Sziasztok!
Remelem mindenki elvezi a nyarat!
Nekem egyre jobban bejon a motorom. (XJ 900)
Sajnos eljott az ido, hogy uj gumikat szeretne.
Annyi oromot okozott nekem marcius ota, hogy ezt igazan nem tagadhatom meg tole.
Adjatok nekem legyszives nehany tippet, hogy hol erdemes gumit venni. Egy sok honappal ezelotti forumnapbol az az info remlik, hogy egy hatso gumi kb 24000, az elso kb 18000. Ez nagyjabol fedi a magyar valosagot? Jelenleg Pirelli gumi van rajta, ez ar ertek aranyban jonak szamit, vagy tudtok esetleg jobbat? Nagyon szepen koszonok minden tippet es otletet.
Zsolti
Gondolom érted is jó sokan szorítottunk... Most jó nyarat neked! Merre ne mennyünk, hogy véletlen se fussunk össze? Ja már elmentél. Hát kellemes pihengetést!
Képzeljétek beszabadultam egy motorboltba, és felöltöztem tokától bokáig. Az előbb mentem egy karikát, és eszméletlen mennyivel másabb érzés jó cuccban motorozni. Sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, és a szélzaj is hatalmasat csökkent, így a tempómon is sok változott.
Mertel feszt? Mert azert 2Vig kisutni egy akkut...hogy is mondjam...
Amugy igazan de igazan nem ertem a dolgot, mert szamitasaim szerint nem szabadna sokat zabalni egy terheletlen GPS toltonek...szoval mas gond is lehetett, szerintem ez az akku halodott, de ezt mar utolag nem deritem ki.
Egy biztos, ez nem jott helyre, barmit tettem...most az elete utolso szakaszanak maximuman van
Es bizony ez nem sok :(
Hajrá! Minden jóra fordul. Már nekem is van melóm január 1-től. Megkerestek és pénteken le is zsíroztuk a lényeges dolgokat.Jók legyetek! Fél óra és irány pihenni. Már minden (remélem) bepakolva.
Most elmondjam? Annó télen amikor betettem egyszer, az elektromos próbálgatás során rajta felejtettem a gyufát. Mivelvisszajelzés még nem volt, ezért történhetett. Másnapra tök süket volt. Akkoriban nagyon hullott a hajam. Majdnem kopasz lettem. Aztán egy gagyi akkutöltővel (Bosch ) megindítottam, és a Lidlissel jó egy hétig töltöttem cseppesen. Még járok vele. Igaz új volt. Ezért hullott a hajam.
En aztan igazan nem reklamaltam apa! Amugy csak az vigasztal, hogy minden rossz utan jo jon
Nah amugy ha mar itt vagyunk, leirom az akkus storymat, hatha valakinek jol jon :)
Szoval adott egy lead-acid akku, 9Ah-as. Multkoraban lemerult (nem nagyon, csak eppen nem inditott), de nem tulajdonitottam neki nagy jelentoseget. Fogyasztas nem volt a motoron, gondoltam nem volt feltoltve rendesen, eshat sajna sokat all a kicsike :(
Feltoltottem, ugy nezett ki rendben van minden. Aztan elmentem motorozni, es miutan hazajottem, elfelejtettem "aramtalanitani" a szivargyujtot! (Tudom Berr, f@.. vagyok, hoyg meg nem kotottem be gyujtasra, de a mostani esetbol tanultam :( )
Szoval kb 2-3 hetet allt a motor. Aztan menni akartam vele, es semmi..probaltam betolni, semmi! Mivel mar ugyis elkestem, ezert ugy dontottem, hogy lemondom a programot, es inkabb megkukkantom az akkut... 2V volt benne Nyilvan a lild-os akksitolto meg sem mukkantotta, kapasbol beindult a vedelem (melykisulesbol nem nagyon lehet az akkuval mit csinalni)
Raaggattam a kocsira, (bizva a lehetetlenben), aminek hatasara a kis akksitolto be is indult, ugy nezett ki, hogy rendben leszunk..aztan magara hagytam. Este mikor jottem haza, ismet letiltott az akksitolto :(
Ezutan mar nem volt kerdes, hogy az akku halott, de mivel hirtelen nem van penzem uj akkura, megaztan miert ne vizsgalodjak..szoval radugtam direktbe egy 12V (lehet, hoyg 13V, fene sem emlekszik mar) es olyan 0,3-0,5A-es tapra :) Ezzel toltogettem vagy egy fel napot, majd miutan valos feszt tudtam merni rajta, hat attettem a lidl-os akkutoltore. Ezutan "szepen" feltoltott. Majd fogtam egy 21W/5W-os egot, es elkezdtem jatszani. 10,55V-ig meritettem, majd toltottem toltovel, felvaltva 21W-os es 5W-os egon keresztul. Kb. 3Ah-t sikerult kihozni belole, es kb 12,1V-ra merult vissza magatol. Majd mivel 2 cella elegge szaraznak tunt, meghat mivel ugyis halott (es mivel erdekes modon leszedheto a teteje) ezert feltoltottem desztvizzel Majd meg egy parszor eljatszottam a toltes-merites-toltes dolgot. 12,4V-ra sikerult tornaszni, es kb 4Ah-ra...persze ez semmi, mivel a kezdo tartomanyban elegge gyorsan esik. De betettem a mociba :) Elindult vele :)
Nah erre mondjuk az eletement nem biznam, latszik a lampan, hogy fordulatszamtol fuggoen vilagit fenyesebben. Amugy elegge mokas, mert kb. 20 perc motorozas utan es meleg motorral meg a toltes is megfelelo volt, alapjaraton sem esett 13,6V ala...persze lampa nelkul! (lampaval 12,8-13V, bar egy pici fordulat emelesre felment normalra)
Sajna miutan kb allt egy orat a motor, ismet ingadozott a toltes...nyilvan leesett az akkufesz
Szoval ez van, akkut kell venni, de jo lenne, ha nem tuzoltas szeruen kellene, hanem lenne idom kutakodni valami olcso/jo akku utan :(
Bar relativ a jo akku fogalma
Szasztok fiúk és lány!
Milyen sprayt használtok lánctisztításra. Én mindig szenvedek vele, mert havonta nagyon szutykos és egy egész tisztítósprayt is rányomhatok, akkor sem olyan tiszta.
Amúgy meek szombat reggel Ausztriába Louisba, ha valaki kér valamit szoljon és ha útba esik arra-erre akkor hozhatok valamit. :), mert pl egy láncszetten 7ezret lehet sporolni.
Hogyan tartjátok tisztán a láncot?
Talán mostanság érhet világjáró barátunk a skandináv túra legészakibb pontjához ...
Én sokat gondolok Rájuk, és szorítok Nekik, hogy gond nélkül hazaérjenek!
Vasárnapra várhatóak
Azert lokj egy emilt (apropo...valaszoltam nekem multkor, megkaptad?) ha jottok...majd addig meg eldontom, hogy elkerulom a videket is, vagy feher zsebkendovel felfenyverkezve, meleg (nem nem ugy meleg, hogy egyem a kicsi szivedet) varjalak titeket
Amugy most Brighton kornyeket szemeltem ki, szoval kozelebb a motoros esemenyekhez
Nagyon örülök neked! Gondolom mások is, akik még ismertek annó. A többiek azt mondanák: A HALÁL se emlékszik RÁD. Rendezd a dolgaidat, aztán gyere. Mi itt leszünk, vagy Angliában. Ez még nem fix.
Mivel egy kedves (nah ezen azert meg gondolkozok ) forumtars mondta, hogy igazan pofatlan egy alak vagyok, hogy azt sem mondom bikkmakk, ezert gondoltam jovok, es becsokolok
Szoval csokolom
Amugy igen kemeny idok jarnak ram, ezert nezzetek el nekem...melokereses ezerrel, akkum megadta magat, motoron 1 honap utan most ultem kb. 20 percre, vettem egy autocom intercomot amivel atvagtak, szoval buktam egy halom penzt...bar ez meg nem lefutott dolog...
Nah de nem sir a szam, inkabb orulok, hogy lyuk van a popomon
Legyetek jok, es kitartas, remelhetoleg hamarosan ismet jovok...nah akkor lesz csak nemulass
addig pedig beke beletek
Remelem mindenki elvezi a nyarat!
Nekem egyre jobban bejon a motorom. (XJ 900)
Sajnos eljott az ido, hogy uj gumikat szeretne.
Annyi oromot okozott nekem marcius ota, hogy ezt igazan nem tagadhatom meg tole.
Adjatok nekem legyszives nehany tippet, hogy hol erdemes gumit venni. Egy sok honappal ezelotti forumnapbol az az info remlik, hogy egy hatso gumi kb 24000, az elso kb 18000. Ez nagyjabol fedi a magyar valosagot? Jelenleg Pirelli gumi van rajta, ez ar ertek aranyban jonak szamit, vagy tudtok esetleg jobbat? Nagyon szepen koszonok minden tippet es otletet.
Zsolti