találkozási pontra időbe! (Kánikulába se kellemes elindúlni) Egy napra elég kemény itthon lemotorozni 200-300 km-t majd Erdélybe is majd 400-at,így persze korai a reggeli indulás!
Nagylak-Déva a forgalom,a megállások,nézelődés miatt minimum 4 óra és az még csak féltáv!
A Fogaras lábánál lévő szállásnak nincs zárt udvara,lehet azért mert nincs rá szükség,biztos figyelnének a motorokra,nem hiszem hogy bántaná valaki is. A kétszemélyes szoba ára 6500Ft,3 szem. 8450, 4 szem. 10400(65 Ft 1 lei) Szerintem ez egyszer belefér. http://complex.turistic.europa...

Csak azért gondoltam a Tusnádi szállásra, mert közel van hozzá az Ezeréves határ,Nyergestető,Szent Anna tó. Mert a Fogarasok,Törcsvár,Predál után már ezek nem férnnek bele a nap hátralévő részébe+még az odébb lévő szállásra is eljutni.
Nekem az is nagyon megfelel ha kihagyuk Tusnádot és Zetelaka(Küküllő Panzió) fele vesszük az irányt Brassó után,és majd a következő napokba nézzük meg az említett részt! Ez a szállás nagyon remek,(motoros túra beszámolóba találtam hogy itt szálltak meg)
Azt is figyelembe kell venni hogy még nem vagyunk "összeszokva",mindenkinek más a teljesítőképessége(valaki egy seggel leülné,valaki 50 km ként megállna),van egy kisgép is a csapatba (Honda CG125),motorok különbözően fogyasztanak.
Nem szabad sok látnivalót,nagy távolságokat betervezni egy napra mert az tuti hogy nem úgy lesz ahogy itthon a térkép előtt percre pontosan megtervezzük.
Azt szeretném ha nem kellene rohanni,kapkodni, kényelmesen megtudjunk állni fényképezni,gyönyörködni a tájba,lemenni a mellettünk kígyózó patakpartra ahol a tiszta vízbe belemosva az arcunkat felfrissülünk ! Hisz mindenki kikapcsolódni,pihenni,kirándúlni szeretne és jólérezni magát!
A küküllő panzióhoz vezető útak minőségéről tudsz valamit mondani?
Hát végignéztem a szállásokat.
1- A Sibiu-nak nincs zárt parkolója, és az árai igencsak húzósak egy ottalvásért.... amit én forszírozok annak 100 lei a maximuma ez 100 tól idít.
3- A küküllő nagyon jó! Azthiszem áraiban és minőségében is jobb talán mint amit eddig sasoltam.
2 Viszont ekkor ha odamegyünk nincs értelme szaszerolni a Tusnádfürdőivel.
Nekem az öcsivel 8 hogy mikor indulunk, mert mi előző este Szegeden vagy Nagylakon megszállunk valami panzióba. Emődről egyébként is min 2,5 óra az út és akkor igen gyors voltam. :D
Hülyén maradok csak ennyitől megszünt ez a probléma? Én végig csapágyak cserékben, és kopásokban gondolkodok. Még gumi probléma is befigyelt mint lehetőség.Kérdésem az olaj sűrűbb lett bele töltve, vagy maradt a régi viszkozitású?
Szerintem a 11 óra jó időpont, mivel azért Pécsről, vagy Veszprémből indulva az út idő kb 4óra szerintem. Kilométerben nem sok de például én Szeged nyugati széle és Makó távra rászoktam számolni majd egy órát mert nyáron nagyon nagy a forgalom, Szegedtől a határig megfogja az embert a rengeteg autó, és a szar út.
Berber igazad van egy szálloda lehet ,hogy kényelmesebb, de kevésbé bulis.
Nagyon jó amit beszélsz, de
1, nekem gondolnom kell azokra akik Zalából, Pécsről és Veszprém felöl érkeznek, úgyhogy marad a 11. Még így is bőven elég a Fogaras aljáig.
2, a második nap is tökéletes, de szertném elérni a többnapos szállást, mert akkor kevesebb pakkal kell rohangálnunk, a reggeli készülődés egyszerűbb és biztosabb az esti érkezés. Ezért inkább belehúznék.
Mindíg azt mérlegelem, hogy a látnivaló és a bumszlizás egyensúlyban legyen.
Még megnézegetem a fogadókat, de azthiszem csak holnap.

Ezekkel az érvekkel együtt is jobbnak látod a Te tervedet?

Egyébként meg mi a többiek véleménye?
Berber
Szintén így gondoltam a túrát,de kicsit finomítottam rajta!
Itt az én javaslatom! Szerintem sokkal hamarabb kellene elindúlni mint 11 óra! A tervezett útvonal 80%-án már jártam(boccs az okoskodásért)
Első nap:kb 380 km Nagylak-Arad-Déva-Nagyszeben-
Cartisoara
Program:Maros völgyében haladva többször is megállhatunk gyönyörködni a tájba. Nagyszebenben városnézés lehetne,majd rákanyarodunk a Transzfogarasi útra ahonnan már csak pár km a szállás! Itt mindannyian elférünk. Igényes,szép hely,ára elfogadható! Ez a kiindulópont a másnapi Fogarasi túrához tökéletes mivel frissen egyből nekivághatunk! http://www.europatransfagarasa... (románúl) http://complex.turistic.europa... (magyarúl)
Második nap:kb 360 km Cartisoara-Curtea de Arges-Bran(Törcsvár)-Predal-Brassó-Sepsiszentgyörgy-
Tusnádfürdő
Program:Fogarasi út,Törcsvár,Predál
Ez a táv és látnivaló bőven elég egy napra! Jártam erre tudom mennyi időt vesz igénybe,és ugye mi nem akarunk rekordokat döteni! A szállás http://www.viktoriapanzio.ro/?... Igényes,mind elférünk,a kaja bőséges. A tulajt ismerem!
Harmadik nap:Ezeréves határ,Nyergestető,Szent Anna tó....-Csikszereda-Zetelaka(szállás) A szállás:http://www.kukullo-panzio.fw.h... szintén nagyon színpatikus! Itt 3 éjszakát aludhatnánk.
Negyedik-ötödik nap:teccés szerint csillagtúrák összeállítása:pl Gyergyó-Gyilkos tó-Békás szoros-Békási víztározó-Maroshévíz, Farkaslaka-Korond-Parajd-Szováta
Hatodik nap:hazaindulás...

Várom a hozzászólásokat!
Eddig ez jött:
A kert idore van szabad kapacitasunk,van biztonsagos parkolo is a Filo Hotelnel az udvarban , a Teke Panzional vannak garazsok ahova be lehet zarni ejszakara a motorokat.
A felpanzios ellatas 20euro/fo/nap es ez tartalmaz egy kiados reggelit es egy ketfogasos estebedet szilvapalinkaval,sutemennyel.
link
Ez szerintem a teteje. A kettő között lehet az igazság.
Itt nem ülhetünk össze tűzhöz, beszélgetni, sütni, inni, nevetni... viszont
Osztozom gazasz aggályaiban, nem is a szállás hellyel van problémám, hanem a logisztikával!
Lesz e elég fürdő, meleg víz, mosdó, ezek igen lényeges kérdések hiszen hölgyek is lesznek a csapatban?

Kihasználtam a mai jó időt teszteltem a masinát a szerviz után. Semmi különösebb változás, de a jellegzetes 4000-es fordulaton jelentkező rezonancia megszűnt, 2000-es fordulaton is rángatás nélkül viszi a gépet hatodikban. Az első telóban csak az olaj lett cserélve, de a 60-70 km/ó jelentkező kormányszitálás megszűnt.
Hátha van jobb, még ha drágább is valamivel, lehet, hogy ott kellene szétnézni. Mert azért esőben, estleges hüvösben időben, /mert azért július közepe sokszor esős, hűvös/ nem éppen jó sátorozni. Vagy lehet , hogy én vagyok az öreg már?
De ha nincs más ez is megteszi.
Nem tudom foglalót kérnek-e mert akkor azt össze kellene szedni.
Szerintem még egy kicsit körbe kellene nézni a környéken, hátha van még valami jó szállás.
Nos nekem is az a problemám. 13€ a kaja is benne van ha jól értettem. Állítólag a hely alkalmas 25 ember "tárolására" mert a "szérüt" "szobává" alkották... A leveleket hiánytalanul beraktam lejjebb. Sátrazni persze lehet.
A többi hely kultúráltabb persze és val.szeg drágább is. Lekértem pártól a feltételeket.
Berber te ez a második szállás nem kicsi , hova fér el 20-25 ember tető alatt? Meg olvastam, hogy van ott hely a csűrben, padláson meg fészerben, meg mit tudom én még hol, ami még nem is lenne talán gond, de akkor meg nem sok az a 13 euró érte. Különben hálás köszönet azért, hogy szervezői munkát elvállaltad, ami azért szerintem nem egyszerű.
Vadászunk komám! Ne aggódj! Mellesleg ha ennyi a tárcsa, mennyi a km?
Tekerd ki a feszítő középső csavarját, óvatosan mert rugó van mögötte. Aztán egy kb 6-os (rugó vastag) rúddal nyúlj be és toldd meg erősen. Figyelj a kattanásra. Kilincsműves, előre igen, vissza nem megy. Ha a főtengelyt közben finoman előre, hátra forgatod, akkor összeszedi az összes lazaságot.
Csínján! Nem túl feszíteni!
Nos Berber,voltam a esztergályosnál és végig mértük a tárcsákat,az egyik 3,2 a másik 2,9 és nem egyenletesen vannak kopva valószínű a szar állapotú betéteknek köszönhetően úgy hogy én amndó volnék cserések,ja és nem találtam rajtuk semmilyen jelzést a min. értékre.