Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én csak olyanról nyilatkozom, amit ismerek. Na ez a NOLAN bukó Nekem egy használtan vett
nyitható bukóm van.Kényelem ***** zajszint **** használhatóság*** . nekem még más bukóm nem volt de volt a fejemen zárt agv ami hangosabb mint a nyitható Nolan.Igaz, hogy az AGV 200 fölött és 300 alatt lett tesztelve, mint utas. Csak pislogtam a hátsó poszton.Röviden ennyi a bukóról.Azt, hogy esésnél mit védene, azt meg nem akarom kipróbálni.
Más!
A metzeler 120/90*18 -as gumimat kb. hónap végére tudják prezentálni. Kell műszaki hosszabítást
kérnem.Na utána tudok a hátsó metzeler-ről is írni.Most még csak az elsőt tudom dícsérni.
Érted!
Egy érdekesség viszont, senki nem szidta és nem dícsérte a Nolant. Nekem nincs, dícsérni nincs jogom, és szidni se. Viszont az volt a 2. számú jelölt, és csak az ár miatt nem volt befutó.
Tök jó! Mi tartjuk el a fórumot! A francba. Senki másnak nincs véleménye?
Veled meg egyetértek, hiszen ua. írjuk, más szavakkal. Szerintem....... gumicsirke.
Figy Berber. Tovabbra is tartom a velemenyem, miszerint ezek a sisakok mind mind megfelelnek biztonsagi eloirasnak. Az, hogy ez ilyen sisak nem lesz olyan eros mint a full face, ez teny, ezzel szerintem senki nem vitatkozik, hiszen statikailak egy bontott egysegbol all.
Gondoljunk csak egy gragasztott alkatreszre rotes utan. Soha a budos eletben nem lesz olyan, mint egy egytombbol allo valami, de attol sok esetben maximalis lesz a funkcionalitasa (mondjuk ragasztottam mar ugy, hogy kesobb mashol tort el, a ragasztas tartott)
Szoval igazabol teny, de nem "kizaro tenyezo".
Igazabol meg kell talalni mindenkinek a maga igenyeinek a megfelelot, de fokent a megfelelo motorhoz a megfelelo sisakot.
Es ugy, ahogy te is irtad, amig lehet venni jo arban jo (vagy jobb) sitykat venni mint egy pakisztani formedveny, addig erdemes figyelembe venni.
Es hogy kell-e annyira eros sisak? Itt csak magamat tudnam ismetelni. Sokszor totalisan elkanyaritjak a teszteket es a gondolatokat a toresteszt iranyaba. Felesleges.
Ha egy nagyon biztonsagos, jo, es ezaltal draga sisakot vesz valaki, akkor vegyen hozza minden mast is ugyan olyan biztonsagosat. Sot, vegyen nyakparnat, extra protektort, meg sorolhatnank... es meg ekkor sem biztos hogy vedelemben van egy olyan utkozes ellen. Amely utkozest az elep vedoruhaval komolyabb karok nelkul tulel, azt barmelyik bevizsgalt sisak is tuleli. Vehetsz te egy hipiszupi kupakot, ami minden mai safety eloirasnak megfelel, es a leheto legtobbet nyujtja benne, egy olyan utkozesnel, ahol ez a sisak kell, hogy megvedjen, ott majd eltorik a nyakad, vagy a gerinced. Ez igy tudom, hogy utos kijelentes, de gondolom ertheto, hogy mire gondolok.
Ezert mondom, hogy ez nem az egyetlen szempont.
Es inkabb azt a reszt ajanlom mindenki figyelmebe a cikkbol, amit arrol ir, hogy egy sisakot nem csak a balesetek idejere kell venni, hanem eszben kell tartani, hogy az ido nagy reszet ebben motorozza le az ember. Azaz nem csak azt kell nezni, hogy nagy karambol eseten ez mit tud nyujani, hanem azt is, hogy motorozas kozben mit "vesz el a sofortol"

de ez ismet csak az en velemenyem...persze nekem a gondolkodasom mar messze van a vollgaz, satufek kategoriatol.
Igaz de én ujat vettem, nem lehet törött. Kicsit se. Én csak azért firkálok, hogy ha elérhető áron tudtam szerezni jó buksit, akkor más is próbálja meg, és ne a kínai piacon vegyen tényleg ócska kupakot. Amit ír, hogy soha nem lesz annyira erős mint egy full face, igaz, a kérdés csak annyi, hogy szükséges e annyira erősnek lennie? Amikor a flippesről leszakad az állrész, akkor már a feje is szakad a manusnak....... Ennyi.
amugy ezt nezegettem:
Stop Wind 3 Helmet Skirt

Velemeny?
Mondjuk irtozat csunya, de egesz hasznos lehetne
Nah hat ez nagyon jo, irtam egy HSZ-t erre levagta a "veget"

Szoval a srac messze nem egy szakerto, es igazabol nagyon nagy okossagokat sem mond, de megis tetszik, hogy valaki kicsit osszeszedte a "gondolatait"

Szoval kiemelve egy par dolog a cikkbol:
"I don"t have a strong brand preference, and I think that any of the major brands (HJC, Shoei, Arai, Suomy, AGC, etc.) make fine helmets."
Bar elotte leirja azt is, hogy nyilvan egy jobb sisak nagyobb vedelmet ad, de ez sosem volt kerdes

Kulon Berbernek egy idezet:
"Schuberth and Nolan flip-face helmets have come highly recommended to me, but they"ll never be as strong and safe as a fixed full-face helmet."

Es meg egy:
"Don"t spend money on one, and if you got one with your bike, throw it away or sell it to a moron on Ebay."

a forum viszont nem tudom, hogy miert szabotalja a linkeket es a HSZ-aimat
olvasgattam (mas teren, es veletlenul raakadtam erre: [L=http://www.obairlann.net/reape...]-- link
Szerintem mást is érdekel amit leírtál. A szélcsatorna nem rossz ötlet, de lássuk be.... fog menni. . Nekem ugyan ilyen fokon hiányzik egy igazi gumi teszt is! Hamár lehet nyíltnapon motort próbálni, miért nem lehet gumit, bukót próbálni? Van még valami ami ennyire specifikus? Szerintem piszkosul megérné a forgalmazóknak egy-egy ilyen napról közkézre kerülő fórum vélemény, amikor leírják, hogy az agyonreklámozot vetélytárs max. szemétre való. Bár ha hinnénk az ujságírói teszteknek, és ha több elérhető objektíven leírt vélemény lenne a neten, lehet nem is lenne szükség erre. Viszont mindíg van valaki, aki azt hiszi (hess!), hogy Ő választott piszok jól.
Én csak aztmondom, nembaj ha jó, csak legyen nagyon occsó!
Ok, vegulis nem panaszkodom en sem, mert anno is ugy vettem meg ezt, hogy atmeneti olcso sisak kell. 100font koruli keret volt ra, tehat nem nagyon ugralhattam, volt egy agv, 2 caberg, meg valami noname.
A noname nagyon kenyelmes volt, minden szuper volt, csak akkor hezitaltam, meg mivel az elado azt mondta "nekem is ilyen van, es ez nagyon jo", nah itt mar kicsit marketingszaga lett a dolognak, szoval ugy lettem vele, hogy korbenezek a piacon. (Lehet jobban jartam volna azzal a sisakkal)
Aztan felprobaltam egy nyithato allu caberget, ami tetszetos volt, es bar nem igazan akartam nyithatosat (sok helyen irtak le teszteken, hogy igazabol olcsobb nyithatos allut nem igazan erdemes venni, pont a statikai kialakitas miatt...ez ertelemszeruen ez zajosabb, ezt is mindenhol leirjak, nyilvan ezen sem lehet meglepodni, viszont sok elonye van, mind1)
Tehat ez a nyitos caberg tetszett, viszont az en fejformamhoz nem passzol, nekem valami miatt beleert az allreszbe a allam, ami pedig jo volt, az lotyogott...szoval ez a sisak nem nekem valo.
Igy maradt ez a V2, meg egy agv. Mindketto kenyelmes volt (sisakhoz merten, elso probara), es kb ugyan az a minoseg is volt. Vegulis nemi unszolasra a caberg lett. Nem mondom, hogy nem bantam meg.

Igazsag az, hogy jo sisakteszt nem nagyon lelheto fel. A foromokon, a sorok kozt lehet olvasni, es levonni a konzekvenciat, de ezt osszeparositani az ember penztarcajaval, nem egy egyszeru feladat.
Igazabol azt kell mondani, hogy a sisakoknal nem a biztonsagot fizeted meg az araval, hanem az osszes tobbit. Mindenki el van ajulva, hogy micsoda torestesz, meg micsoda anyagvaltas... es?
Ma a piacon kaphato (es nem bevizsgalatlan) sisakok mind mind megfelelnek a nagyon magas eloirasnak, amit be kell vallani, nem tette alacsonyra a mercet.
Sokan vesznek nev alapjan sisakot, amitol egybol a hatamon all fel a szor, es mikor megkerdezed, hogy de miert Araim, Shark, shoei ...sisakot vet, akkor azt mondja, hogy mert neki a biztonsag a legfontosabb.
Hat nem tudom, ha ezalatt azt erti, hogy nem vonja el a figyelmet a vezetesrol a sipolas, vagy a szel nem huzza a nyakizmat, vagy eppen nem folyik ki a szeme , akkor elfogadom...
Szoval igen, valoban orulnek, ha lenne egy olyan sisakosszehasonlito tablazat, mint mondjuk letezik a DVD irokrol. Pontozzak csak a zajt, a szelet, a felszereltseget, a format/aerodinamikat, csatot, belest, kenyelmet, kilatast, parat, karcolodast,...stb ami ad egy megfelelo osszehasonlito, objektiv kepet.
Bevallom, nem volt meg meregdraga sisakom sem, vagy mondhatjuk ugy is, hogy eddig a caberg a "legminosegibb", de inkabb azt mondanam, hogy a legdragabb :( Sajnos, nem a legjobb! Es amikor azt mondom, hogy az olcsosag miatt baratkozzon meg az ember, akkor arra ertem, hogy elfogadhato a zaj, elfogadhato a rosszabb aerodinamika, elfogadhato sok dolog, hiszen olcsobb a sisak. De az, hogy uszoszemuveg kell a sisakon belure..hmmm... ez elegge elkeserito... nah persze lehet, hogy nekem is a fejemmel van a gond, de sajna azt cserelni nem tudom :)
Lagjobb az lenne, hogy minden Helmet boltban lenne egy szelcsatorna, felveszel egy sisakot, beulsz, kiprobalod, es ha jo, akkor megveszed, vagy valasztassz mast...noh de ez is csak az en hulye agyamban letezik!

bocs a hosszu HSZ-ert, es plane bocs, hogy ismet elmentem az XJ tematol...nezzetek el nekem, van ugy, hogy kikivankozik
Nekem is agyon dícsérték a Caberget, meg az Arait, meg a Aeroht, stb. Aztán olvasgatom a különféle teszteket, és lassan választ kapok, és a legjobbak a fiatalok áradozásai! Felnyomja 10-esre a bukót, elmondja, hogy hű de frankó igaz 100 fölött hangos, meg eltört a plexi mert felcsapta a szél annál a brutál sebességnél, és az orrát összekarmolta a páratakaró ("lehet a fejformájával van baj!" ) de nagyon bírja, nagyon jó.... hát igen. Véleményt ír, de nincs sösszehasonlításos alap. Ami hiba van, az elfogadható hiszen nincs jobb.... de a sorok között ott a za igazi végítélet . A pontozás max. az elfogultságot tükrözi, nem a minőséget . Nincs is esély jót kifogni, hacsak egyszer nem volt a fejeden egy igazi, amihez viszonyítani érdemes , azután már csak az ár dominál. Miért, mennyit adni?
Nem állítom hogy a Schubi jó bukó! Lehet nyáron meggebedek a melegtől a feketében, de most kíválóan működik! És ha azt mondom, hogy mindenem kockára fagyhat, de a fejem akkor se fázik, hát higgyetek nekem!
Most nagyon eltunodtem... asziszem kicsit ismet rafekszek erre a temara.
En anno mikor vettem a sisakom itt, ugyan ebben a cipoben jartam, neten, latatlanul, proba nelkul, eltero meretezessel, hmmm...

Vegulis tobb olvasas es haverokkal valo beszelgetes utan megvettem egy Caberg V2 sitykat. Mit mondjak, az elso utamon megbantam :(
A napszemcsi ami benne van az szamomra vetelnel nem volt fontos, siman kihagytam volna, viszont azota tudom, hogy az egy nagyon nagyon hasznos dolog! Viszont nyilvan zajosabba teszi a sisakot, de azt mondom, ez megeri. Ami viszont meglepeteskent ert:
- Ez a sisak iszonyat zajos, bar mara mar megszoktam
- Nagyon kenyelmes, bar szamomra a csattkialakitasa nem tul elonyos, de ez most lenyegtelen.
- Egy picit sem parasodik, ez nagy ELONY! De egy icipicit sem.
- Viszont a legnagyon hatrany, es ami miatt en valtani fogok, hogy nekem (foleg 60-70kmh folott, de gyakorlatilag indulastol rogton) akkora szel van a szemeimnel, hogy csipi a szemem. De ezt nem tudom elmondani, nagyon rossz. Mikor hidegebb volt, meg az arcom is fazott, tehat ereztem, hogy fuj bent a szel, de ez nem erdekelne, de mint mondtam, egyszeruen a szememet nagyon zavarja. Hasznalok benne "bugyit" (azt a betoromaszkot), de multkor tele kellett tomni az allamnal a rest, mert annyira zavart. Volt benne egy orresz, ami a parasodasmentesseget hivatott elosegiteni, (vagy van aki bogarvedonek hivja, hat a fene tudja). Nah ha azt kivettem, akkor egy picit, de nagyon nagyon picit javult a helyzet, a parasodason viszont semmit nem valtoztatott, ugyhogy annak nem sok hasznat latom benne (a linken amit irtam latszik ez a kiveheto orresz a masodik es harmadik kepen)

Szoval nem tudom, nekem ez a caberg eleg nagy csalodas :(

nah de mit var az ember egy olcso bukotol... passz... en nem ezt
Hú de elfutott itt a fórum! Igen Berber honnan tudud,hogy milyen jelről beszéltem? Ez olyan tájékozódási futós jelölés?
Höhöhö olvasd a véleményeket, és ismerd meg a németeket. A legtöbb aukciót 1€-ról indítják. A többi szerencse dolga. A C2 nagyon lenyomta az előző Concept, ill. C1 árát. Most mindenki cserél. A "sofort kaufen"-is lehet olcsó esetleg, mivel ezek meg új cuccok viszont nagyon megérik. Na nem mind. Szállításra, egyéb költségre 20-24€ rászámolandó. Csak több (-100) értékelésü eladótól érdemes venni. A kevesebbek kockázatosak, bár én már vettem kezdőtől is. (létező lakcím miegyéb. )
Hmm...világos! Viszont hogy tudják ilyen k*rva olcsón adni kint, ha itthon 100 ezer fölött van mind? Azért ekkora csodák nincsenek!
Én megmértem a búrám, felvettem egy méretre jó Aeroh-t (erről beszélt le Bundi, hogy megvegyem...) aztán a lovak közé csaptam, mert egy boltban megvett kacattal is rendesen bebukhatsz. Legalább legyen "natyon occo".
beremegek ettől az S1 től! baromi jó, hogy még nap ellenző is van benne. Nem kell nekem nyitogatós, a cél a csend. (persz, üljek autóba mi? )
Amit betettem az Conceptem. Ja és én újat vettem. Kis szerncsével jóminőségű használtat is szakíthatsz igen jó áron. A felnyitható áll hátránya, hogy zajosabb, és nehezebb a buksi. A Schubi mechanikája acél. (Több olcsóbbé müa. (Aeroh, tcm, Laser?)) Nem nyílik csak úgy ki. Viszont ha csendeset akarsz akkor az S1 a legcsendesebb létező bukó. Nem olcsó. Ja és ezeket az F1-ben is használják......

Schuberth honlap
jah, igen! ez a profil2 felnyitható ha jól látom. Ez mennyire biztonságos egy esésnél? Használatra bizotsan tök jó, mert több mindent lát az ember, de védelemre? (tudom Schubert, de azért még sem tömör egybefüggő álvédő...)
Itt egy kereső link ami az aukciós Schubert bukókat szedi össze. Mivel néha nem müx. ezért baviszem írott formában is, csak a címbe kell másolni azt gyí!
Idézőjelek közül kell kimásolni!
"http://search.ebay.de/search/search.dll?sofocus=
so&sbrftog=1&catref=C11&from=R10&_trksid=m37&satitle=schubert
h&sacat=14784%26catref%3DC6&a6=-24&a53=-24&a14=-24&a47=-24&al
ist=a14%2Ca6%2Ca53%2Ca47%2Ca3801&pfmode=1&reqtype=1&gcs=1964&
pfid=2766&pf_query=schuberth&floc=1&sargn=-1%26saslc%3D3&sadi
s=200&fpos=Postleitzahl&sabfmts=1&saobfmts=insif&ga10244=1042
5&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=3%26fsoo%3D1&coaction=
compare&copagenum=1&coentrypage=search&fgtp="
Köszi! Használom én az ebajt! :) Csak bukó ügyileg még nem próbálkoztam... Kicsit necces látatlanban megvenni nem? Vagy ilyenkor felpróbálod valahol egy itthoni boltban, mielőtt megvennéd ebayon? A méretezés úgy tudom eltérő néha
Megintcsak az ebayra hivatkozom. Tegnap 31€-ért ment el egy új Schubert profil2 90 dbel-es bukó. Az szállítással 12 eFt, és csúcs jó.
A helyi boltos még most is az állát keresi, amióta megmutattam neki 52 eFt-s Conceptemet, ami tudott annyit (ha nem többet) mint az Ö 68 eFt-s topp Laser(?) vagy HJC(?)-e?
Ne szép, de jó bukó. Ez nem reklám... de az www.ebay.de igen jó hely. Csak bátran!
Mintha azt írná hogy kis nyomadás és menetirányos karc van. Ezért útálom ezeket az alacsonyfelbontásos fotókat.... Azt írja, hogy GLS-el 40€-ért szállít. Bárhova?
Az első kipunak mi a baja? Nagyon alacsonyan indul az ára, de németül egy kukkot se értek.A most 100 euron álló termékre akkor licitálhatok nyugodtan, el tudom hozatni a DPDvel minden további nélkül? Csak azért vagyok ennyire bizonytalan, mert nekem fontos hogy a jó hírem megmaradjon az ebayen, sokkal gördülékenyebb a vásárlás full pozitív eredménnyel, nem kötözködnek annyit általában (persze vannak kivételek).
Ugye nem ezt próbáltad?

A másiknak is jó még az ára. Esélyed van, úgylátom!

A mókusnak írd meg, hogy a szállító céget odaküldjük. (23€ DPD) Az eurocentet felejtsd el. Szétestek!