Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Valóban nem moped a kicsikém, habár félnék, hogy a tempós menetet, és a hegymászást hogyan viselné...
Egyébként halkan jegyzem meg, hogy oda valószínű már a cb500-on megyek! Jővő hét szombaton megyek érte!
250 nem moped
Horvátba mentünk 900-at vagy mennyit. Itt arról van szó, hogy ki kell érni. Az gáz. Ha nagyon beaprózom, több nap, és kevesebb látnivaló van. Amúgy a térképet kell nézni, és erősen túlsaccolok, hogy ne sokat csússzunk.
A napi 900 km szerintem nagyon sok.
Lóhalál vágta lesz a neve az útnak?
Vagy inkább kerget minket a tatár út?
Hm.
Kényelmes guriga nézelődés túra nincs?
Friss jogsisként moped tulajként kissé elbizonytalanodtam.
Közben levelezek én is emberekkel és jönnek infók: Jó, így jó! De Nagyvárad és Marosvásárhely közötti 180 km az nekünk kb 6 órába tellett. Ez a hazafelé szakasz lenne...lett volna
Szerintem, ha oda akarunk érni, menni kell. Addig szinte nincs látnivaló, és a fogarasira pont kipihenten akartam a társaságot felvinni. Nekem a napi limit kb 900Km-körül van. Bocs ha sok, ezért kell szólni. Krisztián szállást is írt.
Szia Berber!

Látom nagyon belemélyedtél a témába.
Nekem nagyon tetszik, de a második napra tervezett 530km kicsit sok. Gondoljunk az utasokra és a friss jogsival rendelkezőkre!
Valamelyik útleírásban azt olvastam, hogy a szálást 18 óráig el kell foglalni, mert bezárják a kapukat és az istennek se nyitják ki.
Az első napra 700km szerintem nem borzasztó én valahol a határ mellet éjszakáznék előző nap és frissen, kipihenten indulnék Erdélybe.
Egyébként hol lépnénk át a határt?
Találkozási pont? Ezeket még tisztázni kéne!
Konkrét vázlat és 5 nap terve van fenn, egyenlőre szállás nélkül. Kérek véleményt, addig nem agyalok rajta tovább

Erdélyi XJ guriga

Vannak a jelölőkben linkek ahol a helyről készült képek tekinthetők meg.
Kösz! Legtöbbre rákeresek, és sokszor kijön egy oldal. Ezekre is a legtöbb válasz innen http://www.erdely-szep.hu/ jött. Tele szép fotókkal! Gondolom már a motorzás is fantsztikus egy szép hegyes völgyes tályon, és akkor plusz a látvány. Nézegessetek rajta.
Tusnádfürdőn elég gyenge fürdő van. Szováta jó hely ott van a Medve tó ami sós vizű és komoly strandja van! Békás szoros,Békási víztározó! Érdemes elolvasni a fényképes beszámolókat a motorostura.hu oldalon az országösszefoglalók/Románia menüpontban!
Néhány új helyszín, főleg motoros szemmel, állítólag nagyon szép vidékek.

Bucsin tetö, Parajdról Gergyószentmiklós felé.
Szent Anna tó,
Vajdahunyad, A magyar történelem kiemelkedő helyszíne szinte kötelező, de állítólag elég lepusztult
Gyimesek, Csíkszeredából Moldvába induló 12/A műút
Tusnád, 12-es úton , ha esetleg pacsizni is szeretnénk
Skacok!
Én csak azt írom amit mondtok. Meg amikor ráérek, kutatok. Felvettem a kapcsolatot egy erdélyi fazonnal meg elkezdtem az utat felszorni gugliba, csak hogy átlássam. Lehet 2 szállás is elég lenne... Irjatok mi a szép, mit érdemes.

http://maps.google.com/maps/ms...
lehet más is tudja szerkeszteni, vagy mi.
Én is voltam már mindegyik helyen amit berber írt. És azért Parajdot bent hagynám. Baromira látványosak a hatalmas termek. Olyan mintha Mória bányáiban lenél. Mi anno csak fél órát tudtunk ott maradni de én lazán el lettem volna ott 2órát is.Egyszerűen lenyűgöző!
A Parajdi sóbányát nyugodtan ki lehet hagyni ha nem vagy asztmás,voltam benne érdekes(gyakorlatilag egy gépekkel kimart csarnokot látsz) de kerülőt nem tennék miatta .A többi viszont elképesztő!
Heló!
OLCSÓN eladó egy 86-os xj 600-as, papíros, ALKATRÉSZNEK, vagy felújítani. Műszaki lejárt, hengerekben alacsony a nyomás.
http://kepesmotor.hu/yamaha-tu...
Látom, az Erdély rally egyértelműen nem jön be senkinek!
Visszaírtam manóbácsinak, hogy az XJ csapatra ne számítson.

OFF
Tapasztalatomat szeretném megosztani veletek, elöljáróban csak annyit, hogy ez nem reklám,
nem fűződik érdekem a termékhez.
Van egy 2 éves Chevrolet Lacettim 30.000Km környékén elkezdett az erő elfogyni a kocsiból.
Természetesen szakszervizbe vittem, feldugták a műszerre, minden paraméter rendben,
de a kocsi csak nem tetszett. Egy hét múlva ismét vissza, ismét minden rendben.
A szerelő srác végül kibökte ez egy természetes tünet városi használat mellet, elkokszosodik az egész rendszer. Ezt az adalékot ajánlotta http://www.dyno-tab.hu/dyno/in... , nem hittem ezekben a csodaszerekbe városi legendának tartottam.
Fél éve rendszeresen használom és beváltotta a hozzá fűzött reményeket, főleg alacsony fordulaton érezhető a nagyobb rugalmasság, A fogyasztás csökkenés kérdésében nem vagyok kompetens mert Budapesten használom városi forgalomban. Annyi biztos autó pályán szárnyakat ad a gépnek.
Örömmel jelentem be hogy az XJ900 már NEM eladó !
Megoldottam hogy a családban maradjon : megvette az öcsém.
Ez egy korrekt ár, főleg félpanzióval! Badacsonyban szembesültem azzal a ténnyel. hogy a Magyar camping is ennyibe volt! Pontosan 4 pöngőt kértek volna 1 sátor, 1 motor, 2 embörre panzió nélkül. Brutális! A dákszálló meg volt 3500,-igaz nőt nem vihettem volna fel. (Ugyanmár, nem most kezdtem a szakmát)
A szállás dolog ennyi fő esetében nem olyan egyszerű,mert gondolom a párok kétszemélyes szobát szeretnének! Szerintem egy jó nagy vendégház lenne jó ami zárt udvarral rendelkezik! Általában a középkategóriás vendégházakba a félpanziós ellátás 3500-5000 Ft
Maximálisan egyetértek veled Berber!
Én pont ezekért a dolgokért nem megyek el ilyen túrára!
Dobok egy körvonalat:
Kéne listát írni tudoroknak az igazi látványosságokról, lehetőleg térképen elhelyezve. Mivel biztos több lesz mint idő, felállíthatnánk egy fontossági sorrendet. Mivel a csillagtúra általában ménkű sok kilóméterrel és motoron töltött idővel jár, viszont a hurok kényelmetlen, és bizonytalan esti szállásokat tételez fel, - hogy az a lúúdmila is megmaradjon,- egy kb.3 szálláshelyes (több nap egy helyen) nagyobb hurkon, kis csillag hurkos-túrás (max 20-50 km) megoldás lenne az optimum. Arra kérnék erdélyi kapcsolattal bírókat, hogy kérdezzenek utána szállás lehetőségének (én is teszem)
A guglin meg el kellene helyezni a helyeket ahova mennénk.
Valami közös szerkesztésűn. Azt öszzekötnénk egy okos vonallal. Én rájuk kerestem, megnéztem miket ígérnek a helyek, hát állat! Sőt besz@rás! Pardon.

-Transz fogarasi út 5*
-Békás-szoros 5*
-Parajdi Sóbánya 4*
-Gyilkos tó ?

Mondjuk én a természeti képződményekre bukom...
Ja és elhívhatnánk KrisztianFZ6-ot is.
Mafecó+életempárja Yamaha XJ600S
Puzsi Suzuki Intruder
Kis Puzsi Honda CBF 600
HJózsi Honda CG125
bozontos42+anyatigris,divike
Berber XJ600 öregvas
FAndi VTZ250 méregzsák
lupus+a jány XJ600N "a brutál hangún"
Yamahaxj+feleség
Bapity (XJ900S)
valterjani(XJ600s)
Vitarij XJ600 lopakodó és +1fő még bizonytalan
gezasz+asszonypajtás
Vilman+a babája XJ900 vagy FJ1200

Gyilkos tó környéke volt főnököm szerint off-road pálya ,autóval sem tudta igazán megközelíteni.
Én is komoly jelentkező vagyok Erdélyre, csak még most nem tudok 100 százalékban nyilatkozni . De azért felíratkozom.

Mafecó+életempárja Yamaha XJ600S
Puzsi Suzuki Intruder
Kis Puzsi Honda CBF 600
HJózsi Honda CG125
bozontos42+anyatigris,divike
Berber XJ600 öregvas
FAndi VTZ250 méregzsák
lupus+a jány XJ600N "a brutál hangún"
Yamahaxj+feleség
Bapity (XJ900S)
valterjani(XJ600s)
Vitarij XJ600 lopakodó és +1fő még bizonytalan
gezasz+asszonypajtás
Hát akkor ez az ötlet asszem felejtős...
Sziasztok!
Csak egy tanács:a felvázolt túraútvonal egy része inkább terep mint túramotorokkal járható.Sajnos a motorosokra nem gondoltak van ahol öklömnyi kövek vannak leteritve több km hosszan .Ezt azért nem árt belekalkulálni.