Kösz a linket, királyság! :) De mivel még alig 400km-et raktam a fél ezresbe, inkább kóstolgatom egyedül, falkában azért már nem ért érezni a vast, ebben asszem egyet értünk :D Meg full naked motorral 140-ezni. Khm... :D Plexi folyamatban (van egy undorító strfighter fekete, ami rajta volt, de az elrontja az egész összképet, inkáb erősítem a nyak izmomat :D) Utosó kifogás: a 12ezer forintos ócsó bukómban 100 felett kismadár fütty koncert 110 dB-el :) HJC-t érdemes venni?
Én a szállítási költség miatt egyszerűen betértem itt fehérváron a Szakonyihoz. Az olajos. Kizárólag motorkerékpár spec adalékolt olajat szabad beletenni, a kuplung csúszása miatt. Én régen egyszer régen kipróbáltam. Nem volt jó a kocsi olaj...
Valahogy nem úgy voltam vele hogy ezen fogok takarékoskodni, hamár annyi pénzt öltem festékbe, meg matricába, meg ezernyi felesleges kacatba. Szóval beletettem ami legjobbat találtam. Nekem felállítva a gépben az ablakban fullig olaj van. Oldalra döntve semmi. Kicsit megszaladt a kezem anno... remélem annyira nem baj... legalábbis még nem szólt. A motornak úgyse kedvezhetek semmi mással, és fontos, hogy még egy 10-20 évet kibírjon.... Mennyire olajfüggő? Affene se tudja, én mindent megtettem. Szerintem.
Krisztián! Engedd meg, hogy gratuláljak ismeretlenül/láttatlanul is a motoros múltadhoz! Ide tévedve láttam adatlapodat...
Azt hiszem minden túrázó lelkű motoros megirigyelheti azt az utat, amit bejártál! Elismerésem! Számomra is itt kezdődik a motorozás! (majd fog idén remélem, a fél ezres hondával...) Ezért érdmes csinálni, nem a "nyél-gáz 2A adjunk neki" stílus miatt.
És motoros túrázás másként, indiai módra : http://www.youtube.com/watch?v...
Számomra meghatározó film volt, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Na, ennyi év után derül ki, hogy mennyire nem értek a motorokhoz. Nem baj, fejlődő képes vagyok még. Na szóval mit tud a motorkerékpár motorolaj amit az autó motorolaj nem? Ez tényleg csak nformatív kérdés. Maradok a bolti olajnál, ugyanis nem sikerült kedvezőbb áru olajat találnom sehol.
Eddig csak 1 helyen (olajfutar.hu) sikerült találni 2 olajat ami árban kedvezőbb mint a bolti, csak az egyik szállítási ideje 10 munkanap, szóval az kilőve. 1 maradt:
Addinol Semi Synth MV 1047 SAE 10W40 API SL/CF 5 liter
Diszkont bruttó ár: 4.296 Ft
Ez mennyire felelhet meg a minőségi kívánalmaknak?
itt a másik 10 napos szállítással:
Megol Power Synth, 10W40, SL/CF, 5 Liter
Diszkont bruttó ár: 5.700 Ft
Valamint van it még 1 olaj csak annak az ára már egy pöttyet húzós, de igaz ami igaz kb annyiban van mint a bolti MOL full sysntetikus:
Mobil Formula S 10W40, 4 Liter
Diszkont bruttó ár: 7.885 Ft
ugyancsak 1 napos szállítás
Na, válaszolt a német bunkó. Faszán tartózkodik a magyarországra postázástól. Nem emlékszem a cég nevére amelyik a cuccok felmarkolásával és magyarországra szállításával foglalkozik?! Esetleg megadnád nekem a cég nevét és/vagy elérhetőségét (csak a név is bőven elég, a goggle majd kidobja a címet). Remélem el lehet intézni rendelést vasárnap, mert lehet hogy bukom ezt a kipufogót így. Hogy a halál (nem nagy betűvel írtam, tehát ne tessék megsértődni ) verné belé ezekbe a németekbe.
Egy dolog kimaradt. Fontos hogy használd a "válasz erre" gombot az adott felhasználóknál, így kapnak értesítést hogy valaki válaszolt valamelyik üzenetükre.
Írj ide nekik 1-1 rövid üzenetet és kapnak róla értesítést a megadott mail címükön. Add meg nekeik a te mail címedet ahová várod az ő válaszukat. Szerintem ez a legegyszerűbb módja, hacsak nincs itt olyan fórumozó aki ismeri őket.
Használd a netet, keress olyan emberkéket motoros fórumokon akik olajat árulnak, vagy keress olyan cégeket, akik olajakat árulnak. Nem akarok reklámozni.
Esetleg egy konkrét címet is tudsz adni? Az olajszűrőt tutira elhozom a boltból, de ha tudok hasonló árban jobb olajat venni, akkor természetesen a jobb olajat választanám.
Én is az olcsóbbat szeretném megvenni, de kitudja hova szalad az ára 19 óra alatt. A másiknak meg van 150eurós villámára, ha nem jönne össze ez akkor lehet hogy a 150est kéne megvenni, esetleg úgy hogy legyen benne a 30eurós posta is. Ki tudja, talán ott is olyan normálisak az emberek mint itthon.
Amikor hazamész a vasaddal akkor te megszoktad nézni az olaj ellenőrző ablakot? Mennyi olaj van benne olyankor amikor még jár? Kimentem és egyenesbe állítottam a gépet és pont a 2 csík között volt. Gondoltam akkor elidítjuk a vasat (pöcc röff volt, jót tett neki az új akksitöltő - azért külön köszönet hogy ajánlottad akkoriban). 1-2 perc járatás után viszont kigyulladt az olajszint jelző lámpa. Kicsit csodálkoztam, hisz félig volt az ablakban. Ránéztem utánna és éppen hogy mejelent egy kis olaj az ablak alján, tehát szépen felvette mindet. Egy teljes szezont motoroztam a vassal, az elejn olajcsere volt és úgy 5-6000 km, nagy része veszprém-fehérvári inga. Sose észleltem hogy gond lenne az olajjal. A telet végig egyhelyben állta, kivétel volt ezalól egy karácsonyi vásárra kigurulás és olaj nem volt a vas alatt, tehát csak a kipufogón távozhatott.
Mennyire normális dolog hogy ennyi olaj eltűnt ennyi idő alatt?
Na az előbb lemaradt pár dolog. Nem áértem miért, de megpróbálom mégegyszer
Találtam az ebayen kipufogókat a vasamra. van egy 150euro villámáron, nagyon szép, szinte új, csak az évjárat nem stimmel. Kérdés: fel megy-e a vasamra úgy hogy nem stimmel az évjárat?!
Yamaha XJ 600 Diversion Bj: 4/2002 Typ: RJ01
valamint van itt egy másik érdekes darab: Yamaha XJ 600 DIVERSION 4BR2 - 4BRA ez 96os évjárat és 50euro a jelenlgei legmagasabb licit.
Az én vasam 92-es évjárat és 4BR-el kezdődik az alvázszám
Találtam az ebayen csövet a vasamra. van egy 150euro villámáron, nagyon szép, szinte új, csak az évjárat nem stimmel. Kérdés: fel megy-e a vasamra úgy hogy nem stimmel az évjárat?!
Yamaha XJ 600 Diversion Bj: 4/2002 Typ: RJ01
Diversionhöz ma már új oldaldobozt (gyári Yamahára gondolok, olyanra, mint ami nekem is van) nem lehet sehol venni - legalábbis én nem találtam. Tartórendszert még lehet, pl. a Louis-ban olyan 100-120 euró!. Hangsúlyozom: csak a tartórendszer.
Én a tartórendszert és a két oldaldobozt 150 euróért vettem jugóban, nagyon-nagyon baráti áron.
És ehhez jött még az átalakítás (mer ugye a 96 utáni diversionök 1-2 cm-el eltérnek a felfogatórendszerüknél, mint a korábbi évjáratok), hogy rámenjen a mocimra. Ez még belekerült egy nem túl jelentős összegbe,Na, ez nem volt olyan eccerű játék, de tökéletesn sikerült...
Az említett monorack rendszer, talapzattal kb 35.000 ft, utánajártam. A doboz meg kb olyan 20-30 közötti, hol hogy, s attól is függ mekkora doboz. Mondom: ezek az új termékek árai.
Használtan meg hát ott vesz az ember, és annyiért, amennyiért talál...
Kösz a linket, királyság! :) De mivel még alig 400km-et raktam a fél ezresbe, inkább kóstolgatom egyedül, falkában azért már nem ért érezni a vast, ebben asszem egyet értünk :D Meg full naked motorral 140-ezni. Khm... :D Plexi folyamatban (van egy undorító strfighter fekete, ami rajta volt, de az elrontja az egész összképet, inkáb erősítem a nyak izmomat :D) Utosó kifogás: a 12ezer forintos ócsó bukómban 100 felett kismadár fütty koncert 110 dB-el :) HJC-t érdemes venni?
Zoli