Heló!szénkefét egy flexből vettem ki aztán 1 perc alatt a kellő méretre csiszoltam csak az a lényeg hogy ugyanott legyen a rézvezeték ahol az eredetin vagy az alján vagy az oldalán.
akkor ide is teszek, hogy ne csak tv-n. De ez a motor mennyiség nem lehetett több mint 500-600 max.
A motorozz.hu évadnyitó bulin 700 (bizonyított!) motorral nyomtuk az ipart idén március 15-én és megkell, hogy mondjam sűrű menetoszlopban nem hézagod 30 méteres klikkekben a sor eleje és a vége negyed óra volt .
Lehet, hogy erről nem hallott valaki mert nem volt balhé,nem volt busines.Ott mindenki "csak " jól érezte magát...............................
Haveromnak van egy Suzuki gs500-a, azon van egy jóféle. Megkérdezem tőle, hogy it tud ő a plexiről, bár azt még az előző tulaj tette fel, de a minősége igen jónak tűnt.
Köszi Paragraf. Első körben S verziót preferáltam, de hosszas keresgélés után sem találtam árban olyat, ami hasonlóan jó állapotú.
Szóval már gondoltam a plexire, hogy igencsak hasznos lenne, mert 110-120 felett már nem élvezhető a motorozás.
Van vmi jól bevált fajta, amit tudsz/tudtok ajánlani?
Nagyon szép a motor a hirdetés alapján. Úgy látom minden alkatrésze hibátlan állapotban van és ha tényleg így van, akkor az ár teljesen jó a gépért. Biztos vagyok benne, hogy a kötelező cserés dolgokon kívül nem kell hozzá nyúlnod hosszú éveken keresztül.
Gondolom túrázásra szeretnéd használni és nem csak boltba járni, ezért szerintem érdemes elgondolkozni egy jófajta túraplexi beszerzésén. Persze ez csak az, amit én tennék ...
Előző motorom szintén ETZ, csak 125 volt. Most 24 vagyok, 9 éve motorozok. NS 50 F-el kezdtem 14 évesen, ahogy lehetett megcsináltam a SMKP jogsit. Ezzel motoroztam kiscsávó korom alknyáig kb. 19 éves koromig. Aztán kimaradt 2 év. Az MZ-vel 3 éve tolom. Nagyon jó kis motor, szerettem, de ideje volt váltani.
Részemről össztolhatjuk a bringákat egy kis kanyarvadászatra. Neked mikor lenne ideális?
Természetesen más is csatlakozhat, ha van affinitás.
Nekem kicsit volt zúzda látvány most hétvégén az alsóörsi felvonulás a Balatonnál. kb. 10 000 testvírünk tolta. Sajna csak TV keresztül láttam.
Az xj-k kuplungja a lejobb olajok mellet is zörög, ezt az olaj felerősítheti vagy letompíthatja. Amióta nálam van a gép 10W40 es van benne. Valamennyit becsipeget belőle de az még bőven a megengedhető mértéken belül van, a jobb viszkozitásu olajból többet is becsipegethet.
Ha visszaolvasol pár oldalt találsz infókat ki milyen olajat használ
Egyébbként a gyárilag megadott olajtipustóltól jobb minőségü olajat nem érdemes használni, egyrészt sokkal drágább másrészt nem jelent több védelmet a motornak. Persze mindenki a legjobbat szeretné adni a kis kedvencének, de ez csak + pénz kidobás sztem. Ha tévednék valaki világosítsatok fel ezügyben.
Szia medvesajt! Jól néz ki a motorod! Nekem 900-as Divim van és Magyarcsanádon lakom szóval nem messze tőled! Első nagymocim 150-es ETZ volt! Amúgy te mióta motorozól?
Na mindegy, ennek ellenére szép darab. Még tart a forgalombahelyezés, talán hétvégére meglesz. Mondanom sem kell, hogy igen nehézkesen telik az idő, már igen kívánna a seggem egy kis kanyarvadászatot.
Szerinted jó ár volt a 620 eFt érte?
Részemről kedvem lenne egy XJ találkozóhoz --- hadiszállásom: Szeged!
Bárkinek van affinitása egy kis motorozáshoz verődjünk bandába!
Nézd a jó oldalát, másnem hazajössz és sütsz nyárson szalonnát
Szerintem sehol nem fonják kolbászból a kerítést, legfeljebb bácskaiból . Itthol is kezdenek már hőbörögni az emberek az emelések miatt Szerdától megint 6-6 forintal emelkedik a benzin és a gázolaj, menni emberek teletankolni a fürdőkádat! Anyóst meg nem beengedni a fürdő szobába
Halal a vilagat nem tudja, es orul, hogy lyuk van a popojan! Mivel isszonyatosan osszerugtam a port a munkaadommal, igy most fejveszte melot kutatok...nem egyszeru!
Szoval az utobbi par hetben nem nagyon latogattam a forumot sem, meg szerintem egy darabig nem is leszek tuuuul aktiv! meg is lepodtem, vgay 5 oldal elmaradasom volt...mekkora aktivitas...helyes! Udv azoknak akik most erkeztek, udv azoknak akiknek meg nem koszontem, Rike ne kakilj be, beke van, meglesz a rutin is, meg minden! Van az ugy, hogy az ember nincs passzban
Berber cimbora...bocs, de azota egy percet nem tudtam hasznalni az eszem a probleman, de kivancsi vagyok! A sajatomra sincs idom sajna, pedig jo lenne ervezni egy jelosszegzot hozza...hmmm...
Paragraf, jo helyen leszel, de ne hidd am, hogy itt kolbaszbol fonjak a keritest! Most nem jo szelek fujnak erre, aremeles ezerrel, es bitangul romlik a font. Hoborognek is rendesen, meg abbol is erezni, hogy a lengyelek tomegesen kezdtek kivandorolni innen
Viszont ha ugyis jossz, akkor elore ebayezz magadnak cuccokat
nah vegszokent csak annyit, az elet nem egy habostorta, de cukros f.sz.
Olajcsere nem segítene rajtad? Egy idő után romlik a viszkozitása, megváltozik, ami eredményezheti a rugózás felpuhulását. Ha elsőt(rugót) tudsz csinálni, a hátsót nem lehet legyártani ugyan olyan méretben egy kicsit erősebb rugóval? Kimegyek megnézem hogy van összerakva
Az első progresszív nekem nem annyira kell, bár örülnék egynek, mert 5eFt-ért tudnám ismételni... A hátsót bebuktam. Az ritka. fél év alatt 2-őt láttam. Az egyik bőven 100€ fölött ment el, a másik meg futam vége előtt megszűnt! Pedig nagyon kéne az utas miatt. Rém gyenge a vége! Nem nagyon tuningolták ezeket, mert nem egy sportmotorok...
Szétnézek majd, körüljárom a témát alaposabban, meg számolgatok egy kicsit
Holt szezonig van rá idő
Az üvegszálas termékeknél a rezgés csillapítás hiánya a legnagyobb probléma, mivel elég merev könnyen átviszi felerősíti a rezgést.
A központi rugóval jutottál valamire?
Első porgresszív rugót láttam cirka 20 ért, én nem adok annyit érte.
A belső idom fél év alatt 2x fordult elő, és nem volt brutális ára, de vitték mint a cukrot. Ráadásul szinte tökéletesen javítható, ha nincs apróra törve. Ugyan ez a fejidomra is igaz. Szerintem, ha, egy nyers darabot nem tudsz 25-30 alatt kihozni, meg se próbáld. A gyári árak, sőt a bontósok is brutálisak. Fejidomot én szinte folyamatosan látok, DE a szállítási költség és/vagy az állapot annyira bizonytalan, hogy el se tudom mondani. Van hogy a postaköltséggel piszkoskodnak. Alacsony az aukciós ár, de dupla postázást számol, és ott hozza be a hiányt. Megteheti.
Itt egy nagybiztonságú, és jó link fejidomra: Üvegszálas utángyártott Div. fejidom
Ez mindíg van, és azonnal vihető. Ami nem fogott meg benne, az a belső tartók minősége, a rezgéscsillapítás hiánya, és a kivitelezés pontossága.
Köszi szépen a minta felajánlást, nem mondom hogy nem fogom majd igénybe venni
Ki kell kalkulálni hogy mennyi lenne árban a differencia a magyarban gyárott és a külföldről behozott idomok közt. Hogy érné meg jobban.
Vagy külföldről megvenni kész szerszámot, és azzal gyártatni idomot.
Gyakran nézelődök amúgy külföldön és belföldön is egyaránt idomot, de pl műszerfal takaró idomot én még nem találtam. Ha lenne, akkor sem lenne túl olcsó szvsz.
Az ebay nekem egy kicsit nehézkes a nyelv miatt, az angollal megbírkózok nehezen,de a német az nekem magas
Linkelek két képet az egyik sima üvegszál, színre fújva a másik alutex.
Egyébiránt azért ajánlottam, hogy nálam van minta(!), ha ezt az utat akarod járni, másrészt, mindíg van fejidom kintről, csak pénzkérdés, és harmadrészt, nem tudom érdemes e megfinanszírozni ezekután egy szerszámot, ha külföldön is nyomják üvegből...
Benevezek én is, de amíg nincs egy normális sisakom, meg dzsekim, nem megyek egy métert se. (túrázni) Nekem is csak ritkán jó, meló, family stb.